Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kalorid ja söömine???
Saatis: kersti83
Kuupäev: 05. October 2011, kl 15.01

Küsimus siis selline. Mida süüa kui treeningu kirja panemisel kalorite hulk väheneb aga kõik muu jääb ju samaks. Mida siis suhu pista, et päeva kalori normi saaks täis?????confused smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kalorid ja söömine???
Saatis: tipp
Kuupäev: 06. October 2011, kl 07.32

Omast kogemusest oskan öelda seda,et sõin oma ettenähtud kalorid täis kenasti ja kui olin trenni teinud siis sisestasin selle õhtul kõige viimasena ning kunagi ma ei söönud neid tagasi, sest mille arvelt sul siis kaal langeb kui sa kõik jälle nahka paned. Proovi ja katseta, aga ma ei soovita trenni arvelt kohe sööma hakata.
Edu.
Tipp

Valikud: VastaOsunda
Re: Kalorid ja söömine???
Saatis: kersti83
Kuupäev: 07. October 2011, kl 14.49

Aga kui mu kalori norm päevas on 1420 ja päeva lõpus kui sisestan oma trenni või siis kõndimise aja sammulugeja pealt ja kalori normiks tuleb 1100 või 1200 kalorit, kas siis keha säästurežiimile ei lähe või????spinning smiley sticking its tongue out

Valikud: VastaOsunda
Re: Kalorid ja söömine???
Saatis: anks18
Kuupäev: 09. October 2011, kl 14.06

seda mõtlen minagi. kui käisin tööl ja kõndimist oli 11h, ning kui see panna kirja peaksin lisaks 1400 veel 2000 otsa sööma. mina ei söönud midagi tagasi.

Valikud: VastaOsunda
kalorid ja söömine
Saatis: eveka
Kuupäev: 10. October 2011, kl 05.05

)Selle arvelt kaal langebki, kui sööd kulutamisest vähem. Trenni arvelt võib osa tagasi süüa siis, kui suur nälg on. Nälga ei tohi kannatada. Igasugused aedviljad on selleks head.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kalorid ja söömine???
Saatis: lohekene
Kuupäev: 10. October 2011, kl 14.51

Mina käitun samamoodi kui tipp'ki. Päeva jooksul sisestan söödu jälgides, et lõhki ei läheks (kuigi vahel juhtub ka seda) ning siis kõige viimasena sisestan trenni vmt, mis ei kuulu n.ö igapäevase rutiini juurde kalorite kulutamisel ning reeglina kõigub mul söödud päevakogus siis 75-90% vahel - selle arvelt siis ka kaal on langenud.

Teine variant oleks, et sa paned kirja kõik söödu ning siis kõik mis päeva jooksul tegid (sh söögi valmistamine tubade koristamine jmt - vt tegevuste listi alla mida kõike saab kirja panna smiling smiley ) + trenni ning kui siis läheb asi väga miinusesse, siis sööksin n.ö väikese miinuseni või nulli.

Minule sobib esimene variant ja keha säästureziimile ei lähe kui oled endale REAALSE eesmärgi püstitanud ja kaloraaz on OK , arvestades enda tänast kehakaalu, aktiivsust, elukorraldust (mitte alla 1200 kcal, sõltumata kaalust, sest siis on automaatne sääst kehal).

Selleks, et paremini aru saaksid soovitan sul lugeda ka ühe kaaluabi langetaja tähelepanekuid/soovitusi:
[www.kaaluabi.ee]

Valikud: VastaOsunda
Re: Kalorid ja söömine???
Saatis: Kez
Kuupäev: 11. October 2011, kl 21.40

Mina rõhutaks seda reaalse eesmärgi püstitamist ja BAVi järgimist (baasainevahetus ehk see kalorihulk, mille kulutab keha hingamisele, seedimisele ja muudele elulistele funktsioonidele). Kui sul on kalorinom 1420 kcal, siis sul ehk pole eesmärk väga reaalne? Ehk tahad liiga lühikese ajaga liiga palju alla võtta? Minul näiteks on BAV erinevatel andmetel umbes 1400 kcal.
Trennikalorite osas püüaks mina jälgida seda, et jääks küll defitsiit, aga see ei langeks alla BAVi. Näiteks kui sööd 1600 kcal ja teed siis korraliku trenni, millega kulutad 600 kcal, siis 400 võiks neist tagasi süüa, muidu võibki keha minna säästurežiimile. Mulle just üks spordiarst rääkis neiust, kes oli oma keha näljutamisega nii ökonoomseks muutnud, et sõi päevas 300 kcal, aga kaal ikka grammigi ei langenud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kalorid ja söömine???
Saatis: tipp
Kuupäev: 12. October 2011, kl 11.00

Äärmustesse laskumine pole tõesti kasulik. Samas pole ma ka kunagi nii meeletult trenni teinud, et kohe lausa kõik otsa saab ja miinusesse langeb. Aga muidugi kui on selline juhus siis peab ikka keha turgutam ja sööma miskit. Ausalt öeldes ei ole ma kunagi ka seda BAVi jälginud. Tegin lihtsalt selles tempos mis kaaluabi ette andis, s.t et kalorinormi vastavust oma trennipäevadega vaatasin ja kui trenni läks vähemaks siis muutsin ära kohe ja sõin selle normi piires. Mingit sellist pinget ma näiteks ei tekitanud, et sel kuul peab nüüd 2 kg maha saama ja kui ei saa siis on pahasti. Ausalt öeldes ma lihtsalt muutsin oma elus söömisharjumust ja liikumist. Kõik, ei mingeid eesmärkide püstitamisi mingiteks kindlateks aegadeks.Ja tulemus oli 9 kuuga - 28 kg.Mulle sobib.
Edu kõigile

Tipp

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.