Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kes söövad lõunat väljas - jagage nõu koguste arvestamisel
Saatis: Kardi
Kuupäev: 13. March 2011, kl 21.00

Käin E-R tööl ja lõunat söön tavaliselt mõnes töökoha lähedal asuvas pubis. Kaalujälgimisega alles alustasin. Nüüd ongi probleem, et kuidas ma oma lõunasöögid toidupäevikusse kantud saan, ma ei lähe ju ometigi köögikaaluga pubisse smiling smiley Kas minusuguseid on veel, kes lõunat väljas söövad? Kuidas teie oma lõunasöökide koguseid hindate? On mingeid häid nippe koguste hindamiseks silma järgi?
Või on karm tõde hoopis see, et tuleb valida kaalu jälgimise ja töökaaslastega lõunapausil käimise vahel, s.t. kui tahad kaalu jälgida, tuleb loobuda söögikohas käimisest ja võtta kodust toit kaasa?


Lisaks umbes pooled nädalavahetused mööduvad mehe sugulaste maakodus külas olles.. ehk siis ma olen vist päris raske juhtum kaalujälgimise jaoks.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kes söövad lõunat väljas - jagage nõu koguste arvestamisel
Saatis: aretha
Kuupäev: 13. March 2011, kl 21.45

Mina söön ka iga päev väljas, kusjuures ma käin regulaarselt kohas, kus tuleb maksta kindel summa, ja siis tõsta endale soovi järgi igasugust salatit, praadi, leiba jne. Muide, seal on ka toidu kalorsus 100 g kohta välja toodud, aga mis kasu sellest on, kui kaaluda ei saagrinning smiley Aga ma ikka käin seal ja üritan kuidagi. Nt olen tuvastanud, et sealne kastme ja supikulp on sama suur kui kodune - ja sellesse kodusesse mahub 100 g üldiselt. Kartulite puhul hindan silma järgi, seal on väiksemad tavaliselt, umbes 3 tk 100 grammi. Salatit üritan tõsta nii palju kui mahub, ainult oliivõli pealekallamisel võtan teelusika appi - kodus olen tuvastanud, et 1 tl - 4 g. Leivast püüan kaarega mööda käia, kui siis eelistan silma järgi sarnaseid viile, mida kodus kaalun. Või võtan tuttavat näkileiba. Liha ja kala on muidugi raskem arvestada, aga kuna ma kodus portsjone kaalun, on siiski tekkinud teatav vilumus. ja lohutan end sellega, et lõunaks söödud toidu jõuab keha reeglina ilusti ära tarbidasmiling smiley Siiani igatahes olen suhteliselt edukas olnud kaalulanguse mõttes.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kes söövad lõunat väljas - jagage nõu koguste arvestamisel
Saatis: Siku
Kuupäev: 13. March 2011, kl 21.49

Mõnes pubis on võimalik kodulehelt saada konkreetse toidu kaloreid

Valikud: VastaOsunda
Re: Kes söövad lõunat väljas - jagage nõu koguste arvestamisel
Saatis: lamiate
Kuupäev: 14. March 2011, kl 20.20

Ma arvan, et kui seda infot ka kodulehel ei ole, siis oleks võimalik teenindajalt üle küsida...köögis ju kindlasti inimesed teavad seda, neil ka omad juhtnoorid, mida kui palju jne. Leti ääres võibolla küsima ei hakka, aga ka näiteks meiliteel võiks koha esindajatelt uurida, mida ja kui palju üks või teine lemmiktoit sisaldab.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.