Kuupäev: 20. April 2011, kl 18.40
Minu leivaretsept on selline:
* juuretis, 1 liiter vett ja 1/3 pudelit maltoosat (Linnase ekstrakt), natuke rukkijahu ja segasin keefiri paksuseks kördiks, lasin soojas käärida 7 tundi.
Mul on vannitoas põrandasoojendus, pott oli põrandal ja peale panin veel baikateki
Peale 7-t tundi siis lisasin "kördile"......
*6 tl soola
*2 dl suhkurt
*3 tl korianderit
*rukkijahu läks u 1,5 kg
*200 g seemneid Leivasegu
Küpsetasin 250 kraadi juures 20 min, 220 kraadi 15 min, 200 kraadi 10 min ja 180 kraadi 15 min. Iga temperatuurimuutmise ajal keerasin vorme ja pritsisin leiva peale pihustuspudelist vett. Kui leivad on valmis, keerad nad kergelt niiske rätiku sisse, nii ei lähe koorik kõvaks