Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Rasvapõletus
Kuupäev: 14. March 2010, kl 01.38

Kusagilt kuulsin, et rasvapõletus toimub treeningu ajal teatud pulsisageduse vahemikus, mitte maksimum pulsiga ja täiest jõust treenides. Kusagilt ei leia aga mingit konkreetset seletust, milline see vahemik on. Oskab keegi soovitada, kust selle kohta infot saaks?

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Kuupäev: 14. March 2010, kl 08.22

vaata viimane tervis plussi ajakiri, seal räägitakse sellest päris pikalt.

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Kuupäev: 14. March 2010, kl 12.52

Vaata ka seda artiklit

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Kuupäev: 14. March 2010, kl 14.02

Aitäh!thumbs up

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Saatis: andres
Kuupäev: 27. June 2010, kl 21.17

vaata Vomax kodulehelt pulssitsoonid saad koik teada mis vaja

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Saatis: Eliina
Kuupäev: 08. August 2010, kl 23.50

Mina elan Liverpoolis ja käin siinses jõusaalis ja nendel aparaatidel on peal joon ja kui käed peale panen siis annab mulle 138 rasvapõletus(87kg) aga kui tempot tõstan siis on kohe lihasmassi suurendamine.Loodan et on abi.

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Saatis: heitzzz
Kuupäev: 14. March 2011, kl 17.22

Rasvad hakkavad parimal viisil põlema peale 20-minutilist kerget treeningut (nt jooksmine). On võimalik välja arvutada, milline on vastav pulsisagedus rasvade põlemiseks, kuid sama hästi töötab ka see kui valida nt joostes selline tempo, mil sa suudad rahulikult hingata, kui tekib juba hingeldamine, siis on pulss rasvapõletus treeningu jaoks järelikult liiga kõrge.

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Saatis: Elinka
Kuupäev: 22. March 2011, kl 09.03

Käisin paar aastat tagasi Herbalife'i infotunnis ja seal kinnitati, et rasvad hakkavad põlema alles peale 45 minutilist trenni. Raskesti usutav, kuid sellist infot nad jagasid. Kuna mina ei ole üldse eriti tugev ega sportlik inimene, ei ole mul jõudu üle 45 minuti üldse trenni tehagi. Järelikult polegi lootust rasvasid põletama panna smiling smiley))

Valikud: VastaOsunda
Re: Rasvapõletus
Saatis: neeme
Kuupäev: 28. March 2011, kl 12.59

Ka viidatud artiklis on mitmeid väärarusaamu. Soovi korral võtke endale EOK koduleheküljelt treenerite põhiainete õpikud ja uurige sealt. Paljud treenerid saavad valesti aru pulsitsoonidest või siis käsitlevad neid liiga kitsalt. Tsitaat treenerite II taseme põhiainete õpikust - "Väär on arusaam, et kõrgema pulsisagedusega treenides rasvad ei põle. Vastupidi, rasvade põletamine toimub maksimumvõimsusel." Ehk, pulsisagedusel 120-140 on rasvade põletamine kogu energiakulust _ülekaalus_ sellest ka nimi - rasvapõletustsoon. Tegelikult aga jätkub rasvade põletamine ka kõrgemal pulsisagedusel sama kiirusega. Ainuke piirav tegur, mida tuleb jälgida on treeningu pikkus. Kaalu alandamiseks peab leidma optimumi treeningu pikkuse ja intensiivsuse vahel. Kõrge pulsiga ei jaksa lihtsalt joosta pikalt. Kuid, terve inimene ei tohiks kindlasti treenida pidevalt vaid rasvapõletustsoonis. Miks? Sest alles anaeroobse piiri all treenides treenitakse intensiivselt ka keha südame- ja veresoonkonda ja selle võimet hapnikku kasutada, transportida jms. Samuti antakse organismile signaal arendada energiavahetuse võimekust. Pidevalt mugavustsoonis treenides jääb su rasvade põletamise võime madalaks.
Ja üks täiesti väär ja ohtlik soovitus - rasvu tuleb põletama minna tühja kõhuga ehk süsivesikute vaeguses. See on ohtlik seetõttu, et närvirakud ja aju ei ole võimelised omastama energiat mujalt kui süsivesikutest. Teiseks, keha ei kasuta iialgi ainult rasvu või süsivesikuid energiatarbe katmiseks - kui jutt käib pikast treeningust. Alati kasutatakse süsivesikuid, ka siis kui need otsakorral on. Kui süsivesikud saavad otsa, antakse aga kehale korraldus töö lõpetada, äärmuslikul juhul lõpeb see teadvuse kaotusega, millega keha kaitseb end lõpliku välja kurnamise vastu.
Nii et efektiivseim tee rasvade põletamiseks pikas perspektiivis - kõrgem kui vaid rasvapõletustsoonis treenimine + korralik süsivesikutega varustamine (rusikareegel - pool trennil kaotatud energiast tuleb saada tagasi süsivesikutena, sest mitte miski ei pane organismi põletama rohkem kui pool rasvade arvelt.)

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.