Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kui on öötöö?
Saatis: Krisss
Kuupäev: 05. October 2011, kl 22.37

Andke nõu, mis teha, kui töötad vahetustega ja pooled neist on öösel? Kuidas sättida oma toitumisprogramm siis? Ei saa ju jälgida mingeid kellaaegu ega tagada korrapärast toitumist, kuna töö eripära seda lihtsalt ei võimalda (olen adminn hotellis) Kas tohin siis jätta osa toidukordi ööseks? Kas õhtu, mis on minu jaoks osadel päevadel "hommik", on ka organismi jaoks hommik? Või kas peaks päevas tõusma igaks söögikorraks? Peale öist vahetust, mil magan nagu kott, eriti seda küll teha ei tahaks.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: adoolia
Kuupäev: 07. October 2011, kl 09.03

Öötöö on hull terviserikkumine, ükskõik kuidas söögiaegu ka ei sätiks. Mina sööks pigem ärkvel olles, arvestaksin nt et iga 4h tagant söön midagi, misiganes aega kell ka näitaks.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati adoolia 07.10.2011 09.05.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Kuupäev: 07. October 2011, kl 17.32

Minagi olen aastaid öötööd teinud. Samamoodi hädas mida ja millal süüa. Kui öösel üldse mitte süüa, siis on meeletu väsimus ja tühjast kõhust lausa süda paha.
Nüüd üritan oma keha kuulata ja kui öösel ikka on vajadus küpsis ära süüa, siis seda ma ka teen smiling smiley
Aga öine töö on organismile väga raske ja oma liigsed kilod ma öiselt töölt saingi sad smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: anks18
Kuupäev: 09. October 2011, kl 14.10

sama siin, kaalu langetamine oli võimatu öösel tööl käies, üritasin kõigest väest hoida kaalu, mis ka õnnestus.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: krissi
Kuupäev: 09. October 2011, kl 17.47

öötöö on organismile vist raske jah. miks sa anks18 arvad, et öötööd tehes pole võimalik kaalu langetada, mina küll tahaks. keegi võiks head kogemust jagada kuidas organismi ja ennast hoida.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: anks18
Kuupäev: 09. October 2011, kl 19.56

Ma ise olen olnud üle aasta aja vahetustega tööl, ja mitte adminnina vaid füüsilisel tööl, ei aidanud ka see. ebaregulaarne toitumine mõjub väga halvasti ja liigne väsimus ning stress. aga loomulikult mõnel võib see õnnestuda, aga kindlasti osadel mitte.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: Thora
Kuupäev: 19. October 2011, kl 09.49

Minule soovitati öösel lihtsalt kergemalt süüa. Kui muidu sööksid sooje toite, siis öösel piirdu salatitega ja kergete vahepaladega. Muidu säilita korrapärane söömise rütm. Minul nüüd kiirelt kaal ei langenud, aga mõne kuuga siiski 3 kg. Aga vahepeal sõin sooje toite öösiti, siis kaalulangus peatus ja nüüd on väheke juurde tulnud. Nii et alustan taas kergemalt söömist ööajal smiling smiley.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: Krisss
Kuupäev: 31. October 2011, kl 07.07

Tänan kõiki, eks ma ürita edasi, kuigi mul on vahepeal lausa nii, et energia saamiseks ia magamatusest iivelduse peatamiseks tunnen, et alla salaamivõileiva nagu midagi ei istu - meeletu isu on millegi soolase ja energiarikka järele. Proovisin õuntega paar korda õnne, aga kõht oli siis nagu "tühja täis", tunne oli väga õõnes ja õhupallilaadne smiling smiley .... Kunagi ju sain, kui Eestis veel kaalujälgimine oli ja siis tegin ma ka juba öötööd. Aga võibolla on tegemist ealise iseärasusega, ega sedagi tea.
Töökoha vahetamine poleks paha tegelt ka vist - äkki tegemist hoopis mingisuguse rutiinistressiga ja seepärast ei toimi ükski nipp?.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: kiq
Kuupäev: 13. May 2012, kl 15.50

mul tiksub ka 5aasta kohe täis öötööga. minu jaoks kõige kohutavam nädal, kus magades ükskõik kui kaua ei taastu organism ära. koguaeg olen väsinud. väga vastik. minu öötöö on 23.00-06.00 siis ongi nii et mingi ennem 20 söön midagi ja lähen magama, magan 22ni umbes ja lähen tööle, ja kui öösel kõht tyhjaks läheb siis selleks olen varunud kommi või sokolaadi vms, seda juba selle pärast et see natuke ergutab ka ennast. aga mingit öist sooja söögi vms söömist pole, ja kui koju jõuan siis ka pms kohe lähen magama. no vahest kui kõht on väga tyhi otsin mingi kergema palakese kapist ja joon piima vms, aga KOOOHUTAAV on see öine töö. ja palju palju vett, koguaeg peab magu vett täis olema siis eriti ei taha süüa. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kui on öötöö?
Saatis: Aivik
Kuupäev: 23. May 2012, kl 21.13

Minu 8-aastane öötöökogemus näitab, et kaalu alandamine on täiest lootusetu. Selleks et tööl ärkvel püsida peab midagi hammaste vahel olema.. kas siis pähklid või puuviljad või kasvõi shokolaad ja kommid. Igasugused treeningprogrammid ja dieedid rõhutavad alati esimeste seas korraliku ööune tähtsust. No ja kui seda pole, siis parem õpi oma kaalu ja kehaga rahul olema..
Kui keegi mõtleb välja nipi kuidas öötöötaja kaalust alla saab võtta, tahaksin ka sellest väga teada!

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.