Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Jänx
Kuupäev: 04. April 2011, kl 13.12

Olen oma trennid läbi mõelnud ja käin keskmiselt 5-6x näd. trennis. 3body pumpi, 1 pilates ja 1 sõudmine või jooks lindil. Nüüd aga tunnen, et söögi-isu hakkab kasvama, kuigi selline treening- koormus juba 4-5 kuud.Eesmärkides on endiselt kirjas 1-3 trenni, kuna pole kindel, kas saan koguaeg sellise koormusega käia, et mõni nädal ehk jääbki ainult 3 trenni. Nüüd mõtlengi, et kas tõstaks kaloraazi(aegajalt söön nagunii rohkem) või ootaks, et ehk see isu enam ei kasva. Tahaks veel mõne kg maha saada ja seega hea meelega ei tõstaks. Arvutasin, et kui minu päevane lubatud kal. on 1800, siis peale trenni jääb alles ca.1400kcal ja nii vähemalt viiel päeval nädalas. Ehk keegi sama treeningkoormusega inimene viitsiks ka arvutada, mis temal peale trenni alles jääb ja kuidas üldse toitumine läheb? Tänud kaasa mõtlemast.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Madleen
Kuupäev: 04. April 2011, kl 13.46

Vaatasin just oma eelmise nädala treeninguid - iga päev sai ikka midagi tehtud, küll jõusaalis, ujulas, tenniseväljakul, kepikõnnirajal ja tantsutunnis, kokku kulutasin sportides 3400 kalorit (kasutan pulsikella, sestap täpne arvepidamine).

Toidupäevikus olen märkinud aktiivsuse tasemeks kõige madalama, mis annab päevaseks kalorinormiks 1430 kcal. Treeninguga kulutatud kalorid panen ka kirja, aga söön neist ära u 2/3, mõnel päeval ka kõik. Tegelikult on pidevalt tunne, et tahaks veel süüa, aga üldiselt suudan end tagasi hoida. Kaal ei lange mul sellegipoolest, aga vähem süüa ka nagu ei tahaks. Püüangi sellest nädalast veidi tuunida süsivesikuid vähemaks ja valku-rasva rohkemaks, ehk aitab see nipp.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Kuupäev: 04. April 2011, kl 13.59

Minul on toidupäevikus aktiivsuse tasemeks 3-5 trenni nädalas. Treeninguid eraldi kirja ei pane.
Käin 5 korda nädalas trennis.
Minu päevane kaloraaz on 1761.Olen kõiki söögikordi piinliku täpsusega jälginud, ja ühelgi päeval pole ka kaloreid üle söönud. Nende kaloritega saan päevas hakkama.
Kuna mina olen eesmärkides ära määranud oma treeningkoormuse ja trenne eraldi ei arvesta siis jälgin vaid söögikordi. Ja nii ongi, et õhtul peale trenni söön vaid õhtusöögi kalorid ära. Lisandunud söögiisu ma pole oma 2,5 kuulise treenimise ajal täheldanud.
Kaaluabis olen teist nädalat ja selle ajaga on mul pisike kaalulangus olemas ka (umbes kiloke).

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Kaalul
Kuupäev: 04. April 2011, kl 14.03

Pidevalt treenides vajab keha siiski rohkem kaloreid ehk kas kaalu seismine hoopis sellest ei tulene?

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: võitja
Kuupäev: 04. April 2011, kl 14.46

Olen juba aastaid korralikult trenni teinud (võimalusel 6-7Xnädalas, ajuti 3-4Xnädalas). Hetkel püüan iga päev liikuda ja võimalusel ka 2Xpäevas.

Minu nädal tavaliselt:
E. BodyPump
T. Vesiaeroobika + suusatamine/ nüüd siis jooks
K. Suusatamine/ nüüd siis jooks
N. Kõht/selg intensiivne kõhulihase trenn + suusatamine/ nüüd siis jooks
R. Vesiaeroobika
L. suusatamine/ nüüd siis jooks
P. suusatamine/ nüüd siis jooks

Muidugi tuleb ette muutusi, aga kokku siis ~8-9X nädalas trenni. Sööma peaks ~1400kcal eest. Trennist saadavaid kaloreid pole kunagi lisaks arvestanud. Mõni päev söön veidi rohkem, mõni päev veidi vähem. Ülitäpset arvestust ei pea.

Hetkel tegelikult juba soovkaalus, huvi ja hasardi pärast võtaks veel 2-3 kilo maha (üha kergem ja nauditavam sportidasmiling smiley). Kaal on langenud rahulikult ja mitte liiga kiiresti (5 kuud ja 6 kilo), kuigi nädalavahetused on tihti tagasilöögiga olnud.sad smiley

Trennid pole söögiisu tõstnud. Küll mõjub ülihästi kaalulangusele minu puhul valge jahu minimaalne tarbimine, õhtul valgurikkad ja süsivesikutevaesed toidud, samuti varajane õhtusöök.

Püüan samm-sammult oma toitumisharjumusi muuta. Huvi pärast olen nö paastuajal loobunud valgest jahust, shokolaadist-kommidest, magusatest jookidest, kookidest-küpsistest. St kokku olen 4 nädalat selliselt elanud. Tulemus - superhea enesetunne; kaal küll seetõttu kiiremini ei lange; sel nädalal avastasin (eks mõnel korral olen sundolukorras tüki magusat siiski põske pistnud), et magus ei isuta mind enam ja ei maitsegi hästismiling bouncing smiley. Asenduseks söön müslitahvelid, puuvilju, jogurtit, marju. Selline asjade käik rõõmustb mind üliväga!!! Äkki ongi võimalik ebavajaliku magusa vähendamine miinimumini?hot smiley Olen kuulunud emotsionaalsete sööjate hulka ja kui pidu ning laud kaetud, siis on raske end talitseda.

Väga-väga loodan, et isud tagasi ei tule grinning smiley

Aga tark on Sul pisut katsetada ja proovida. Siis näed, kuidas organism reageerib.

PS Olin ka 1xnädalas kaaluja. Nüüd olen paar kuud 2Xpäevas kaalunud (hommik ja õhtu). Väga hea ja informatiivne asi! Saab hea ülevaate oma kaalumuutustest ja organismi reageeringutest. Kuid enne tuleb endale sisendada, et paanikaks pole kunagi põhjust ning motivatsioon ei tohiks ühestki kaalumisest langedawinking smiley Mulle mõjub selline "kontroll" üllatavalt distsiplineerivalthot smiley
Muidu pigistasin silma kinni ja lootsin kaalumispäeva imele, aga nüüd ei tahaks ju ühelgi hommikul ebameeldivat numbrit kaalul nähathe finger smiley

Edu ja tahtejõudu (seda läheb paraku alati tarvis)!smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Evka33
Kuupäev: 04. April 2011, kl 18.35

Olen ka suur trennitegija näd ikka 6-7X - erinevad rühmatrennid, jooks nii lindil ja kevadel-suvel kindlasti õues. See tähendab, organism on suure trennikoormusega harjunud. Muret teeb hoopis toitumine. Eelmisel kevadel avastasin enda kurbuseks, et vaatamata pidevale trennile oli kaalutõus +8kg. Kohutav!! Seejärel otsustasin liituda KA-ga. Väga õige otsus!! Ei ole hetkekski kahetsenud. Kõigepealt loobusin- kommidest küpsistest jm magusast. Ikka juhtus, et lapsekommidest olin mina pooled ära söönud. Ja enda lohutuseks oli just see, et ma teen ju KÕVASTI trenni. Võin endale lubada!! Lisaks õhtused söömised. Pidevalt näksisin midagi. Tegin ka sellele lõpu. Magusast loobumine polnud üldse hull. Tööl kogusin kõik pakutud kommid-shoksid sahtlisse. Lõpuks oli neid ikka päääris palju.. smiling smiley) Suve alguseks olin oma soovitud kaalus ja enesetunne SUPER!!
1 aasta on möödas- magusat olen vahest harva ikka endale lubanud. Trenni teen sama tublilt. Õhtune söömine on veidi kontrollimatu, seepärast ka mõni lisakilo, millest tahaks vabaneda.. Trenn mu söögiisu pole tõstnud..
Mul pigem küsimus, mida oleks hea õhtul süüa- peale trenni et kaal ei tõuseks? Kas puuviljad jätta pigem lõunaks või on ok? Kas kaalikad- porgandid on ok? Jogurt ja puuviljasmuutid? Mis oleks kõige mõistlikum? Praadi ei taha smiling smiley)

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Jänx
Kuupäev: 04. April 2011, kl 19.33

Tegelikult ikka suht masendav küll, kui käid igapäev trennis ja ikkagi pead jälgima, mida süüa võid(ei mõtle arutult komme ja kooke). Huvitav on see, et kui ma panen eesmärkidesse 5-7 trenni nädalas, võiksin süüa iga päev 2300kcal. hetkel söön ca.1800,kuid kaal ei tule sugugi kergelt allapoole.(umbes 400g nädalas). Olen küll veendunud, et kui 2300 sööksin siis kaal hakkab tõusma. Ja kõige kummalisem on veel see,et enne kaaluabi sõin(ma arvan)2500-3000 kcal julgelt igapäev, kuid selle kohta kaal tõusis isegi vähe( arvan, et aastaga ca.3-4kg)aga regulaarne trenn ju sisuliselt puudus.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Madleen
Kuupäev: 04. April 2011, kl 21.29

Tõepoolest, kui paneksin ka seadistustes, et kehaline aktiivsus on 6-7 treeningut nädalas (nagu ta tegelikkuses kipub olema ja mitte mingid jalutamised vaid ikka higistama-ajavad liigutamised), siis peaksin kaalulangetamiseks sööma 2250 kcal päevas. Praegu söön max 1800 kcal (1430 + trennikalorid vastavalt kulutatud energiale) ja kaal ei lange nagu kuskile. Ja ma ei kipu üldse shokolaadi ja saiakeste poole, oleksin õnnelik kui võiksin endale lubada kõhtutäitvas koguses püreesuppi või juurviljahautist. Midagi pole teha, olen oma mao vist tervisliku toiduga lihtsalt välja venitanud ja hea söögiisu (mis tähendab ka alalist enesepiiramise vajadust) jääb mind saatma elupäevade lõpunismiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Evka33
Kuupäev: 04. April 2011, kl 21.39

On jah masendav.. ja mõni ei tee üldse trenni, sööb rohkem ja probleeme pole smiling smiley) nii ebaõiglane!! tundub, et menüü pole õige. sööme lihtsalt valesid toitaineid ja ise seda probleemi lahendada ei suuda.. isegi KA ei aita!! on küll %, palju mida süüa võib, aga kuidas organism erinevad toitained omastab, see vist küsimus..no just, kui sööks rohkem, hakkaks kaal kindlasti tõusma. olen seda proovinud..olen siiski veendunud, et liikuda tuleb võimalikult palju ja pole vaja mõttetuid asju süüa- ma üritan öelda endale "ma tean ju mis maitsega nt komm, krõps on" ma ei pea seda uuesti proovima! smiling smiley)

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: aretha
Kuupäev: 04. April 2011, kl 23.15

Kuidas kellelgi. Ma olen suurema osa elust teinud väga palju trenni, aga olnud ka kohutavalt hea söögiisuga..olen alati lootnud, et treenin nii palju, et sellest piisab, mul oli tavaline kaotada nädalas trenniga 4000-5000 kcal, aga nyyd, kui treenin vähem, olen ka alla v6tnud smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: katis
Kuupäev: 05. April 2011, kl 12.47

Oot, ma ei saa aru sellest, et jääb alles nii ja nii palju kaloreid söömiseks. Minu baasainevahetus on pisut üle 1300kcal ehk see osa, mis kulub mul ainuüksi mittemidagi tehes. Hingamise ja elamisega. Sinna lisanduvad siis kõik muud päeva jooksul tegevud+ siis trenn. Ehk siis üle 2000kcal kindlasti päevas. Kui ma tahan kaalu alandada, pean sööma alla selle, kui nii, et mu keha säästurežiimile ei läheks. Treenin 5-8h nädalas. Ma ei kujuta ette, kui ma ehk vaid 1400kcal peaks sööma sellise koormusega, ma vist sureks maha pikemas plaanis ja päris kiiresti.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kas keegi treenib ka 6-7x nädalas?
Saatis: Jänx
Kuupäev: 05. April 2011, kl 13.14

Mitte ei jää alles söömiseks, vaid siis kui päeva toidud on nö. lukku pandud ja siis trenn maha arvestada, jääb alles teatud arv kcal.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.