Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kuidas arvestada koguseid?
Saatis: algaja
Kuupäev: 27. February 2011, kl 01.21

Olen täielik algaja ja pean tunnisama, et ma ei saa hästi aru, kuidas pidevalt kõiki toite grammides arvestada ja siia sisestada. Liitusin aasta algul ja püüdsin mõnda aega päevikut täita, aga kuna lõunat tööle kaasa võtta ei ole võimalik ja tihti olen sunnitud ka hommikust tööl sööklas sööma, siis tuleb pidevalt toidu koguseid ainult silma järgi hinnata, aga see on ikka väga umbkaudne ja nii ma loobusingi üsna kiirelt. Mingi aja peale muidugi tekiks mingi lihtsustav kogemus koduste kaalumiste põhjal, aga kuna õhtuti söön kodus üsna vähe (ja enamasti mitte praadi), siis läheb sellega päris kaua aega.
Nüüd tahaksin ikkagi uuesti proovida, sest kaal ei lange kuidagi, aga olen endiselt sama probleemi ees sad smiley Kuidas teie hakkama saate? Kas enamus selle portaali kasutajaid võtab lõunasöögi kodust kaasa või sööb kodus või kuidas te neid koguseid arvestate? Või üldse, kuidas toimite, kui kuskil väljas sööte? Eriti kui on mingi vormiroog - kust ma peaksin teadma, mida ja kui palju seal sees on? Kui palju piima või millise rasvasisaldusega koort ja mitu muna? Ja kui samas lugeda siin kommentaare, et juba mõnede grammide erinevus on oluline, siis teeb nõutuks.

Ja veel, kas päevased vajalikud kalorid peaks üritama iga hinna eest täis süüa või võib ka vähem süüa? Või hakkab siis organism varusid koguma? Praegu kahtlustan (sest täpselt ju ei tea, kuna päevikus on enamus koguseid täiest peast pandud), et kaal ei lange, sest olen söönud (ka trenni võrra) normist vähem ja tõenäoliselt liiga palju valke. Trenni teen keskmiselt 4-5 korda nädalas ja samas enne treeningute alustamist just kästi palju valke süüa. Võta siis kinni, mida tegema peaks sad smiley

Ja veel selline küsimus, et kas te panete päeva menüü alati ette paika ja arvestate grammide kaupa välja mida ja kui palju võtta ja pärast selle järgi valmistate või teete valmis ja siis liidate-lahutate päeviku jaoks? Kaaluda tuleb loomulikult tegevuse käigus...

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas arvestada koguseid?
Saatis: Jänx
Kuupäev: 27. February 2011, kl 09.38

Sööklast antakse tavaliselt kassatšekk, millel on kirjas nt. 200g keedetud kartuleid jne.(meil vähemalt on nii). Samas nt. pizzabaaris lausa küsisin, et kui palju pizza umbes kaalub- ettekandja oskas öelda ainult, et 1 pizza tainas kaalub 180g.- see, mis peal oli panin umbes, nii, et tuli kuskil 300g täis.
Veel- kui ostad valmis võileiva, siis koduse kaalumise tulemusel sa umbes ju tead, et leib kaalub ca.35g, või 5g ja vorst ca. 20g. See tahab lihtsalt harjumist.
See, et sa kaalust veel pole maha võtnud, ongi ilmselt valede kaalude sisestamine.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas arvestada koguseid?
Saatis: algaja
Kuupäev: 27. February 2011, kl 14.19

Parimal juhul oleks võimalik saada tsekk Päevapraad 1 või supp 2. Asi käib nii, et ühest potsist ühte, teisest teist. Portsu suurus erineb päris palju sõltuvalt jagajast, alles oleva toidu kogusest ja hetke järjekorra pikkusest. Kuna rahvast käib korraga palju, siis ei ole lootustki, et minu portsu eraldi kaaluma hakataks. Ja noh, olgem ausad, selle peale tapaks ka ülejäänud järjekord mind lihtsalt ära.
Püüan hakata nädalavahetustel koguste arvamist harjutama smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas arvestada koguseid?
Saatis: tipp
Kuupäev: 27. February 2011, kl 18.12

Mina arvan ikkagi, et kui jutt on sööklast siis on portsu suurused ka kirjas, ehk isegi menüüs välja toodud, et keedukartul 200 g maksab..., kuidas teisiti need hinnad saadakse!? Pole ju võimalik, et toit tõstetakse lihtsalt taldrikule umbes ja hind on kõigile üks. Proovi sinna sööklasse minna siis sellisel ajal kui vähem rahvast on ja küsi kenasti kui palju mingit toitu kindla prae nime all taldrikule ette nähtud tõsta on? Seda peavad need jagajad nüüd küll teadma või mina ei tahaks tolle firmaomaniku nahas küll olla kellele see söökla kuulub.
Kui sul kogustest aimu pole siis aitab ehk kui muretsed omale toidukaalu koju ning teed siis nädalavahetusel ise midagi ja kaalud kõike, eks see silm harjub varsti lihtsalt ära.
Ega see umbes täpne asi eriti kuhugi ilmselt ei vii jah. Kaalukaotuse juures on tähtis ikka rutiin ning järjepidevus ja mis kõige tähtsam - ise pead sa ikka tõesti tahtma ennast muuta.
Tuleb lihtsalt proovida ja katsetada ning sihikindel olla. Paari nädalaga ei pruugi midagi juhtuda. Samas peaks ettenähtud kcal kinni pidama nii ca 85 - 90 % ulatuses, sest muidu hakkab ilmselt keha tõesti varusid hoidma, eriti veel siis kui elumuutused on järsud.
Soovin edu ja pikka meelt.

Valikud: VastaOsunda
Re: Kuidas arvestada koguseid?
Saatis: nunnu
Kuupäev: 28. February 2011, kl 09.15

olen algaja kuidas alustada

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.