Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Suitsetamine
Kuupäev: 18. November 2010, kl 02.05

On keegi teist hiljuti suitsetamise maha jätnud , või parasjagu plaanimas jätta ?

Kuidas olete toime tulnud ?

Ja kas see on kuidagi kaalu mõjutanud ?

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: Cece
Kuupäev: 18. November 2010, kl 09.53

Jätsin maha poolteist aastat tagasi, esialgu lisandus 10 kg, siis sattusingi söögisõltuvusse ja lisandus veel umbes 8 kg. Nüüd liitusin selle keskkonnaga et see kõik maha saada. eye rolling smiley

Kui sa alles oled maha jätmas siis minu soovitus on: Jälgi väga hoolega, mis toimub sinu kaaluga ja nii kui märkad et on lisandunud paar kilo, siis võta seda kui ohumärki. Minul oligi alguses nii et u 3 v 4 kg tuli märkamatult juurde ja siis kui selle avastasin siis mõtlesin et ah pole hullu midagi ja sõin edasi. Ja siis kuu aja pärast avastasin et oi juba +10 kg juures.

Seega jälgi toitumist väga hoolikalt ja ära asenda suitsetamist söögiga (lubatud ehk oleks juurviljad või nätsu närimine). Seeb kõik on tohutult raske, kuid samas kui hakkama saad siis on väga vabastav ja tervisele ääretult kasulik mitte suitsetada smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: foxlife
Kuupäev: 18. November 2010, kl 10.40

Mina jätsin samuti maha u poolteist aastat tagasi. Juurde ei tulnud midagi, kuna olen niigi ülekaaluline ja hakkasin hoopis teadlikult kohe kaalulangetamisega tegelema. Maha läks 13 kilo.
Seega tõesti, kui alles plaanid maha jätta, siis alusta kohe ka toitumise jälgimisega. Ja ega suitsetamisest loobujatele soovitataksegi ju leida mahajätmise puhul mingi asendav tegevus suitsetamisele ja trenn oleks selleks ideaalne variant.
Edu ja kindlat meelt maha jätmisekswinking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: Alenaka
Kuupäev: 18. November 2010, kl 11.27

Tegin suitsu 3a ning tahtsin maha jätta, kuid kartsin seda, et kaalu tuleb juurde (seda enam, et olemasolevaga kaaluga on probleeme ning ainevahetus on pea olematu).

Kuu tagasi kahtlustasin rasedust ning jätsin suitsetamist päeva pealt maha. Paari päeva pärast selgus, et ma pole rase,kui otsustasin proovida veel päeva ilma suitsuta. Ja siis veel...

Nüüdseks on sellest päevast möödunud juba 4 nädalat. Tunnen ennast võitjana, kes suudab teha seda, mida soovib ning kontrollib olukorda. See on julgustuseks ka kaalulangetamisele - kui sain suitsu maha jätta, saan ka oma 10 kg lahti. Sest seda ma soovin kogu südamega.

Kuna jälgin nüüd toitumist, loen kaloreid ning teen sporti, siis lisakilosid pole juurde tulnud. 1 tuli isegi üllatusena maha.

Mis aitas? Iga kord, kui tuleb soov suitsetada, ütlen endale, et on aeg võita, et olen võitja. See lihtne enesekiitmine aitab mind väga. Teine oluline asi, millest peaks mõtlema, on oma elurütmi muutmine. Suitsuvaba elu peaks olema intensiivsem ja mitmekülgsem, et ei tekkiks vaba hetke või igavust suitsu tõmmata. Eriti raske on pingelistes olukordades hakkama saamine, kui soov sutsuga ennast rahustada on väga tugev. Siis hakkan ennast jälle kiitma. Seni on see skeem töötanud. Aitab ka suitsu asendamine veeklaasiga - kohe, kui tunnen, et tahaks välja minna, joon klaasi vett.

Tegelikult aga on oluline Sinu otsus alustada uue eluga. Tõesta endale, et suitsuvaba elu on sinu jaoks imelihtne. Kui saad sellega hakkama, siis saad ka ükskõik mis teise murega/ülesandega hakkama. Mina selles ei kahtle.

Jõudu sulle ja sihikindlust! Hoian pöialt!

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: kalka
Kuupäev: 18. November 2010, kl 11.39

Mul saab veebruaris aasta suitsuvabalt. alates veebruarist on juurde tulnud 8 kg. ma jälgisin vägagi hoolega, mida suhu pistan. tegin trenni jne. olin rahul.
Kolisin Norra ja sain tööd koristajana sokolaadifirmasse. ja siis enam ma rahul ei olnudgrinning smiley nüüd olen tööl teisel objektil, õnneks.
Aga peale suitsetamise maha jätmist mulle meeldib süüa. See on nii masendav. Mees ka ei saa aru, kuidas inimeselel "meeldib" süüa????

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: merx333
Kuupäev: 18. November 2010, kl 13.05

Mina olen vist üks neist õnnelikest, kellele pole suitsetamisest loobumisega kilosid lisandunud. Muidugi ei teinud ma küll tervet pakki päevas, vaid umbes pool, aga siiski pikka aega. Olen 2 korda sutsetamisest loobunud ( viimati selle aasta algul ) ja mõlemal korral on see kuidagi suhteliselt valutult läinud: pole liigseid isusid ega söömasööste esinenud. Kuidas kellelgi...smiling bouncing smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Kuupäev: 18. November 2010, kl 14.41

Mina mõtlesin samuti , et kui suitsetamine maha jätta , siis peaks hakkama trenni tegema ja toitumist jälgima smiling smiley Suitsetamine võrdub ju laiskusega - ja otseloomulikult kui suitsetada, siis ei viitsi väga sporti teha rääkimata söömisest , minupuhul vähemalt oli vahepeal nii , et sõin selleks , et suitsetada - kuna tühja kõhu peale ei ole see suits just kõige meeldivam grinning smiley

Pealegi mul mees ei suitseta ja ei ole ka kunagi suitsetanud , häbi on tema ees . ( kuigi tema ees ma ei tee mitte kunagi )

Elustiili muutus alaku nüüd , ja TÄIEGA ! grinning smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: Ceilin
Kuupäev: 18. November 2010, kl 19.17

Jätsin suitsetamise maha pool aastat tagasi, ma ei läinud toiduga hulluks, aga juurde tuli sellegipoolest... ma ei tea, olen nüüd alates augustist selle kaaluabiga enda kaalu tagasi kontrolli alla saada...aga pole elusees näpuga toitudel järge ajanud, seega võitlen grinning smiley, kõvasti võitlen kõigega grinning smiley

Mul mees ka õnneks jättis suitsetamise, tänu sellele oli tunduvalt lihtsam... aga kui võrdlen end eelmise postitajaga grinning smiley- siis mina tegin suitsu siis ka, kui kõht tühi oli, siis läks söögiisu just minema... grinning smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: kalka
Kuupäev: 22. November 2010, kl 16.42

Täpselt- mul oli kaa nii. Tühja kõhuga suitsetamine ajas söögiisu minema.

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: inks35
Kuupäev: 11. December 2010, kl 22.47

ma jätsin suitsetamise maha 2008 okt. ja siis sai plika kunstlikult tehtud ja kus siis tuli nende 2 mõjul 20kg juurde.ohh ma ei taha kohe mõeldagi.

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: yx
Kuupäev: 09. January 2011, kl 13.13

Nüüd siis neli ja pool kuud sellest, kui suitsetamise maha jätsin. See ongi tegelikult põhjus, miks siin olen.
Suitsetajastaazi mul ca 25 aastat. Laste ootamise ja toitmise ajal sai kuidagi märkamatult maha jäetud, aga pärast ikka uuesti alustatud. Esimest korda jätsin teadlikult maha 4 aastat tagasi. 3 kuuga lisandus 8 kilo. Enesetunne oli suht kehv, töö juures tekkis ka ühe projektiga väga pingeline olukord ja nii läksin kergema vastupanu teed - paar mahvi täna, kolm homme ja nii see paha harjumus jälle tagasi imbus. Tasapisi kadusid ka juurdetulnud kilod.
Augustis otsustasin, et tuleb ikka maha jätta, ega ma siis nii iseloomutu ka ole! Esialgu ei juhtunud ka kehakaaluga midagi, kuna suve lõpus sõin palju värsket. Sügiskaamosega tuli aga himu küll kommi näksida, küll peoga pähkleid ja rosinaid...... Kaalu küll nii palju juurde pole tulnud, nagu eelmine kord, aga selle nelja poole kuuga siiski 3 kilo. Kuna olen täiesti veendunud, et see 3 kilo on alles õudusunenäo algus, saigi siin keskkonnas maandutud. Esialgu ainult nädal ja midagi maha pole läinud, aga elame-näeme. Nikotiinist kui sellisest puudust ei tunne, ei kasutanud ka plaastreid ega nätsu. Küll aga tunnen puudust tegevusest kui sellisest - nüüd on mingi asi tehtud, tõusen töölaua tagant/teleka tagant diivanilt püsti ja kõnnin õue ärateenitud sigaretti imema smiling smileyTuleb asendad kalorite lugemise ja päevamenüüde koostamisega. Edu kaaskannatajatele!

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: merekass
Kuupäev: 23. January 2011, kl 21.04

Märtsis saab mahajätmisest aasta. Selle ajaga kasvas kaal 8 kg. Sööma hakkasin seda rohkem, mida suuremaks kaal tõusis. Ja magusat, mida enne praktiliselt üldse ei tarvitanud, sõin vahetpidamata (palav suvi - iga päev üks jäätis - kes suudab niisugust asja ette kujutada?!)

Kes siin õieti mainis - kaalule tuleb mõelda kohe õrituse alguses, kuigi jah - kogu tahtejõud läeb ju endaga võitlemisele, et mitte suitsu ette panna... Jube jõud, mis sellele "mittetegevusele" kulub, see ajab ju sööma<?

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: krissu26
Kuupäev: 08. May 2011, kl 09.56

Mina jätsin suitsetamise maha 1,5 aastat tagasi. 5 kg tuli juurde. Kohe alguses tegin seda Neera joogi paastu. Võtsin kuskil 5 kg maha, aga samas hiljem tuli jälle pea 7 kg juurde. Peale suitsetamise maha jätmist maitseb toit ikka väga hästi. Mul mees jättis ka maha, ta oli veel rohkem juurde võtnud kui mina, kuskil 10 kg. Aga no me sõime ikka palju küll, iga nädalavahetus tegin kooke ja soolased toidud muutusid ka väga rasvaseks. Mees on mul nüüd 10 kg tänu mandil opile maha võtnud. Ja mina otsustasin ka ennast käsile võtta ning liitusin Kaaluabiga. Praegu olen juba nädalaga 2,5 kg kergem smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: Koshka
Kuupäev: 11. August 2011, kl 12.49

Jätsin maha ja siis vaikselt alustasin uuesti ja nüüd on plaan 1.09.2011 maha jätta. Eelmisest korrast mäletan, et kõhu võttis kinni ja kui õhtu ikka 1 suitsu ära tegin siis järgmine päev sai ära käidud. Kilod tulid nii, et ei olnud ja ei olnud ja siis ühel hetkel olid.
Nüüd ajan oma keha vormi ja kui maha jätan siis alustan veel intensiivsema trenniga, et õhtul külmkappi vältida. Mees jättis ka maha ja kasvatas 20 kg juurde. Aga eks see ole sellest, et kui suitsunälg tuleb siis hakkab külmkapp vatti saama smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Suitsetamine
Saatis: Sussike
Kuupäev: 05. December 2011, kl 22.30

Mul saab jaanuaris aasta. Algul seoses igasuguste erinevate stressiolukordadega ei tahtnud ma süüa ja kaal isegi langes. Aga täna (olles pikemat aega tundnud, et vist on ikka pigem kaalu juurde tulnud) võtsin julguse kokku, astusin kaalule ja oo õudust - ikkagi on +10kg. Seetõttu siis otsus alla võtta ja saada kohe juba korralik kaalulangus - aga rahulikult.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.