Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
söömishäire
Kuupäev: 15. November 2011, kl 21.42

15a, tüdruk. Olen masendunud, sest olen aastaga 15 kilo alla võtnud, nimelt olen 170cm ja kaalun nüüdseks 43kg. Juuksed langevad kohutavalt ja näen välja nagu kaks konti. Küljeluud ja puusakondid paistavad. Kõik algas sellest, et otsustasin natuke kaalu jälgida. Niisiis jōin palju rohelist teed, ei söönud enam magusat ja rämpstoitu. Sattusin sellega nii hoogu, et lugesin iga asja pealt ainult kaloreid ja lõpuks sõingi päevas vb aint umb 700 kcal. Ka menstruatsioon on jäänud juba vahele. Nüüd üritan toituda igati tavaliselt, aga tundub nagu ma enam ei oskaks.. Kaalu juurde ei tule ja mõtlen ainult sellele, et miskell ma jälle söön ja mida ja kui palju jne.. Ei saa sellest harjumusest planeerida enam lahti... Olen nüüd igal hommikul kaerahelbeputru moosiga söönud, siis kooli lõuna, peale kooli veel mdiagi ja õhtusöök, aga kõik on siiski liiga planeeritud... Isegi vanad asjad, millest ma kunagi ära öelda ei suutnud, nüüd isegi pole mittemingi probleem nendest lihtsalt mööda kõndida.. Aju lihtsalt ei tahaks nagu. Tean et nüüd palju kirjutavad, et hangi toitumiskava v mine psuhiaatri juurde vms, aga ei ole rahalist voimalust ja ei ole ka nii avatud inimene, et kellegile kasvõi tuttavale rääkida sellest nii täpselt.. Tahan jubedalt kaalust juurde võtta ja mitte rasva arvelt, vaid ikka vormikaks.. Mu mõtlemine just nagu segaks mul süüa kõikke ja millal vaid tahan.. Kui saaks mingi hea trennikava, mida kodus teha ja mis kasvataks lihsaeid ja samas ka toitumisnõu, et vabaneda sellest mõtlemisest....

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Saatis: rinsu
Kuupäev: 15. November 2011, kl 23.08

Ma ütleks, et Su olukord on päris tõsine. Äkki proovid kasutada siinset toidupäevikut ja ära süüa ikkagi vähemalt 2000-2200 kcal päevas. Siin oleks ka rasvade/valkude/süsivesikute vahekord tasakaalus ja ei sööks mõttetult mingit jama. Planeerimises ei ole ju tegelikult midagi halba. Kasuta oma võimet planeerida enda jaoks positiivselt- planeeri oma päevamenüü selliselt, et kcal täis tuleksid. Mul on olemas ka toitumiskava 1800 kcal päevas, aga see on koostatud minu maitseeelistusi silmas pidades ja Sind vist ei aita ning kcal on ka vähe Sinu jaoks.
Ja Sa küll ei tahtnud seda soovitust, aga soovitan siiski pöörduda psühiaatri poole. Kui oled Tallinna inimene siis pöördu [www.regionaalhaigla.ee] Tallinna Psühhiaatriakliinikusse. Seal pead tasuma vaid visiiditasu nagu ikka eriarstide juurde minnes. Mina olen seal käinud (küll teiste probleemidega) ja minu arvates on seal väga asjalik seltskond. Kui ei ole Tallinnast siis löö Googlesse sisse psühhiaatriakliinik ja sealt leiad oma elukohale lähima koha, kuhu pöörduda. Perearst oskaks ka kindlasti midagi soovitada- tavaliselt on perearsti keskustes ka mingid toitumisnõustajad vms või saaks perearst Sind suunata mõne spetsialisti juurde, kus ka hingehinda ei küsita. Igatahes tegelema peab asjaga ruttu, enne kui Su organism üles ütleb. Võib olla, et enne oluliselt rohkem sööma hakkamist olekski vaja põhjalikum tervisekontroll teha. Võid ka minuga ühendust võtta (riinakla@gmail.com) kui tunned, et tahaksid kedagi, kes toetab.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Saatis: karuke03
Kuupäev: 16. November 2011, kl 08.04

kALLIS TÜDRUK!Su olukord on rohkem kui tõsine,sest olen selle läbi põdenud ja tean et ise sellest välja ei tule ja kaal ei tõuse enne kui pead pikka aega sööma 3000 kalorit.Mingit trenni sa praegu ei tohi üldse teha,sest kaotad liiga palju vedelikku,mida sul tõenäoliselt ei ole.Kui elad Tartus siis pole sul muud vaja teha kui minna Tartu psühhiaatria kliiniku vastu võttu ja ära rääkida oma mure,kas või lühidalt ja saad abi.Tartus on söömishäirete osakond,soovitan soojalt,muidu lakkab ka su mõtlemine õiges suunas ja võid väga kurvalt lõpetada,ka seda olen oma silmaga näinud!Ütlen ilma ilustamata sest vajad kiiret abi,väga kiiret!Peagi võivad su neerud üles öelda ja siis on lõpp väga lähedal.Miks nii avameelselt ja ehk ka liiga mustades värvides,kuid usu tean millest räägin ja nii see just ongi!Meie sind sellest välja ei too,me saame toetada aga abi pead ikkagi saama arstilt enne kui päris hilja!Tartus on väike seltskond,seal on tavaliselt 5-6 tüdrukut ja kõik sama murega,sul oleks seal lihtne end avada ja pealegi keegi ei sunni ka vaid nad tunnevad oma tööd ja saavad sind aidata ka ilma et keegi sind sunniks rääkima.Palun pöördu kas või perearsti juurde see on tasuta ja ta suunab sind ise Tartu,avalda vaid soovi!Võid ka minuga sidet pidada!irakaru@hot.ee olen su jaoks olemas!Edu kullake ja ära viivita!

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 17. November 2011, kl 14.32

Kolisin kaks kuud tagasi vanematega Soome ja ei tea siinsetest asjadest absoluutselt midagi. Kirjutasin ka sama teksti fitness.ee'le ja seal just kõik vastasid, et peaks trenni tegema et siis tekib söögiisu rohkem jne jne, kõik räägivad kah erinevat juttu..

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 17. November 2011, kl 14.35

Sellepärast kirjutangi just internetti praegu, et kuna mul enam nagu Eesti asjadega kontakti pole, siis on internet suhteliselt ainuke varjant hetkel.. Loomulikult on ka siin igasugu selliseid asutusi jne, aga hetkel ainuke marsruut kus liigelda oskan on kool ja kodu grinning smiley.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Saatis: rinsu
Kuupäev: 17. November 2011, kl 22.09

Ma usun, et Sul ei tasu kuulata fitness.ee kasutajate soovitusi. Kõigepealt peab kord saama selle, mis peas toimub siis korralikult sööma ja siis võid hakata tasapisi trenni tegema. Mõtle ise, hetkel pole Su kehal ju millestki seda lihast toota. Naiselikud kumerused vajavad tekkimiseks materjali nii, et kõigepealt SÖÖMA! Nagu kirjutasid, ei suuda Sa planeerimata olla- kasuta seda ära! Planeeri päev selliselt, et sööksid iga päev korralikult vähemalt 200 kcal rohkem kui eelmisel päeval. Nii saad oma tugevusi kasutades jõuda eesmärgini- süüa normkogus igapäevaselt.
Soomes peaks koolides olema ka mingid nõustajad õpilastele- uuri seda. Võib-olla saad sealt abi.
Mis Su vanemad sellest arvavad? Kas nendega oled rääkinud?
Igatahes on Su olukord tõsine ja sellepärast, et Eestist ära on kolitud, ei pea abita jääma ja oma elu ära rikkuma- Sa tahad kindlasti tulevikus lapsi saada ja normaalset tervet elu elada. Aga selleks, et tulevik üldse eksisteeriks, peab kohe midagi muutma ja abi leidma kui ise ennast aidata ei suuda.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Saatis: eideke
Kuupäev: 18. November 2011, kl 08.51

Tere kaalumari15,

lugedes Sinu kirja teeb see väga murelikuks. Kirjutad, et saad erinevatest foorumitest erinevaid soovitusi ja et Sul pole võimalik ka otse arsti poole pöörduda. Aga abi leidma Sa pead, tõsiselt! Üks võimalus küsida toitumisspetsialistilt nõu on: [toitumine.ee]

Päikest!

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 18. November 2011, kl 14.44

Servus.
Oli pai ja kirjuta mulle, kapsas.121@hot.ee. Ka mul oli söömishäire ja äkki oskan nõu andasmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 18. November 2011, kl 21.17

aga kas keegi oskab öelda midagi, et mida teha juustele? jah saan aru, et enne juuksed tugevaks ja ilusaks ei kasva, kuni kaalust vähemalt 8 kilo juurde olen võtnud, aga oskab keegi öelda mida siiski teha, et päris kiilaks ei jääks, või mis natukenegi peataks seda või aitaks vähe??? alustasin kalamaksaõli võtmist ja 1-2 korda nädalas määrin takjajuureõli.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Saatis: rinsu
Kuupäev: 18. November 2011, kl 21.48

Ma olen õppinud juuksur ja võin Sulle päris kindlalt väita, et juuksekasv saab alguse seestpoolt. Seega toitumine korda ja siis hakkavad juuksed ka tagasi tulema. Huvitav kokkusattumus, aga just kolmapäeval oli mul klient, kellel oli väga palju pisikesi juukseid juurde tulnud ja oli näha, et tuleb veelgi. Arutlesime siis, et mis sellise muutuse esile võiks kutsuda, sest tal on alati väga õhukesed juuksed olnud. Ta on ka väga peenike tüdruk ja ta ütles, et ta on hakanud viimasel ajal toitumist jälgima ja on ka paar kilo juurde võtnud. Ajaliselt langevad uute juuste pikkus ja tema paremini sööma hakkamise algus kokku, seega on elav näide mul omast käest võtta. Seega jällegi- pead saama psüühika korda, korralikult sööma ja küll siis juuste olukord ka paraneb. Lisaks veel- juuste pealtpool määrimine mõjutab vaid nende olukorda juukse pikkuses, st millegi pealemäärimine neid rohkem kasvama/juurde tulema ei pane kahjuks. Ja ilmselgelt Sinu praegusest olukorrast tulenev stress on veel üks lisaallikas juuste olukorra halvenemisele. Nii et taas jõuame selleni, et pead leidma abi, korralikult sööma hakkama ja siis paranevad ülejäänud probleemid ka.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 22. November 2011, kl 19.56

otse loomulikult ei arvagi ma, et on olemas vahendeid, kuidas juuksed ei langeks edasi jne, aga pidasin silmas just mingeid nippe v midagi, kuidas tuleks vähem juukseid ära, nt juuste pesemise või hoidmise kohapealt ja mida nt peale lasta v määrida. Seda muidugi tean, et lakke jne ei kasuta.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Saatis: rinsu
Kuupäev: 22. November 2011, kl 21.56

Nipid kahjuks ei aita- see, mis tahab peast ära tulla, see tuleb. Ikka seespidine ravi aitab smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 05. December 2011, kl 17.25

Tere
Peale lapse sündi hakkasid mul juuksed välja langema.Mitte natuke,vaid ikka nii,et pealagi juba paistis. Õnneks oli naabriks üks tore vanamammi,kes õpetas:riivi sibulad,lisa munakollane ja natuke õli.Sega kogu kupatus kokku ja pähe.Hoia seal vähemalt tund ja pese. Protseduuri tuli korrata kord nädalas kuu aja jooksul. Sibula hais kadus, kui juuksed kuivasid. Tundub jube ja ekstreemne aga mind aitas.

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 11. December 2011, kl 10.47

sibulamaski proovin kindlasti järgi!

Valikud: VastaOsunda
Re: söömishäire
Kuupäev: 11. December 2011, kl 10.49

toitumisega on nii, et just õhtuti tuleb suur söögiisu, siis ainult sööks ja enamasti viimasel ajal söön paljuuu juustu ja müslit jogurtiga ja sellist ja kohe vägaaa palju.grinning smiley

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.