Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kuidas te trennist taastute?
Kuupäev: 12. February 2013, kl 22.00

Hei!
Mul mure: nimelt pärast sügisel põetud pikemaajalist viirushaigust alustasin aasta alguses uuesti tervisespordiga. Soov ka kogunenud 4 kilost vabaneda. Kahjuks toimub minuga midagi arusaamatut: trennis on kõik OK, aga hiljem olen läbi kui läti raha. St taastumine on pikk ning ka valuline. Kusjuures ei ole tegemist piimhappega, mis tekitab probleeme esimestel nädalatel. Pigem krambid säärelihastes, peavalu ning üleüldine väsimus ja uimane olek.

Kas kellelgi on sarnaseid muresid?

Hakkasin kroomi ja vitamiine juurde võtma eilsest. Midagi muud ei oska hetkel ette võtta.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas te trennist taastute?
Saatis: Kairka
Kuupäev: 13. February 2013, kl 10.51

Hei!
Kui tegeled kergemat sorti trenniga (3-4korda nädalas, madalama pulsiga) siis aitab ka kui jood peale trenni kiirete süsivesikute taastamiseks klaasi mahla, sööd banaani ja valkude jaoks väike jogurt.Tuleks ikkagi kiired süsikad taastada peale trenni.

Kui teed intensiivsemat/pikemalt (1,5-2h, 5-6 korda nädalas) trenni siis on igasuguseid jooke mida saab kasutada peale trenni. Ise kasutan peale pikemat trenni Reco2 -te ja toimib väga hästi taastumiseks. Pikad trennid tuleks ka pulss alla 145 hoida. Ja muidugi tarbida rohkelt süsivesikuid trenni eelsetel päevadel. Õhtuks pasta vms. Samuti võid proovida teha 3+1 meetodil trenni. St 3 nädalat teed tavaliselt trenni ja siis 1 nädala puhkad(lühemad alla 140 pulsiga treeningud).

Muidugi võid ka oma treeningute intensiivsuse alla poole viia, teha alla 145se pulsiga trenni, et ei kurnaks keha nii väga. Trenni ajal aitab paljuski heaolutundele kaasa adrenaliin aga kui seda enam mängus ei ole siis oledki läbi nagu lätiraha.

Krampide ja lihasvalu vastu aitab magneesium. Ja ise kasutasin peale haigust lisaks ka Gerimax energy vitamiine ja aitas ka super hästi taastumiseks.

Eks ta teadus ole aga proovi erinevaid variante smiling smiley Edu!

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas te trennist taastute?
Saatis: aretha
Kuupäev: 13. February 2013, kl 15.46

Kairka jutt kõik jumnala õige! See halb enesetunne tuleb süsivesikute puudusest. Kui ma teen trenni ja samas toitun intuitiivselt, siis ma ainult puuviljadest ja leivast elakski ja seepärast ma alati juurde võtangi, kui kõvasti treenima kukunsmiling smiley Mina ei viitsi pulsikella ammu enam peale panna, aga ma lihtsalt treenin tunde järgi. St teen vähem, kui tahaks. 10 km asemel jooksen 4. BodyPumpi asemel jooga. Less is more, ausalt. Tahan ma ju head enesetunnet, mitte jõuetust ja väsimust. Muide, kõvasti treenides ei tasu vaadata seda tasakaaluketast vaid pigem GDA-d, mis lubab meile rohkem neid kalleid karbohüdraate! smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas te trennist taastute?
Saatis: rdrnr
Kuupäev: 25. February 2013, kl 11.29

Põmtselt kuula mis Kairka räägib, aga pulsi osas tuleb lisaks passi vaadata. Levinuim valem on 220-vanus, aga teooriaid on lugematu arv, mis pakuvad erinevaid metoodikaid, kuidas seda HR max'i leida. Alustada võid näiteks siit: [en.wikipedia.org]

Miks see oluline on? Sest pikad trennid pead tegema vahemikus 65-70% max pulsist, siis on koormus piisavalt madal ja taastumine kerge(m). Loomulikult on ka see üldine põhimõte, sinu treenitus ja kasvõi eesmärgid mängivad olulist rolli, millises vahemikus lõppeks trennid teha tuleks.

Kui sa seni oled jooksnud suurema koormusega, siis proovi 1-2 nädalat tempo maha võtta. Keskendu sellele, et sa oled õiges vahemikus ja teed ära oma tunni või kaks, mis sul parasjagu plaanis on. Vaata ainult pulssi ja aega, mitte kiirust ega vahemaad. Seda eriti talvel õues joostes, kus kiirus on nii kui nii madalam, kui suvel kõval pinnasel.

Taastusjoogid aitavad, aga ei ole harrastajale vältimatud. Tasakaalustatud toitumisega saad sa toidust kõik mis vaja. Peale trenni poole tunni jooksul võta kiireid süsivesikuid ja valke, nagu ka juba soovitatud. Sama oluline on 2-3 tundi enne süüa süsivesikute rikas toit, et ennast trenniks laadida.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.