Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Meeletu magusaisu
Saatis: EDS
Kuupäev: 26. August 2011, kl 10.23

Palun andke nõu kuidas võitlete magusaisuga. Mul on kogu aeg meeletu magusaisu ja siis kipuvad nädalas korra sisse tulema sellised päevad kus ei pea enam vastu ja söön mõne šokolaadi ja no kui ma juba ühe šokolaadi olen söönud, siis läheb asi täitsa käest ära. Minu jaosk on magus nagu narkootikum kui juba maitse suhu saan, siis ei saa enam pidama. Ja nii lisandubki šokolaadile veel mõni šokolaad või kook jne jne.

P.S. Palun mitte sellist soovitust anda, et söö kaks tükki tumedadt šokolaadi. Minu puhul see ei toimi olen proovinud (kaks tükki ei jää kunagi ainult kaheks tükisk confused smiley)

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Kuupäev: 26. August 2011, kl 16.22

Asenda sokolaad tasapidi millegi tervislikumaga smiling smiley kuni enam ei tahagi seda grinning smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: Felicia
Kuupäev: 26. August 2011, kl 16.54

Tavaliselt inimesed piiravad nii sv kui ka rasvu. Söö rohkem rasvast toitu. Valke samuti. Piira kiireid süsivesikuid. See ei mõju kahe päevaga, kuid mõjub kindlasti. Võta endale 2 nädalat. Siis võid alles midagi järeldada.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: tupsu36
Kuupäev: 26. August 2011, kl 17.51

koogel-moogel peaks küll magusa isu ära rahuldama ja vahel ju võib endale midagi lubada ka.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: erlunks
Kuupäev: 26. August 2011, kl 21.35

Proovi sellisel juhul 0-tolerantsi, ära söö mitte midagi magusat, va puuviljad. Mul läks umbes nädal kuni võõrutusnähud kadusid, tõsiselt raske oli. Aga organism sai aru, et suhkrut enam ei saa ja siis kadus ka isu. Aga see nädal oli raske, ikka tõsine suhkrusõltuvus oli enne. Oma hommikuputru siiski söön kondenspiimaga, aga isegi kohvi läheb ilma suhkruta ja päevaste kohvitamiste juurde ei kuulu enam kohustuslikku kooki või küpsist.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: aretha
Kuupäev: 27. August 2011, kl 20.14

Nõustun eelkõnelejatega. Soovitan - rasvad aitavad! Mina söön pidevalt igasugu pähkleid ja seemneid ja siis pole ka magusaisu, kuigi olen ka olnud tõeline sõltlane.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: anks18
Kuupäev: 28. August 2011, kl 17.11

samuti olin väga suur suhkrusõltlane, eriti shokolaadi. läbisin võõrutuse, ei söönud enam üldse ja 2 nädala pärast polnud enam isu ka. pole praegu ka, möödas mõni kuu. just võtsin ühe tüki, terve tahvel vedeleb laual aga mina rohkem ei taha.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: Evka33
Kuupäev: 29. August 2011, kl 19.34

Aga kas pähklisõltuvust ei tekkinud? Minul just see mure.. Magusast sain võitu, nüüd siis pähklid.
Midagi peab ikka olema sellist, millest on vägga raske loobuda.smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: EDS
Kuupäev: 30. August 2011, kl 12.10

Tänan kõiki soovituste eest! Ma arvan, et pean ka proovima seda "magusa mitte üldse söömist" ehk võõrdun ka paari nädalaga sellest.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: enely
Kuupäev: 30. August 2011, kl 12.34

Soovitan proovida kuivatatud viigimarju: hästi magusad, nii et liiga palju neid süüa pole lihtsalt võimalik ja palju kasulikke vitamiine. Viigimarjadega on seedimine korras ja tuju heasmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: anks18
Kuupäev: 03. September 2011, kl 06.04

Minule meeldivad kuivatatud datlid, samuti väga magusad ja sisaldavad palju kiudaineid.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: Felicia
Kuupäev: 03. September 2011, kl 10.59

aga siis on oht ikkagi selles, et sööd ikkagi üle, mis siis, et tervislikumat asja. datlitest tuleb kaloreid kolinal. proovi aru saada, mis situatsioonides tekib magusa isu! oled ehk magamata, stressis, mures? ehk soovid hoopis midagi muud, kui toitu? toit ei saa täita auku hinges, mis tekkinud muul põhjusel kui füüsiline nälg. toit muudab keha keemilist koostist kiiresti ja efektiivselt ning on lihtne asendus pärisprobleemide edasi lükkamiseks. ehk püüad lisaks toidule ka oma hinge täita headusega, enda vastu? mitte keegi ei saa olla hea sinu vastu, kui sead piire endale ja pead toitu lahenduseks oma probleemidele. elu on hoopis midagi rohkemat kui isud ja himud. ära karda võtta aega enda jaoks!
...ma loodan, et aitasin sind pisut...ma olen lihtsalt ka olnud seal ja mulle mõjus enda sisse vaatamine.
...leia põhjused, miks sa sööd magusat ja tungivad põhjuesd, mida soovid teha selleks, et sa ei sööks magusat. otsi põhjust, millest soovid loobuda selleks, et saada oma päriselt ihaldatud tulemust. leia endas põhjused, kuidas saad nautida oma muutumise protsessi isegi neil aegadel, kui muutumine on väga raske. ma tean, et sa saad hakkama! vaata ringi - paljud on saanud! miks peaksid sina erandiks olema?
..püsivust sulle ja kõrget mõttelendu!

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: erlunks
Kuupäev: 04. September 2011, kl 19.35

üks asi meenus veel, mis mul endal on, vahel on esimene tunne, et tahaks midagi näksida (minu jaoks näks=magus), aga tegelikult on hoopis janu. Joon ära klaasi vett ja ongi korras. Lugesin selle kohta mingit tarka artiklit, et tihti inimesed ei oska vahet teha, kas on janu või isu, tundub jabur, aga mingi tõetera on seal sees ja hakkasin ennast jälgima rohkem, et kumba ma siis päriselt tahan. Ma varem olin üldse väga kehva jooja, max klaas vett päevas.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: tipp
Kuupäev: 05. September 2011, kl 13.52

Mina olen ka täielik maiasmokk (vaata nime). Kui ma hakkasin siin KA kaalu langetama siis oli ka minul probleeme isude taltsutamisega. Parim ravi oli rutiin. Tegin kindla menüü terveks päevaks, 3 põhitoitu ja 2 vahepala. Hommikuse vahepala tegin alati magusa - shokolaad või küpsis jne. Ma ei keelanud endale kunagi midagi, lihtsalt kogus tuli ära määrata. Siis oli teadmine olemas, et see magus on nüüd söödud ja ei teki seda kinnismõtet,et ma ei saa midagi, pole lubatud. Tuleb lihtsalt endale selgeks teha mis eesmärk on.
Soovin edu oma tee leidmisel ja head langemist.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Kuupäev: 10. October 2011, kl 20.20

Ohjah.. mina olen ka magusasõltlane. vahel loen kuskilt kommentaari ala: "Oii, ma nii väga armastan magusat, täitsa lõpp! Terve 100 grammise tahvli võin korraga üksinda ära süüa!" Siis tuleb küll tunne, et mis mina siis olen, kui ma võiks neli tahvlit korraga ära süüa: D
Aga tegelikkuses asi nii hull pole. Mul on lihtsalt kohutavalt vaja magusat, kasvõi natukene päevas. Kui muud ei saa, sööstan meepoti kallale.
Aga see nulltolerants tundub hea idee, proovin samuti.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: happy119
Kuupäev: 24. October 2011, kl 15.46

Mina kahjuks või õnneks ei suuda pähkleid suu sisse ka võtta,seega mina sellega oma sõltuvust taltsutada ei saa.Olen proovind ka 3nädalat olla ilma magusata ja kui siis sünnipäeval selle tüki kooki võtsin oli kõik,käis prõks ja leidsin end taas suure tordi tagant istumast ja ma ei lõpeta kunagi ennem,kui asi on silma alt kadund sad smiley
Rosinaga ka asendada ei saa,sest üks kahest kas terve päev ongi suu ainult rosinaid täis või kuna nad magusad,siis hakkan ka muidu maiustusi tahtma.
Võibolla peaks proovima siis päevalilleseemneid!Kas keegi on neid magusaisu ja üleüldse näksimise vastu kasutand.

Ma olen täiesti hull magusa järgi.Hommikul esimese asjana,kui olen silmaluugid avand mõtlen juba kuidas lähen poodi magusat tooma ja mida head seekord tuua sad smiley Kui püüan poodi mitte minna,siis õhtul on täielik närvipundar angry smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: savikass
Kuupäev: 26. October 2011, kl 14.30

Ma üritan nii, et ei osta ise koju midagi kiusatuslikku ja šokolaad on ära peidetud, nii et mina ei tea, kus see on. Hiljuti leidsin raamaturiilusit Ritteri šokolaadi aastast 2000. Aga tavaliselt ma üles ei leia.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: eideke
Kuupäev: 27. October 2011, kl 15.38

Kõik mis te siin magusaisu kohta kirjutate täiesti teaduslikult põhjendatud raamatus "Kehakaalu kontrollib aju", mille autoriteks on rootslased - Karolska Instituudi kliinilise neoroteaduse instituudi ja Osheri integratiivse meditsiini keskuse professor Martin Ingvar ja meditsiiniajakinjanik Gunilla Eldh. [www.apollo.ee]
Nemad on küll seisukohal, et kehakaal ei sõltu üksnes kalorite hulgast, mida me sööme ja on kõik teaduslikult välja toodud, mis toimub meie ajus ja kehas kui sööme, aga nii, et need, kes keemias ja inimese füsioloogias väga kodus ei ole, ka asjast aru saavad.
Selleks et toit seeduks pikkamisi ja säästlikult soovitavad nad alustada einet rasva sisaldava toiduga, näiteks pähklitega.
Veel väidavad nad et ei maksa rasvaga koonerdada, jätta kõht täis söömata ja siis kompenseerida puudujääv osa lühikeste süsivesikutega (magusaga). Nad väidavad, et tavaliste toiduainete väljavahetamine vähese rasvasisaldusega toiduainete vastu on teinud inimesi vaid paksemaks ja et süsivesikud, mida me magusaga sisse sööme teiktavad meie ajus samasugust sõltuvust nagu alkohol ja narkootikumid ja et mõnel inimesel on rohkem kalduvus sõltuvuse tekkeks kui teisel.
Peale selle raamatu lugemist olen maiustamise suhtes kindlalt 0-tolerantsi pooldaja.
Samas olen ka selle poolt, et igaüks peab enda jaoks sobiva põhjenduse leidma. Kui 1 küpsis või komm "pääsatab päeva" ja peale seda kiusatust ei ole, siis ka see on ok, sest lõpptulemuse saavutame ju ikkagi läbi mõtlemise, mitte läbi ihade.
Vastupidavust ja eesmärkide saavutamist kõigile winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: Kairka
Kuupäev: 07. March 2012, kl 11.30

Mina olen näiteks see inimene, kes kohe peab peale lõunasööki magustoitu saama ja siis on ka kõik, eale seda nagu ei vaja enam midagi õhtul ka ja suudan kindlalt ei öelda. Aga magustoidu ma enamus päevadel endale ka luban pisikese magusa smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: edukäpp
Kuupäev: 03. April 2012, kl 21.53

Endal on sama probleem magusa liigtarbimisega. Olen juba pikka aega üritanud tegelikult jälgida, mida suhu pistan, kuna tegelen spordiga ja soovin tulemusi parandada ning kaalu alandada. Olen Üritanud välja selgitada, kui palju ma vajan süsivesikuid, rasvu ja valke, kuid iseendas tasakaalu ja mõõdukust pole siiani leidnud. Kui hakkan jälgima toidukava, mis on tervislik, siis lähen koguaeg närviliseks ja teen seda vastumeelselt. Ma tahaks nautida tervislikku toitumist samamoodi nagu ma naudin jooksmist, kuid see on siiani tundunud võimatu minu jaoks. Et saada ideaalsesse maratonivormi, sellek peaksin ma enda kehamassi vähendama vähemalt 9 kilo. See jube toitumine tuleb korda saada. Nüüd ma liitusin kaaluabiga ja ma usun, et siit leian motivatsiooni ja loomulikult mis põhiline-jõu iseendas, et eesmärkideni jõuda.

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Kuupäev: 17. September 2012, kl 14.17

Mina läbisin magusa võõrutuskuuri vägisi ja pikemalt kui 2 nädalat. Olen 2 tüübi suhkruhaige ja rasedana ei julgenud veresuhkrut hetkekski üles ajada. Kahjuks pean ütlema, et ka 9 kuu pikkkune võõrutusravi mulle ei mõjunud... ikka tahaksin magusat hulludes kogustes. Raske on apla inimese elu smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Kuupäev: 24. September 2012, kl 19.31

Minu magusaisu "tappis" nädalavahetus sokolaadigasmiling smiley Kusjuures jäin lubatud kalorite piiridesse. Menüü koosneski hommikupuder, kohv, juurikad, juurikad, juurikad ja sokolaad viiel erineval moelsmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Meeletu magusaisu
Saatis: käps3k
Kuupäev: 30. January 2013, kl 10.25

Innustatuna eelkirjutajatest, võtsin ette ka täieliku suhkrukeelu. Nädalake oli raske, siis sai norm. edasi elada, isegi kohvi sisse polnud enam suhkrut vaja. Samas olen märganud, et väga kerge on uuesti nn. tsüklisse sattuda, eriti siis, kui süüa tühja kõhu peale maiustusi. Varasemalt olin täielik magusa sõltlane ja nii oli kaalu langetada eriti raske. Praegu suudan kommikausisse üsna külmalt suhtuda smiling smiley

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.