Kuupäev: 06. January 2011, kl 15.21
Maailma parimad salatid saad, kui segad kokku:
1. erinevad salatilehed+kanafilee+avokaado+seemned (pähklid)+sidrunimahla+oliiviõli+meresoola+värskelt jahvatatud pipar(kindlasti mitte see tolm pakist...)
2. võid varieerida kodujuustu, singi, pardi-või kalkunilihaga või kalaga (tuuni, lõhe, forelli jne) +kurk, tomat (koos avokaadoga ära viimaseid lisa)
3. mulle meeldib eriliselt ise marineeritud keedetud peet: peet viiludeks+oliiviõli+purustatud küüslauguküüned+balsamiäädikas (punane). Peeti lisan peaaegu alati. Muudab salati mahlaseks ja sel juhul niristan õli lihtsalt peetide juurest. Selline marin. viis sobib ka oivaliselt peedi säilitamiseks vähemalt nädalaks.
4. seemnetest on odavad ja maitsvad päevalill ja kõrvits, rösti neid kergelt kuival pannil ja siis 10-20g salati sekka! Võtab jalad nõrgaks, ausõna, niivõrd maitsev on.
Lisaks saab seemnetest ja avokaadost ja oliiviõlist kõik vajalikud kasulikud rasvad!
Avokaadot hoia paar päeva puuviljade sahtlis ja kui on küps ja pehme parajalt, siis pista külmikusse, kus vili pea nädalapäevad seisab.