Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Palun abi ja nõu
Saatis: eltts
Kuupäev: 28. January 2013, kl 21.19

Kui alustasite kaalulangetamisega, siis kui kiiresti see õnnestus? Kuna olen kohutavad 20kg juurde võtnud, võtsin ennast kuuaega tagasi kokku ja alustasin jõusaalis käimist-jooksen 20minutit ja siis teen palju muid võimalike harjutusi. Olen proovinud käija igapäev, kuid on jäänud ka mõni päev vahelel. Kaalun 78kg 171cm pikkuse juures. Nagu mainisin, olen käinud pea kuu, enesetunne on küll parem kuid muutusi nagu ei märka.. nagu üldse. Olen muutnud ka toitumist väga palju. Proovisin just ühte seelikut, mida kandsin poolteistaastat tagasi oma sünnipäeval..nutt tahtis kurku tulla, ei läinud tagumikust mitte üldse üles. Sain justkui põntsu, et enam ma üldse ei söö ka ja teen ainult trenni.. ma ei tea, jutt tuli segane, aga, kui kiiresti olid näha muutused kui alustasite just trenniga? Aitäh

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: Kairka
Kuupäev: 28. January 2013, kl 22.46

Kullake, mõtle kui kaua sul võttis aega, et see kaal endale koguda.... miks sa arvad, et ta siis kuu ajaga kohe ära läheb? Mina olen kaalu langetanud 3 aastat ja alla võtnud 25 kg ja kuigi kaal enam erit ei lange siis keha muutub ikka veel! Palju kannatust peab sul olema sellel teel ja kuigi vahest tundub, et mitte midagi ei muutu siis tegelikult muutub ikka küll. keha on algul šokis ja ei tea mida teha kogu selle uue koormusega nii, et esimene reaktsioon on kõigest kinni hoida. Proovi kuuke veel ja vaata mis juhtub. Samas on väga oluline ikkagi kalorid täis süüa ja mitte üle süüa ning juua-juua-juua- Usu, sa oled õigel teel smiling smiley Aga muutus peab ka olema püsiv, see ei ole dieet, see on elustiili muutus mis peab olema lõplik, nii et ära üle pinguta selle trenniga, sa jõuad seda teha veel terve elu smiling smiley Edu sulle ja pea vastu!

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: tutuna
Kuupäev: 29. January 2013, kl 00.22

Olen teoorias tugev smiling smiley.
Peamine ei olegi trenn vaid õige toitumine. Kui selleks on iseloomu, et toitumist jälgida, siis trenn aitab enesetundele kaasa. Peamine on, nagu ka Kairka mainis, söö oma kalorid täis!!!Kirjuta kindlasti üles, nii kerge on üle süüa.Trenn üksi ei aita kindlasti.

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: karuke03
Kuupäev: 29. January 2013, kl 11.18

Trenn on ainult boonus!Toidus peitub kogu tõde!Kui sa ei söö või sööd palju vähem,paneb organism end lukku ja ta ei anna sealt enam mitte grammigi ära,paradoks kuid tõsi!Söö ikka ilusti ja kuu,kahe pärast näed muutusi!

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: Murumumm
Kuupäev: 29. January 2013, kl 14.34

Minul õnnestus 20 kg alla saada 5 kuuga. Motivatsiooni on vaja ja kannatlikkust - küll ta läheb the finger smiley Väga tähtis sealjuures on mitte ennast piinata vaid leida endale sobiv rezhiim, mida on mugav järgida - see protsess ei kesta ju nädal või paar vaid ikka pikalt ja kui iga päev on paha, siis kaua nii vastu ei pea. Edu sulle!

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: eltts
Kuupäev: 29. January 2013, kl 17.52

Murumumm, kuidas see sul õnnestus? Kuidas sa toitusid ja mis trenni tegid? Kui tihti? Kuitas käitusid nädalavahetustel/üritustel? smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: miialota
Kuupäev: 29. January 2013, kl 19.41

Tervist,

Olen Sinuga sama rada kõndimas nagu paljud teised siin. Ülekaal, mis tuleks tervise huvides maha saada on samuti 20 kg. Oma kohta võin öelda, et olen kõike proovinud. Vähemalt 3x alustanud Kaalujälgijatega, lihtsalt kaloreid lugenud ja kõvasti trenni teinud, kuid peale laste sündi on miskit minu kehas muutunud ja ma tunnen, et pean oma kaalule teistmoodi lähenema. Ma võtsin ennast jaanuari alguses kokku ja läksin oma spordiklubisse, kus lasin teha oma keha analüüsi. Seal saab teada, kui suur on sinu kehas lihaste, rasva ja luude-kontide osakaal. Lisaks sellele, et ma sain teada, et mu kehamassiindeks ja rasvaprotsent on eluohtlikult suur, sain teada ka, et mul on lihasmass üle normi ja ka kondid raskemad kui tavalisel inimesel. Seega määrasime koos treeneriga eesmärgis 1 aastaga kaotada 22 kg, tarbides iga päev 1850 kcal ja tehes ainult 3x nädalas (45min) madala pulsiga trenni..s.o. kõnd või siis mõni tantsutrenn. Lihastrenni ta ei soovitanud mul üldse teha. Olen oma menüüst välja jätnud kartuli, riisi, pasta, valge jahu ja valge suhkru. Kui süsivesikuid tarbin, siis piiratud koguses tatart, täiteraleiba, läätsesi, herneid ja puuvilju. Minu toidulaual on igapäevaselt rohkelt salatitkraami, maitsestamata jogurt, kala, liha, oliivõli, munad, või (82%), mandlid-pähklid, igasugused seemned ja erinevad marjad. Ühesõnaga mina olen enda jaoks avastanud LCHF-i ja ma tunnen, et see on elustiil, mis mulle sobib. Kindlasti leiad singa endale sobiva variandi...ära heida meelt!

Valikud: VastaOsunda
Re: Palun abi ja nõu
Saatis: Murumumm
Kuupäev: 29. January 2013, kl 20.25

Minu toitumine ei ole LCHF, aga mitte ka Kaaluabi "piruka järgi". Suhe süsikate, valkude ja rasva vahel on mul umbes 33/34/33%. Muus osas on Miialota juba ka minu tõed toidu suhtes kirja pannud - väldin suhkruid ja söön vaid väga väheses koguses kõrge GI-ga toitu (eriti valged jahud, kartul, valge riis ja pasta, suhkrud, banaanid). Trenniks on mul kiirkõnd kõrgel pulsil 3-5x nädalas 1h. Kaloraazh on mul ca 1300 - vahel söön pisut üle, vahest pisut alla - nagu parajasti isu on. Vett tarbin vee kujul (lisaks veel toiduga saadav vedelik muidugi) ca 1-1,5l päevas - nagu janu on drinking smiley

Ega siin muud trikki ei olegi grinning smiley. Motti on muidugi vaja ja meeles pidada, et kui ükspäev lähebki nässu - või ka terve nädal vahest (mul on väga reisiv töö ja seega tihe restoranitoitlustus) - siis ei ole midagi katki - peab lihtsalt jätkama. Ka kärsitusest tuleb üle olla - kiiresti ei saa midagi ja vahel tuleb kõigil ka seisakuid ja tagurpidikäiku ette. Aga sellest pole midagi - kes tasa sõuab, see kaugele jõuab the finger smiley

Nädalavahetused on üldiselt minu jaoks lihtsad, sest siis olen enamasti kodus ja saan kontrolida, mis suhu läheb. Reisiv eluviis koos restoranidega on palju raskem katsumus. Eks ma proovin seal ikka paremaid valikuid teha, aga ega see kerge ei ole - kunagi ei või teada, kui palju rasva ja suhkruid näiliselt "lahjas" portsus on. "Restoranipäevadel" katsun koonerdada sellistel toidukordadel, kus saan ise valida toitu (rootsi laud), et pärast restoranitoiduga mitte hirmsasti kaloreid lõhki ajada.

Üldiselt pean mainima, et olen praeguse elurütmi ja toitumisega juba täiesti harjunud ja ei võtagi seda enam nagu mingit dieedikuuri, vaid normaalset elu. Seepärast ma ilmselt nii kaugele jõudnud olengi.

Palju edu ja jonni sulle! smiling bouncing smiley

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.