Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kokku: Eelmine1234567891011...ViimaneJärgmine
Asukoht: 5 / 93
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Maalia
Kuupäev: 29. October 2013, kl 00.31

Tänu annn-le võtsin aega ja lugesin ka kõik jutud läbi.
Lugemata oli isegi vastuvõtmise tekst ja seetõttu on enese tutvustamine ära jäänud. Arvan, et olen siin duellitajaist 2 korda vanem, alustanud kaalujälgijana 1996., teeninud välja tolleaegse kuldmärgi. Elan praegu nn. 'depressiivses' väikelinnas. Esimesed 10 aastat polnud viga, aga vanemaks saades kipub kaal kergelt tulema. Mind on õnnistatud hea isuga ja seetõttu on vaja ikka aeg-ajalt end järjele seada. Et kaal langeks, ei tohi minu menüü olla üle 800 cal, selline mõõt on ka FS-is pakutud. FS piirab ka rasvu 10 g pävas, mis on ju ~90cal ainult kogu päevamenüüst. Kaaluabis meeldib mulle toitude analüüs - kiire ja täpne, duellitamine on ka stimuleeriv. Kasutan Kaaluabi just täpselt abiks, iga suutäis saab kirja pandud ja kui ei ole tahtmist või aega seda teha, jääb söömata - see toimib minu puhul hästi.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 07.22

Oi, kurjam, kui teie siin teed jõite, sõin mina lollike mitu tükki tortithumbs down. Aga täna olen ka teejooja, muidu Vurr teeb mulle reedel äratongue sticking out smiley
Mulle ka hetkel nende ilmadega on veejoomine raske, kuid jah, tee pole probleem. Mis te täna süüa kavatsete?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 08.13

Juba mitmes päev kaal seisab :/

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 09.43

Rahu nüüd, ega see kaalunumber iga päev peagi muutuma, me lähtume ikka nädala seisust. Sa ei taha ju lihaste arvelt kaotada. Mul nt seisis-kõikus vahepeal rohkem kui pool aastat. Ei tasu end selle igapäevase kaalumisega ärritada ja liigset stressi tekitada.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 09.49

Tee joomisest veel-mina nt joon oma aiast korjatud ja kuivatatud piparmünti, niiii hea, joon igal hommikul 2 tassi ning õhtul samuti 2 tassi, aga rahustavat kummelit. Päeval midagi punast, hibiskus vms. Apteegis ja loodustoodete poodides müüakse ka erinevaid naturaalseid teesid ja erinevaid maitseid proovides ja kombineerides ei tule tüdimust smiling smiley

Ma olin siin haige pikalt ja jõin oma 6-7 tassi teed päevas kurguvalu tõttu ja nüüd kui terveks sain, on tee joomise harjumus ikka sisse jäänud. Kui enne pikutasin teleka ees ja mugisin küpsiseid, siis nüüd on pidevalt teetass käes smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 09.52

Kunagi oli selline foorum nagu KAALUKAD, ma ei tea kas see praegu veel eksisteerib, aga sealt lugesin edulugusid, kus mitu naist olid ka lisanud enne ja pärast pildid-need andsid niiii palju inspiratsiooni ja jõudu edasi minna ja vaeva näha. Nad kirjutasid ka kuidas enesetunne ja elu üldiselt on muutunud ja kui super hea on oma uues saledas kehas smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 09.57

Üks küsimus suurele ringile-kas olete kunagi lasknud koostada endale toitumiskava? Kuidas oli, kas oli abi sellest? Ja mille järgi praegu toitute?

Ma ise lasin koostada paar aastat tagasi, aga siis tegin ka trenni. Praegu tervise pärast trenni teha ei saa ja seega ei sobi ka see kava, see koosneb pm ainult valkudest grinning smiley Suured portsud liha jne.

Praegu söön põhimõtteliselt kõike mida tahan, aga väikstes kogustes.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 09.58

Dieedipäevik, mis Sa sellest arvaksid, kui sa prooviks ennast mitte iga päev kaaluda. Kui kaalult ei vaata vastu soovitud tulemus, siis see tekitab mingis mõttes kindlasti stressi. Stress ja kaalulangetamine vist ei ole eriti head kaaslased.
Jah, kui kaalunumber on pidevas languses, siis iga päev kaaludes saab sealt endale head motivatsiooni ammutada , aga alati see ei ole nii . Sul õnneks kaal seisab ( mitte ei ole tõusnud). Kas Sa suudad asja niimoodi ( positiivsemalt) vaadelda ?


Mina näiteks, ei ole ennast peale reedet kordagi kaalunud. Vahel väga harva astun ka nädala keskel kaalule. Mõtlen niimoodi, et see ei ole ainult paarikuune projekt. Ja ma püüan ennast säästa enda pidevalt negatiivsete emotsioonidega koormamisest. Tahaksin, et reeded oleks need erilised päevad, kus preemiaks on positiivne emotsioon ja mul on terve nädal võimalik selle nimel pingutada, et see emotsioon saada. Mida rohkem päevi ma pingutan, seda suurem tõenäosus on saada positiivse emotsiooni saak.
Tuletage meelde, seda head tunnet, kui reedel vaatab kaalult vastu ILUS SUUR miinus. Justkui väike lotovõit, mis teeb südame alt soojaks ja annab päevale mõnusa positiivse alguse. Vahel lausa mitmeks päevaks !

Ja kindlasti me kõik teame ka seda pettumust, kui ... . Kui alustada pidevalt oma hommikut pettumusega, siis peab meil olema ikka väga hea! koht uue tugeva motivatsiooni ammutamiseks või peate ise olema ülitugeva loomuga. Seda ilmselt ei ole raske testida/ analüüsida. Kas kaalult vastu vaatav pluss aitab ennast kokku võtta ja järgmistel päevadel vankumatult õigel rajal püsida või leiate ennast hoopis küpsisetükk näpuvahel, mõttega, et "see nädal on nagunii aiataha läinud ".
Mina kipun sinna teise kategooriasse kuuluma. Sellepärast ma ennast ei iga päev ei kaalugi ja nii püsib mul lootus kuni reede hommikuni. Lootus sureb viimasena smiling smiley



Sellised mõtted siis kargasid mulle praegu pähe ja need ei pretendeeri ühelegi tõele.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 10.11

eliisabeth, mina söön samuti põhimõtteliselt kõike. Püüan lihtsalt süsikatega mitte üle pingutada, aga ma siiski ei tee seda selliselt tasemel nagu meie Kadri seda suudab smiling smiley Kaaluabi toidupäeviku analüüsi alt on päris hea vaadata, kus/mis/mida/kui palju, sellepärast mulle see KA toidupäevik meeldibki. Seda "toitumine on tasakaalus" ma ei järgi. Püüan süüa vähem süsikaid, rohkem valku. Ma ei tea ku palju neid inimesi üldse on, kes nii palju süsikaid igapäevaselt söövad, kui KA päevik soovitab.

Toitumiskava osas ei oska kaasa rääkida, ei ole endale seda koostada lasknud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Anka33
Kuupäev: 29. October 2013, kl 10.18

Aitäh, Vurr, hääde soovide eest, kulub ära smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Anka33
Kuupäev: 29. October 2013, kl 10.23

Dieedipäevik, ma arvan ka, et võta asja rahulikult, Sul on praegu "hirmsa" hooga kaal langenud ning omast kogemusest võin öelda, et lõputult selline suur langus ei saa kesta. Seega, ära heida meelt, kui kohe suurt miinust ei näe. Ka väike miinus on siiski miinus. Võimalik, et Su keha on šokis, kuna oled korraga nii palju kaalu kaotanud. Jätka ikka sama motiveeritult ning küll kõik läheb hästi!
Soovin ka meile kõigile motivatsiooni ning kindlat meelt!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: hatugirl
Kuupäev: 29. October 2013, kl 10.24

Eilne õhtu läks veidi käest ära sad smiley Sai tormi oodates ennas sööma unustatud.
Tänane kaalunumber andis ka kohe märku,et täna tuleb ennast kokku võtta.Mulle just mõjub hetkel häst see kui ennast igal hommikul kaalun.Varem andsin kaalu lisandudes kohe alla aga nüüd tean,et tuleb rohkem pingutada.
Vee joomise olen mina aastate jooksul õnneks ära õppinud.Veepudel on mul kogu aeg kõrval ja iga natukese aja tagant joon natuke.Kohvi joon ainult hommikuti või siis kui pikemad autosõidud plaanis,siis võttan latte autosse kaaslaseks.Teed joon tavaliselt ainult õhtuti ja siis ka seda oma aiast korjatud piparmünti või vahel ka pärnaõit.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: hatugirl
Kuupäev: 29. October 2013, kl 10.29

Ah jaa...
Mina tellisin suve alguses omale ühe toitumiskava aga see oli täielik jama ja raha raiskamine.
Kuna mu mehe õde võttis ka toitumiskava jälgides 20kg alla,siis otsustasin mõned nädalad tagasi ka sealt kava tellida.No ja jälle ei leidnud enda jaoks sealt midagi uut.Sealt õnneks maksti raha tagasi kui sellest abi polnud.
Nüüd jälgin siiski oma keha ja vaatan mis mõjub.Ja muidugi umbes kj punktisüsteemi arvutamine.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 29. October 2013, kl 10.30

Vurr, oled väga tubli, kui nii suudad. Mina nii ei saa, kaalun ennast hommikul ja õhtul. Kuigi tean, et see juba haiglane smiling smiley kirjutan ka iga päev kaalu üles, siis hea jälgida. Nii juba varsti aasta...jube pikk aeg kui nüüd mõelda.
Pildistamine ja mõõtude kirja panek on hea mõte, tegin need asjad ära kui 70kg kaalusin, ootan juba pilti kui 55kg kaalun, siis panen võrdlusesse smiling smiley

Hakkasin eilsest jälle kõhulihaseid tegema, õhtul telekat vaadates, kui reklaam tuleb on väga hea see 10min oma kõhule kulutada, mitte külmkapi kallale minna smiling smiley

Üks nipp mis mind veel aitab on, et ei lase toidukordade vahesid pikemaks kui 4 tundi. Kui pikemaks venib siis tean, et tuleb õhtune õgimishoog.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 11.27

Vurr, ma püüan toituda süsivesikutevaeselt, sest selline stiil tundub mulle kõige omasem. Olen pigem liha ja salati kui kartulisööja. Ma ei tea täpselt, kui palju mul päevas koguseliselt süsivesikuid tuleb, aga isegi köögiviljad annavad neid päris palju. Ma ei tarbi lihtsalt igapäevaselt leiba, riisi, makarone ja kartulit, samuti kooke, küpsiseid, väldin suhkrut jne. Sünnipäevadel luban ikka midagi, annan endale aru, et ma ei taha mingiks friigiks muutuda. smiling smiley Ja tundub, et teisel nädalal olen oma kaalu hoogsamalt liikuma saanud (ptui-ptui-ptui). Tegelikult ma söön ka enamasti seda, mille järgi isu on ja püüan tunnetada täiskõhutunnet, et mitte üle süüa. Eile näiteks näksisin õhtul pistaatsiapähkleid, küll olid head. Ma olen paljude puuviljade ja osade pähklite suhtes allergiline, seetõttu pean ka väga valima ja "omad" leidma. Ja mis mulle veel selle toitumisstiili juures meeldib on see, et mu toidulaud on alati nii värviline ja mulle maitseb see kõik järjest rohkem. Praegu on küll selline "hurraa" tunne, et ahmin netist igasuguseid huvitavaid retsepte ja katsetan järgi, nii palju lihtsaid ja maitsvaid asju on võimalik teha, millest varem aimugi polnud. Ja kuna minu suured lemmikud juust ja hapukoor on ka lubatud, siis minu hing väga midagi taga ei igatsegi grinning smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Anka33
Kuupäev: 29. October 2013, kl 11.37

Mina kaalun ka ennast igal hommikul, kirja seda ei pane, aga teatud määral distsiplineerib küll, et vot, nüüd tuleb ennast rohkem kokku võtta. Samas - eks ta kahe otsaga asi ole, sest vahel võib see anda ka tagasilöögi ja tekib masendus, kui jälle juurde olen võtnud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 13.59

No vot siis, Kadri, ma võtan juba mitu päeva hoogu, et sinu käest paluda, et sa paneksid siia kirja kui palju ja mille peale sa päevas oma süsivesikute normi kulutad. Kirjutasid kunagi, et piirdud päevas 30-40g süsikatega. Miks mulle see veidi huvi pakub, sellepärast, et oma viimase raseduse ajal oli mul rasedusdiabeet ja lugesin väga väga täpselt igat süsikat mis ma suhu pistsin, seega veidi tuttav teema. Selle vahega, et mulle oli ette määratud kindel hulk süsikaid päevas ja mul ei olnud toidukorra kohta soovitatav süüa üle 50g süskareid smiling smiley, pigem piirdusin umbes 35-40g toidukorra kohta. Tänu sellele püsis mul veresuhkur ideaalsetes piirides, sest pidin seda seda alguses lausa 7x päevas kontrollima smiling smiley
Nüüd siis tuleb aga välja, et sa üldse ei panegi kirja eye rolling smiley. Tegelikult muidugi huvitaks ka see, et kui palju sa reaalselt kaloreid päevas sööd, sest rasvased asjad on ju ka energiarikkamad. Ühesõnaga, huvitav on teada, kes mida katsetab, mis töötab ja mis juhtub kui seda tulevikus näiteks muuta, aga "umbes-täpselt" ei anna väga mingit infot smiling smiley
Ma arvan, et enamus kes kaloreid loevad vähendavad oma toiduportsioneid just nende samade kartul-makaron-riis , sai-leib ja kondiitritoodete arvelt. Mina ise vähemalt küll pigem jätan kartuli taldrikusse tõstmata, kui et hoian lihatüki arvelt kokku.

Kas siin on kedagi kes paneb väga korralikult kõik söödu toidupäevikusse kirja ja saab näiteks vaadata kui palju süsivesikuid ta päevas tarbib ?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 14.05

Vaatasin oma eilset toidupäeviku analüüsi. Sõin (ümardatult) 1500kcal, selle hulgas on 148g süsikaid. Kirja on pandud ka piim kohvi peale ja tl täis mett ühe tee sisse smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 14.13

Üks huvitav nähtus......ma enne rasedust katsetasin ühe nädala mitte süüa nisujahu tooteid....ja teate, kui raske oli poest leida leiba, milles ei oleks nisujahu topitud, õnneks ühe isegi leidsin, kuid hetkel ikka enam ei mäleta, mis leib see ka oli. Kuid mul langes selle nädalaga, mis ma katsetasin, üle 2 kg.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Anka33
Kuupäev: 29. October 2013, kl 14.17

Ma näiteks tarbisin eile ligi 220g süsikaid, täna on 50% normist söödud ning süsikaid oli sealhulgas 80 g.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 14.39

Minu kaalulangetamise aeg on olnud üle 2 aasta pikk. Alustasin väga täpse päeviku täitmisega ja tegin seda pikka aega. Kuna mu eesmärk on õppida tundma oma keha ja ma ei kavatse eluaeg jääda asju üles kirjutama, siis hakkasin sellest vaikselt eemalduma. Vahepeale jäid muidugi igasugused kaaluseisakud, ükskõik kui palju ma siis sõin või ei söönud, panin kirja või ei pannud. Nüüd, kus ma alustasin LCHF toitumisega, siis vahepeal panen huvipärast teatud asju kirja, et saada ülevaade, kui palju mingi asi süsivesikuid annab. Mõndade päevade kohta on olemas ka täismenüü, aga üldiselt arvestan ma kõike jooksvalt peast ja ka seda, et süsivesikuid ei tuleks päeva peale kokku üle 40g. Võin sulle saata nende päevade menüü, mis mul täidetud on. Lisaks, isegi kui need rasvased toidud annavad palju kaloreid (süsivesikurikkad toidud siiski rohkem), siis rasvane toit täidab kõhu palju kiiremini ja pikemaks ajaks kui süsivesikuid sisaldav toit. Kaloraaži poolest on nii, et kui ma päevikut täitsin, siis sõin 1470-1500 kcal, nüüd ma söön tunduvalt vähem, sest lihtsalt kõht saab kiiremini täis. Mõni päev jääb isegi alla 1000 kalori. jah, ma tean, et see ei ole enam tervislik ja töötan selle kallal, et saada vähemalt 1200 kalori peale päevas. Kaal on hakanud langema ja tunnen ennast palju paremini, sellepärast ma ei näe vajadust enam nii täpselt kõike üles märkida. Aga küsi julgesti, mis Sind veel huvitab, põhimõtteliselt ma sööngi kõike seda, mida LCHF toitumine soovitab:


* Liha: mis tahes tüüpi. Veiseliha, sealiha, ulukiliha, kana. Liha küljes leiduv pekk on hea, samuti kananahk. Võimalusel osta orgaanilist või taimset sööta saanud kariloomade liha.
*Kala. Näiteks on head rasvased kalad, nagu lõhe, makrell või heeringas. Väldi paneerimist.
*Munad: sobivad kõik sordid, kuid soovitavalt orgaaniliselt toodetud. Söö keedetult, praetult, omleti või munavõina.
*Loomulik rasv, rasval põhinevad kastmed: süüa tehes kasuta võid ja koort. Toit maitseb paremini ja täiskõhutunne tekib kergemini. Head variandid on ka orgaaniline külmpressitud kookosrasv ja oliiviõli.
*Maapinnal kasvavad köögiviljad: kõik kapsad – lillkapsas, brokoli, peakapsas, rooskapsas. Spargel, suvikõrvits, baklažaan, oliivid, spinat, seened, kurk, salat, avokaado, sibul, paprikad, tomatid ja palju muud.
*Piimatooted: vali alati kõrge rasvasisaldusega tooted. Ehtne või (ei mingit margariini), koor (40% rasva), hapukoor, kõrge rasvasisaldusega juust, Türgi jogurt. Väldi maitsestatud, magusaid ja madala rasvasisaldusega tooteid.
*Pähklid: neid on hea teleka ees kommi asemel krõbistada (soovitavalt mõõdukas koguses).

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 14.58

Toon siia ühe oma LCHF toitumise alguspäevade kokkuvõtte ka (pole kõige parem päev, aga siin on terve päev üles märgitud):

Menüü



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Kadri2406 29.10.2013 15.00.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 15.53

Vaatasin oma päeviku üle, siis, kui veel täitsin, siis jäi süsivesikute hulk 120g ja 200g vahele keskmiselt, mõnikord rohkem, mõnikord vähem. Ja siis seisiski kaal pikalt.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: hatugirl
Kuupäev: 29. October 2013, kl 18.59

Tänane õhtu on niii raske.Kogu aeg tahaks midagi suhu pista.Ma ei saa aru millest selline isu.Lähen teen nüüd tassi rohelist teed,äkki suudan siis ennast veidi taltsutada,

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 29. October 2013, kl 19.10

Kadri, aitäh menüü eest. Panin selle enda jaoks huvi pärast toiduhulkadesse ka smiling smiley Esialgu mõtlesin, et seda ju polegi nii vähe, siis aga tuli meelde , et ja-jah, see on ju see 1400-ne menüü, mitte see 1000 (1200)-ne. Mind ausõna hirmutavad sellised 1000-1200 kalorilised päevapiirid ( ma suren siis vist nälga). Nendest numbritest mis jäävad alla 1000, ma üldse ei räägi ( neid numbreid lugedes tahab mul silmanägemine kohe ära minna smiling smiley ) Näiteks Maalia kirjutas , et tal on max.800, muidu kaal ei alane. Ma loodan, et ma ei pea ise kunagi sellisesse äärmusesse langema. Kardan, et mu "iseloom" ei oleks sellise äärmusega nõus.
Mul võib ka vahest juhtuda, et pole aega või pole meeles süüa ja siis tuleb selline pisike number, aga need on harvad erandid.

Annn, sa kirjutasid , et eelmine aasta alustasid 1200kcal, nüüd sul uus algus, kas ka 1200kcal/päevanormiks ?

Ja KurrNurr smiling smiley Kuidas tee joomine edeneb ? Minul ... mitte eriti sad smiley aga ma jõuan seda viga veel veidi parandada. Nimelt sõin oma kõhu head ja paremat (liha ja juurvilju) täis sellel ajal kui suuremad lapsed olid trennis. Nüüd palusin mehel lastele süüa serveerida, sest kui ma lähen sinna lihavaagna ligi , siis ma tean mis juhtub ( mis siis , et mul on kõht tegelikult täis). .... ja ma ei taha , et see juhtuks. Ma kavatsen reedeks siiki miinuse ju saada !

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 20.30

Ma olen nõus, et see 1000 kalorit päevas on jama ja 800.. soovitan natuke googeldada, mida see endaga kaasa võib tuua (nahk, juuksed, küüned...). Mina jätan söömata vaid siis, kui mu kõht on tõesti täis, vastsel juhul tuleks lisada lihtsalt mõned tervislikud vahepalad (pähklid, marjad). Vurr, kui soovid, võin kogused ka juurde näidata? Sellist pilti oli lihtsam teha, oli kompaktsemalt koos. Ma võin huvipärast mõned päevamenüüd veel koostada, ega see ülesmärkimine nii keeruline pole, v.a. ehk töölõuna, mida söön kohalikus bistroos.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Anka33
Kuupäev: 29. October 2013, kl 21.10

Tundub, et kellakeeramine on midagi konkreetselt vussi keeranud, sest praegu jääb mul õhtusöök hästi hilja peale. Siin just hiljaaegu oli uudis, et uurimuse kohaselt õhtuti sööjad võtavad vähem kaalust alla kui need, kelle põhilised toidukorrad jäävad hommikusse ja lõunasse. Nojah, aga mis parata, lohutan ennast sellega, et kui päevast normi lõhki ei söö, siis peaks ju miinus tulema. Eksju, onju smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 29. October 2013, kl 21.23

Vurr, eelmine aasta alustasin jah 1200kcal-ga, kahjuks sõin ikka ja jälle üle...peod ja külalised...nii see läks. Poleks iial arvanud, et ma oma 15kg nii kaua langetan.
Raske on minule see tee, imetlen neid, kes suudavad 20-50kg alla võtta...kust kohast nad selle tahtejõu võtavad, ma aru ei saa smiling smiley
Kui 1200kcal söön siis langeb kaal kenasti, kaaluabi soovitab samuti niipalju kaloreid süüa.

Asendasin ka oma õhtuse kohvi teega, polnudki väga hull smiling smiley ja vett proovin ka juua, klaasi enne toidukorda.

Kadri, kas puuviljadest puudust ei tunne? Uurisin ka kunagi selle LCHF toitumise kohta ja netis oli ka halbu kogemusi ning siis unustasin ära.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 29. October 2013, kl 21.45

Ma usun, et eks iga toitumisstiili juures ole häid ja halbu kogemusi. Ma olen paljude puuviljade ja osade pähklite suhtes allergiline. Mul avastati arukase õietolmu allergia ja siis tuli välja, et see on ristuv allergia osade toiduainetega. Ma ei saa süüa õunu, pirne ja muid sarnaseid puuvilju. Vahel harva söön ananassi, banaani (sisaldab palju süsivesikuid), arbuusi, ploome jmt. Ühesõnaga see on keeruline värk mu jaoks ja sellepärast ma hoian pigem end sellest eemale. Suvel tarbin ikka maasikaid, vaarikaid ja muid marju, talvel seda poekraami vähem. Mõnikord ka pisut viinamarju. Küpsetatud kujul saan neid kõiki tarbida, ilmselt kuumutamisega need allergeenid häinevad, seega vahel magustoiduna, kui viitsin teha, siis söön smiling smiley Veejoomine on väga kasulik, minu kaalulangusele aitab see küll väga kenasti kaasa, kuigi mul aeg-ajalt on ka sellega raskusi. Tööl on juba rutiinseks kujunenud, aga nädalavahetused kipuvad ära vajuma. Loodan et ükskord saab harjumuseks.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: sire
Kuupäev: 29. October 2013, kl 22.16

Minul läheb see nädal halvasti. Koguaeg on tohutu isu, ainult sööks ja sööks ja sööks... Üritan ennast tagasi hoida ning siis saan enda peale pahaseks kui ei suuda. Õnnelikud inimesed, keda vähese söögiisuga õnnistatud on.

Kui ma esimest korda kaalujälgijates käisin,aastal 1996 vist, siis esimene systeem oli neil kalorite arvutamine ning päevanorm oli 1200 kcal. Ning ryhmajuht rõhutas, et mitte mingil juhul ei tohiks alla 1080 kcal syya, sest siis läheb keha säästureziimile ning kõik mis sööd, see salvestatakse. Ning tolleaegse õpetuse järgi võis juurvilju ja köögivilju syya palju jaksad, sest need olevat tühjad kalorid, mis kaalu ei lisa. Mina ei ole kunagi juurviljade ja köögiviljade kaloreid arvestanud ning tavaliselt on mul porgandid alati külmikus, et kui õhtul tuleb näksimise isu, siis söön porgandeid.

Valikud: VastaOsunda
Kokku: Eelmine1234567891011...ViimaneJärgmine
Asukoht: 5 / 93


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.