Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
valgud????
Saatis: Ge
Kuupäev: 04. June 2010, kl 09.51

Kas keegi oskab öelda, mida üldse süüa saab, et valgud ei oleks kohe peale hommikusööki otsas?
Söön hommikuti tavaliselt neljaviljaputru, normaalselt jooksin sinna kõrvale piima... Nüüd tundub, et piimatooted üldse menüüsse ei mahu. Ja ikkagi lõpetasin eilse päeva 200% valkudega, kusjuures kalorimäär oli 93%.
Mida teha??? Kas kellelgi on samu kogemusi?
Kõige krooniks armastan väga kõikvõimalike piimasaadusi, kohupiima, juustu, piima... Nii ma küll kaua sellele elule vastu ei pane.
Ge

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: Melissa
Kuupäev: 04. June 2010, kl 11.46

Kogemus on see, et ära jälgi pingsalt valkude kogust. Söö rahus ja jälgi, et üldist kalorimäära ei ületaks.

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: Ge
Kuupäev: 04. June 2010, kl 12.33

Hea uudis, hakkasin juba paanikasse sattuma. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: KAALUABI
Kuupäev: 04. June 2010, kl 16.11

Toitumise tasakaal on samasugune soovitus nagu iga teinegi. See on lihtsalt ideaal mille poole püüelda

----
www.kaaluabi.ee - Tervislik kehakaal. Teadlik toitumine. Terve inimene. Palju energiat

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: Piahly
Kuupäev: 24. September 2010, kl 11.58

Inimesel on vajadus valke tarbida siis kui süsivesinikke on menüüs liiga vähe.

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: Vifka
Kuupäev: 03. December 2010, kl 09.45

Sama siin, mulle maitsevad igasugu piimasaadused, aga õhtuks valgu näit ikka väga laes. Ja isegi kui täiesti normaalselt ehk öelda isegi vähe valku püüda tarbida, läheb ikka näit üle. Näiteks teen putsu hommikul vee ja piimaga pooleks. Juustu enam üldse ei söö. Võist/margariinist saab valku kui võileiba teen ja lihast saab valku. Ja ega rohkem ma ei saagi omele midagi lubada. Kohupiimad, jogurtid, keefirid on täiesti menüüst väljas, kuna üks õhtu tegin tassi kama keefiriga... ja kohe oli valgu norm topelt... kurb tegelikult. Miks need valgud siis ikka nii pahad on organismile, et neid vaid 15 % süüa võib???

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: foxlife
Kuupäev: 03. December 2010, kl 10.10

Kus seda öeldud on, et valgud pahad on???
Ma arvan, et kuniks organism vastu ei hakka, võib valke süümepiinadeta tarbida. Isiklikult ei lase küll ennast sellest häirida, kui valgud lõhki on. Ja lõhki on nad tihti ja palju. Ennem söön rohkem valke, kui süsivesikuid.

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Kuupäev: 07. December 2010, kl 09.10

Vifka,valgud ei tule ainult piimatoodetest.Mina tarbin piimasaadusi ikka väga minimaalselt,aga olen meeletu lihasööja.Ja tead,mul on valgud ka koguaeg lõhki mis lõhkimoody smileyJäreldasin siis,et igaüks söögu mida tahab,peaasi et kaloreid lõhki ei ajawinking smileyVot sellised mõtted mul...head isugrinning smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: Tortilla
Kuupäev: 21. January 2011, kl 21.27

mul ka kaob mott ära kui valke vaatan, vahest 200% vahest 300%. Ma imetan praegu rinnaga ja mul on füüsiline vajadus süüa kaks korda päevas kohupiima. Enne imetamist sellist asja ei olnud. Ilmselt keha ütleb et peab ja siis ma olen seda ka söönud. Samas söön ka liha, eriti metsloomaliha, mis on veel erilised valguallikad. Otsisin internetist ka, et mis siis juhtub kui valke üle tarbida, siis muud ei leidnud, kui see, et neerud ja maks teevad topelttööd, muud miski. Ja arstid ei ole veel omavahel kokkuleppele jõudnud, kas see on hea või halb. Huvitav, miks neid valke siis üldse jälgima peab???

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: merekass
Kuupäev: 02. February 2011, kl 14.33

See piimatoodete menüüst välja jätmine (samal põhjusel) on mulle mõjunud väga stressavalt. Nüüd 2 päeva järjest lihtsalt sõin seda - kodujuustu, krevette, tigusid, jogurtit ja jõin piima ka veel peale, täiesti südametunnistusevabalt. Olgu - ma ei võtnud midagi NII PALJU kui ma oleks tavaliselt enne kaalujälgimist söönud/joonud, vaid ütleme - pool portsu sellest kogusest. Ja maitse sain ikka suhu.
Kas valguvajadus tuleb teatud maitse-eelistustest või orgamismi vajadusest, ma ei tea?

Valikud: VastaOsunda
Re: valgud????
Saatis: Kairka
Kuupäev: 04. February 2011, kl 14.25

Ja lisaks on piimatooted ka olulised kaltsiumi allikad nii et kui need üldse ära jätta lagunevad ju küüned ära jms. Väga raske on saada seda valkude asja normi. Ma ka mõtlesin, et see ainult minul nii aga tore teada, et ka teistel selliseid probleeme.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.