Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: msx
Kuupäev: 13. April 2011, kl 11.18

Tere,
Kas keegi on kaalu jälginud ka raseduse ajal? Hetkel ootan teist last ja kaalu olen nö jälginud algusest peale. Kas see on pigem patt või ettevaatus selle eest, et ei võtkas liiga palju juurde. Kuna 1 lapsega tuli juurde ikka korralik 30 kg. Hetkel aga ainult 5 kg ringis.

Valikud: VastaOsunda
Re: kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: msx
Kuupäev: 13. April 2011, kl 11.19

msx kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Tere,
> Kas keegi on kaalu jälginud ka raseduse ajal?
> Hetkel ootan teist last ja kaalu olen nö
> jälginud algusest peale. Kas see on pigem patt
> või ettevaatus selle eest, et ei võtkas liiga
> palju juurde. Kuna 1 lapsega tuli juurde ikka
> korralik 30 kg. Hetkel aga ainult 5 kg ringis.
(ja saab 7 kuu kohe täis)

Valikud: VastaOsunda
Re: kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: Eveliine
Kuupäev: 13. April 2011, kl 13.03

Mina ise teadlikult ei jälginud rasedana kaalu aga kaal langes pidevalt, kuna hakkasin rasedusega rohkem liikuma. Jalutasin tööle ja koju ja arstile. Ise usun, et kui mingeid ekstreemseid dieete sa ei pea ja kui sööd korralikult ja liigud palju siis kaalu kaotamises iseenesest pole midagi halba. VB peaksid arstilt küsima seda, ma pole ka mingi spetsialist.

Valikud: VastaOsunda
Re: kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: Banda
Kuupäev: 13. April 2011, kl 13.05

Mind huvitaks ka see asi tegelikult, sest teine beebi on plaanis. Mulle ütles arsti, et rasedus ja imetamise aeg ei ole dieedi pidamise aeg. Aga minu arvates peab raseduse juurde käima tervislik toit ja ka liikumine, laps ju saab siiski oma toitained kätte. Ja kui veel enne rasedust alustasid siis minu arust ei ole patt. Aga saan aru küll sellest patu mõttest, ikka mõtled lapsele ju, et kuidas tal siis parem on. Aga võt mina esimese raseduse võtsin kuu ajaga all -7 kilo ja siis kuni lõpuni juurde 8 kilo (ehk siis kokkuvõttes algkaalule +1)mõtlen, et kas mitte see hullem pole aga näedsa laps täitsa terve smiling smiley

Aga tahaksin ka teiste arvamusi selle kohta kuulda

Valikud: VastaOsunda
Re: kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: msx
Kuupäev: 13. April 2011, kl 13.57

teadlikult ei pea loomulikult dieeti vms. Aga minu arst 1. raseduse ajal ytles, et võib täitsa nö kaalujälgija olla, kuid pead natuke punkte juurde lisama smiling smiley Loomulikult on ka patusemaid päevi, kus maiustadsmiling smiley. Kuid tervislik toit ja liikumine on jah selgelt kõige õigem tee, mingeid piiranguid tuleb teha, seda ka lapse huve arvestades. Näitkeks rohke kohupiima ja viinamarjade söömine kergitab ka lapse kaalu!

Valikud: VastaOsunda
Re: kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: katis
Kuupäev: 13. April 2011, kl 16.07

Hiih. Huvitav, et ma raseduse ajal sõin ikka ohtralt viinamarju, piparkooke, banaani jne. Kõik, mis oleks pidanud tõstma lapse kaalu. Sünnitasin aga pisikese päkapiku. Ürita toituda lihtsalt täisväärtuslikult smiling smiley On nii sulle kui ka lapsele parem. Sina pead ka oma ained siiski kätte saama winking smiley Ja liikumine muidugi juurde. Mitte midagi sellist ülemõistuse, aga on u olemas kõiksugused võimelised rasedatele, hetkel ka kevad ju vaikselt kohta sisse võtmas, ilmad soojemad ja jalutuskäikusid saab pikemalt teha. Ise käisin raseduse ajal võimalikult palju jala, aga lõpu poole oli see pisut raskem, sest kõht hakkas toonusesse kiskuma. Kuid vesiaeroobika oli ka lõpus väga mõnus tegevus mu arust seega külastasin seda just tihedalt.

Valikud: VastaOsunda
Re: kaalu jälgimine raseduse ajal
Saatis: aretha
Kuupäev: 13. April 2011, kl 16.42

See, kas v6tad juurde v6i maha, s6ltub su algkaalust. Mina jäin esimest otamaa 65 kg-sena (olen 174 pikk seega normkaal) ja läksin synnitama 75sena. S6in metsikult, lihtsalt hullupööra. Mees lubas mu haiglasse panna, et niimoodi söönsmiling smiley ja syndis 4300ne purakas, aga igati terve ja kraps poiss. Kaal läks imetamisega kolinal alla ja kaalusin aasta pärast uut last ootama jäädes 60. Siis otsustasin, et seekord sellist hullumeelset 6gimist ei tule, pärast saan veel 5 kg se lapse. Hoidsin end väga vaos, st s6in tervislikult ja pyydsin kaa koguseid jälgida. Tulemus - läksin synnitama 77 kgsena. ja laps oli ikkagi yle 4500! Preagu aga, kui mu esimene poiss on oma lasteaiaryhmas k6ige pikem, siis teine on k6ige lyhem ja kannab palju väiksemaid riideid, kui suur poiss samavanuselt. Nii et ega loodus teeb ikka nii nagu ise tahad, yrita korralik olla v6i mitte! Ja ämmaemand rääkis mulle, et tema on näinud, et enamik ylekaalulisi lapseootel naisi v6tab raseduse ajal hoopis alla.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.