Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Suhkrusõltuvus ja sellest vabanemine!
Saatis: AnnRoos
Kuupäev: 27. July 2012, kl 21.05

Tere! Minul on selline probleem ja mure, et nimelt olen avastanud pikemat aega päevikut pidades, et mul on suhkrusõltuvus. Algul mõtlesin lihtsalt, et maiasmokk, aga kui vaatan oma elule tagasi, siis ma asendan kõik oma emotsioonid suhkruga ja alati tekib mingi toote sõltuvus, kus on palju suhkurt sees. Olen päris õnnetu selle üle, sest see mõjutab nii palju mu elus - tervist, suhteid, tööd ning veel kurvemaks teeb, et aastatega on see aina süvenenud ja süvenenud. Kui suudan vahepeal eemale hoida suhkrust, siis olen üliõnnelik ja mul on kõik kontrolli all ning et võin natuke luba, ja siis jälle see jätkub. Kas kellegil on sama probleem olnud, ja kas on suudetud sõltuvusest vabaneda ning kuidas? Parimate soovidega Annu smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suhkrusõltuvus ja sellest vabanemine!
Kuupäev: 28. July 2012, kl 21.48

Magusaisu taltsutamiseks on kroomi tabletid. Ja mind aitas valgurikas toit smiling smiley, eemaldasin mõned süsivesikuid (mitte kõik - näiteks: sai, kartul, pasta) oma menüüst.

Valikud: VastaOsunda
Re: Suhkrusõltuvus ja sellest vabanemine!
Saatis: bin_ger
Kuupäev: 02. August 2012, kl 22.48

suhkru või toidusõltuvus on täiesti eksisteeriv ja mitte üldse haruldane häire. Kuna olen sellega ka ise kimpus, olen hakanud asja vastu sügavamalt huvi tundma. Jah, füüsilise sõltuvuse vastu aitab reeglina see, kui paariks kuuks suudad veresuhkru taseme stabiliseerida (nagu konnalonni märkis - valgurikas toit, suhkur jm kiired süsivesikud menüüst välja).
Aga lisaks on ka psühholoogiline pool - päästikuid, mis meid ikka ja jälle ajavad maiustama, on ka emotsioonide vallas.
enda puhul tean, et selle kõigega tegelemine on suurem ettevõtmine ja mina võtsin appi psühhoterapeudi, kes on just toitumishäirete raviga pikalt tegelenud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Suhkrusõltuvus ja sellest vabanemine!
Saatis: AnnRoos
Kuupäev: 02. August 2012, kl 23.07

Just! Me kõik teame, mis oleks kasulikum, aga ikka teeme vastupidi. mina hakkasin proovima meditatsiooni, kõigi jaoks vb ei tööta, aga minu jaoks on see super smiling smiley

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.