Kuupäev: 12. October 2011, kl 16.39
Mitjake alustab alati nii kenasti - tere Lillekesed - no teeb kohe tuju heaks - niisiis tere Lillekesed
Mitjake - ära veel uut mantlit ostma mine jah kui mantlil puuduseks ainult üks suurusnumber
- see saab kohe kohe parajaks

ja varsti need teised ka mis kapis ootel!
Kõhu kinnisusega tuleb alguses arvatavasti kahjuks nii mõnelgi meist võidelda (kahjuks), sest oleme oma tavapärast toidusedelit kindlasti muutnud ja samas võin kinnitada, et punapeet on ka mulle abiks olnud. Mulle meeldib kui lisada riivitud keedupeedile veidi riivitud juustu ja küüslaku ning nats majoneesi - meenutab nats juustu-küüslaugu salatit, aga palju tervislikum

.
Mis aga kalorite täissöömisesse puutub, siis olen arvamusel, et vähemalt nädala lõikes peaks ikka normi ära sööma. Mis sest, et ühel päeval nats vähem, teisel jälle nats rohkem, ega see siis nii ka pole, et vägisi peab toppima kui isu pole, aga teine päev liigud ja tegutsed rohkem, siis tuleb ka seda isukest rohkem.
Aga et organism ikkagi oma peab kätte saama seda kinnitavad kõik, kes kehakaalu langetamise kohta matrejali uurinud on.
Muide, minu minia andis mulle eile väga hea raamatu lugeda "Kehakaalu kontrollib aju", autoriteks on rootslased - Karolska Instituudi kliinilise neoroteaduse instituudi ja Osheri integratiivse meditsiini keskuse professor Martin Ingvar ja meditsiiniajakinjanik Gunilla Eldh. [
www.apollo.ee]
Soovitan soojalt kõigile, kellel ülekaalu probleem tekkinud maiustamisest (nagu minul ), aga ka kõigile teistele kel huvi teada saada, mis toimub meie sees, kui "võitleme" oma isude ja muude muredega, mis ülekaalu on põhjustanud. Nemad on küll seisukohal, et kehakaal ei sõltu üksnes kalorite hulgast, mida me sööme ja on kõik teaduslikult välja toodud, mis toimud meie ajus ja kehas kui sööme ühte või teist toitu, teaduslikult põhjendades ja samas hästi jälgitava teksiga.
Me kõik teame soovitust, et süüa tuleb aeglasel ja pigem väikeste portsionitega, aga nad põhjendavad kõik ära, kuidas jõuab toit makku jne. Nad väidavad, et kui kaksteistsõrmiksool peab seedima suurel hulgal aedvilju ja muud kiudaineterikast toitu, suureneb seal surve ja toit liigub aeglasemalt edasi. (Kas see võiks olla üks kõhukinnisuse põhjus?).
Selleks et toit seeduks pikkamisi ja säästlikult soovitavad nad alustada einet rasva sisaldava toiduga, näiteks pähklitega.
Veel väidavad nad et "halb strateegia on rasvaga koonerdada, jätta kõht täis söömata ja kompenseerida puudujääv lühikeste süsivesikutega. Tavaliste toiduainete väljavahetamine vähese rasvasisaldusega toiduainete vastu on teinud inimesi vaid paksemaks". Olen raamatuga küll veel alles poole peal, aga ühest olen aru saanud, et süsivesikud, mida me magusaga sisse sööme teiktavad meie ajus samasugust sõltuvust nagu alkohol ja narkootikumid ja et mõnel inimesel on rohkem kalduvus sõltuvuse tekkeks kui teisel.
Uhh kui pikk jutt sai
Hädas olen vee normi ära joomisega, aga klaasitäis mahla pidavat sisaldama sama palju lühikesi süsivesikuid kui 8 tükki suhrut (lugesin sellest raamatust) Pole täiesti puhast vett kunagi armastanud ja praegu panen ka sidruniviile sisse aga ikka on hirmus...
Kusagil siin foorumites käis läbi isegi soovitus, et iga kg kohta tuleb juua 30 ml, seega peaksin jooma pea 3 liitrit

no siis ei saaks ma üldse öösel magada ja peaksin kogu aeg vetsu vahet jooksma ...
Aga rääkige kuidas teil vee joomine läheb?