Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: memm52
Kuupäev: 17. May 2014, kl 06.31

Hommikustsmiling smiley

Pirleke võta mind ette jahsmiling smileyPähklite ja mandlitega on see lugu,et ma ei saa,neid süüa-suu hakkab sügelema ja kõris pooma,ah tegelikult olen väga paljude asjade vastu allergiline,kuigi aasta ringselt söön iga hommiku tabletti,siis vahel pean mingi toidu puhul ka lisa võtma.
Kuid kala ,ma arvasin,et söön piisavalt,nüüd olen ka liha viimasel ajal tarbima hakkanud,arsti nõuandel,kui aus olla siis ma asendaks selle miski muuga,ei ole liha fänn ja on päevi kus ma söön selle tükki vägisi.
Kuid üks mure on mul tõesti,lugesin ,selle vee artikli läbi ja tekis küsimus,kas ma tõesti pean 3 liitrit vett jooma.Olen 2 päeva proovinud ja see on õudne-mul mõlemad õhtud on jalad ,nii paistes,kuigi käin wc tihti.
Ja teiseks,et mul on niigi nahaga probleem,siis eile õhtu oli tulnud väiksed lõhed jalgadele,mis olid märjad-(põen raske kujulist psoriaasi)
Nüüd tuli ,nii pikk jutteye rolling smiley
Ilusat nädalavahetust teile

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: koovike
Kuupäev: 17. May 2014, kl 15.55

Memm,kust sa võtsid, et 3 l peab vett jooma???, soovitus on ju 1.6 l, vähemalt minul küll annab KA sellise soovituse. Mina joon küll reeglina rohkem, mulle sobib.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: memm52
Kuupäev: 17. May 2014, kl 16.00

Koovike lugesin,seda artiklit,mis Pirle ülesse pani ja seal oli,et 90 kg.kaaluv ,peab jooma vähemalt 3 liitrit vett.
eye rolling smileyno ega ma ometi seda unes ei näinud,lähen loen veel kord

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: memm52
Kuupäev: 17. May 2014, kl 16.04

no nii oligi kirjaseye rolling smiley,kuid see on jube lahmimine

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: koovike
Kuupäev: 17. May 2014, kl 18.23

Mina kaalusin ka mitu aastat 90 kg, aga Kaaluabi annab ikka 1.6 l, sõltumata kaalust. 3 l on muidugi üle mõistuse, kas see mitte ei kurna organeid.
Ah, nii palju kui on spetsialiste, nii palju on ka variante grinning smiley. Tuleb endale see õige välja valida smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 17. May 2014, kl 20.47

Pirleke,sul on tuline õigus,alati läheb meelest neid rohkem süüa,lihtsalt un uneb,kuigi on nähtaval,praegu on kõik jube kaootiline,olen ju verivärske vanaema ja mulle nii meeldib temaga askeldada et kõik muu ununeb,nüüd lapsed rohkem oma ette ja juba sätivad ise,nii et jääb muule endale aega.Hakkan korralikuks,vaatan ka menüü üle mida soovitasid.Muidugi ununes ka kaalumine,homme vaatan,suure kiiruga hommikuti lisasin leiba,kuid see ajutine,sest väga tast puudust ei tunne,kui siis ehk praegu sest olid naiste asjad ja siis tekivad sellised kummalised tahtmised.Homsest sätin end ilusti rajale ja punnin edasi,nüüd ka tööd palju aias,oma 4-5 tundi ikka üldist kõpitsemist lisaks 2 korda nädalas 2 tundi suht rasket muru niitmist,eelistan siiani seda varianti kus saab kõndida ja nügidahot smiley.Ka tabelit olen täitnud mitte just korralikult ja panen küll paika kuid aja nappuse tõttu nii mõnigi asi jääb söömata või tuleb vähem.Luban olla korralik!Sa me paikene ja päikene,ole tuhandest tänatud ja olgu rõõmu ja armastust igas te päevas!Kallid olete!Ma vesine nagu alati!smiling bouncing smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: memm52
Kuupäev: 18. May 2014, kl 06.26

Hommikustsmiling smiley

Täna hommiku jäi mulle või silma ja nüüd selgus ,et tegelikult minu taimsel võil on vähem rasva,ainult 60%,see siis tähendab,et need päevad,kui või on kasutusel,tegelikult ei söö ma oma kcal täis.
Päikselist pühapäevasmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 19. May 2014, kl 14.03

TOIDUTABEL


Minu nädalavahetuse märksõnad olid pere, päike, jalgratta matk, grill, piknik, roosa nahk grinning smiley

Memmeke,tegin copy-paste sellest, mida lugesid: Tarbi päevas u 25–35 ml vett iga kehakaalu kilo kohta, pool sellest veekogusest võib sisalduda toitudes (supid, mahlased aed- ja puuviljad jms). Seega Sina peaksid tarbima vett 2,25-3,15 liitrit st. puhas vesi+ söök ja jook. Toiduga saame vett u. 1-1,5 l vett, ülejäänud kogus peaks tulema puhta vee arvelt st. min. kogus puhast vett pead jooma 1,25-2,15 liitrit- see oleneb kui aktiivne sa füüsiliselt oled ja ka ilmast. Aga sa jood ka palju kohvi st. et peaksid veel lisaks jooma sama palju vett ,kui jood kohvi. Sina jood päevas u.1l kohvi, järelikult peaksid päeva jooksul ära jooma vähemalt 2,2l vett. Veel lisan, organismil kulub rohkem vedelikku ka ravimite manustamisel, et ta suudaks keemiaga toime tulla. Vee kogust suurenda tasapisi!
Terve inimese neerud on võimelised läbi töötama 15 liitrit vett ööpäevas. Maksimaalne vedeliku kogus peaks aga olema 720 g vedelikku tunnis, mitte rohkem. Neerusid koormab liigne sool ja valk!

Karuke, ma tean, mida sa tunned winking smiley pea 2 aastat tagasi olin ka mina verivärske vanaema smiling smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati pirle 19.05.2014 14.05.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 19. May 2014, kl 18.50

Pirleke!Sul siis ka seda rõõmu küllaga ja muidugi ka teistel kel juba nad olemas,nii puhas rõõm et ei oskagi sõnadesse panna!spinning smiley sticking its tongue out
Ainult kaal teeb veidi tuska,no on ju terve aasta jäntinud selle koha peal ja uskumatu kui kõvasti on end sisse seadmud,ta peab murduma ju ,tean nii mõndagi kes loobuvad sest niiiii pikalt seisab,kuid ma veel pusin,kuigi aeg ajalt käib ka see ülejõu,lihtsalt tuleb aeg ajalt masekas!
Olgem tublid,meil hakkab paukuma nii et lülitan kõik välja!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 19. May 2014, kl 19.19

Lugesin need 2 artiklit uuesti läbi ja sain aru millest memmeke räägib winking smiley Ma arvan ,et selles lauses oleks õigem kasutada sõna "tarbima". Nii et loe need 2 lauset nii:
"Rusikareegel ülekaalulistele: tarbi päevas 30 grammi vett iga kehakaalu kilo kohta. 90 kg kaaluv inimene peab seega tarbima u 3 liitrit vett."
Tegelikult oleks kõige parem indikaator hele kollane või veel parem värvitu uriin winking smiley ja ka see on kindel reegel: parem on juua natuke rohkem vett, kui vähem! Mina joon vett kindlalt üle 2l päevas + söön palju puuvilju (sisaldavad 75% vett). Ma arvan ,et tänu sellele sain kõrgvererõhust lahti. Ei tarbi mitte ühtegi rohtu ega toidulisandit. Memmeke, kas neerud on korras? Sinu menüüd pole jõudnud kalkuleerida.

Karuke, püüan korra nädalas üle vaadata Sinu menüü ja infot anda. Ma usun, et kannatus hakkab otsa saama, aga proovime ikka edasi - mitte tagasi winking smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati pirle 19.05.2014 19.20.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: moosi
Kuupäev: 19. May 2014, kl 21.31

Tere! Mina küll lõin rusika lauale ja tõotasin hüsteerilise nädala kiuste toitumist jälgida. Tulemus oli midagi muud. Toite üles ei kirjutanud, sõin kui aega sain ja mis bensujaamast leidus. Tulemuseks muutusteta nädal. Kogu selle jama kohta isegi hästi saadud. Tänasest jälle veidi rahulikum. Saan jälle mahti korrakski arvuti lahti teha. Täna tarbitud 98% mulle kaaluabis arvutatud kaloritest. Aga joodud ainult liiter vett. Klõnksan klaasikese veel enne magamaminekut aga ikkagi vähe.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: memm52
Kuupäev: 20. May 2014, kl 05.29

Tere hommikust.
Pirlele tänud selgituse eest.Neerud siiani veel korras,eks katsun seda vett tarbida nii palju,kui võimalik.
Kuid toitumisega ,küll jama lahti.Eile siis käisin tööl ja see vana nali toitlustuses,et päev läbi toidu sees,kuid süüa ma seal siis ei suuda,tulin õhtu koju ja siis 9 ajal suutsin süüa alles ja mitte tervislikult loomulikulteye rolling smiley-klaas piima ja 2 kaneelisaiakest,1 keedetud muna,mis oli kapist võtta.
Terve,see nädal olen nüüd asendamas,ja tulevik on teadmata.
Kuid ilusat päikselist päeva,meil eile õue mittari näitas 27 kraadi ja ööse tuli pauguga vihmasmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 20. May 2014, kl 07.54

Tsau kullapaid!
KA pakub igat varianti muru niitmise kulutatud kaloreid aga ma nii juhm et mitte ei saa aru missugune siis mulle kuulub,vahe on ju väga suur!Mina niidan niidukiga mida ise lükkan,kuigi tal mootor peal ja kõnnin 3 korda 1 tund,kokku siis 3 tundi,mul suht raske maastik,mitte just alpimäed aga ikka peab jõudu üks jagu kulutama,ei teagi mida siis valida?Kas siis kulutan -1200 või -700 vahe on ju suur?Samas see ju ainult boonus nii et praegu märgin ikka -700
Aga jah,tõsi ta on kui sa oled ihu ja hingega aasta materdanud ja tulemus ikka siia sinna 69-71 siis kannatus on piiri pealne,minu mõistus ei võta üht et kuidas ometi see 20kg,nüüdseks siis 15 kg läks maha ja see ei nihku kuhugi,üks kord üllatas aga siis oli ka nii kiire et sõin lihtsalt palju vähem,kuid pikka aega just nii sõingi ja siis ka tulemus oli sama-kindel platoo ja mitte ei saa,mõistusega saan kõigest aru mida ja kuidas no miks ometi ta mul nii veendunult paigal püsib,muidugi pean ka arvestama et mul endiselt ravimid peal mis mitte ei lase lahti,kuid neid siiski ju jäänud köömes selle kõrval mis kunagi tõstsid kaalu 25kg ja 2 kuuga,nüüdseks mul ainult pool tabletti ei tohiks nii segav olla,või on liikumises asi et pean ohtramalt liikuma,seda ka ei tahaks uskuda sest põhi asi on ikkagi toit.Oh küll nüüd kirjutasin ja mõlgutasin see polnudki mõeldud et haletsen aga välja kukkus nii,pigem nördinud ja tahaks välja paisatamoody smileyJa ma ikka veel loodan et saan liikuma selle kaalu alla poole,mulle sobiks ka -300g kuid et see oleks enam vähem stabiilne nädalas,kuid paraku on nii et 300 üles ja 300 alla,analüüsin oma toitumist ja no mitte ei leia kuldset teed!Mu armsadedu teid saatku ja et minu halamine ei lööks teid rivist välja,tegelikult olen suht rõõmsa meelne,kuid kaalu tõttu aeg ajalt kurb!KALLID JA TAAS PÄIKESE KÜLLAST NÄDALAT!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: koovike
Kuupäev: 20. May 2014, kl 09.52

Ohh, Karuke, mina ei ole pädev sulle nõu andma ja pealegi tundub, et iga inimene peab leidma just selle oma õige tee, kuidas kaalu langetada. Tore, et on selline hea nõuandja meil nagu Pirle smiling smiley. Vaagid erinevaid mõtteid ja soovitusi-nõuandeid ja paned enda jaoks sobiva kõrvataha. Mina nägin endast ära, et tõstsin kaloraaži liiga suureks, tõsi, siis olid spordiklubi treeningud ja KA andis normiks 1600, nüüd korrigeerisin ja sain tulemuseks taas 1400 cal, millest ka nüüd kinni pean. Liikumine ja füüsiline koormus on lisaboonus, see pole omaette eesmärk ja mina panen kirja KA poolt antust alati väiksema kulutatud kaloraaži kui seal üldse antud on. Söögi kohta nii palju, et suitsutatud tooteid ma ei tarbi üldse. Kunagi lugesin selle kohta, et on lausa kahjulik. Veejoomine 2-2.5 l on igapäevane, eriti nüüd soojemal ajal, kuigi jalad kipuvad vahel juba paiste minema sad smiley. See-eest eile hommikul nägin oma kaalul esimest korda numbrit, mis algas 6-ga smiling smiley, kusjuures alustasin ju jaanuaris numbriga, mis oli üle 90.
Jaanipäevaks on mul eesmärk püstitatud, kuigi mitte numbriline vaid põhimõttel, alla nii palju kui võimalik, st. et ei tohi olla libastumisi, muud ei midagi grinning smiley
Edu meile kõigile smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 20. May 2014, kl 13.10

Karuke, 700kcal on liiga vähe. Toidutare kalorite põletamise arvuti näitab,et 71kg kaaluv inimene põletab iseliikuva muruniidukiga niitmisel 1020kcal 3 tunniga. Mina usun Toidutare kalkulaatorit- olen võrrelnud oma pusikellaga.
Sa oled juba proovinud väiksema päevase kaloraažiga ja sellega oli samuti seisak- nii et vähendamine ei aita, vaid soovitan jälle kalorite kogust tõsta 1700-le (parem üle ,kui alla), kuna sa oled nüüd füüsiliselt aktiivsem , kui 2-3 nädalat tagasi. Lisa oma menüüsse süsivesikud( siis saab ka rasva % normi), et saaksid 1700 kcal täis. Kolmapäev -neljapäev tarbi süsivesikuid vähem (nendel päevadel jäta leib menüüst välja).
Memmeke, selline toitumine pole tõesti hea. Kas Sa puuvilju saad süüa või on nende vastu allergia? Saiakesi peaksid küll vältima!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 20. May 2014, kl 14.40

Aitäh mu nukukesed,jälle noppisin tarkuse teri ja salvestasin pähe!
Pirle jah tegin nädala kava ette ja juba paningi kolmapäev-neljapäev leiva vaba ,eks katsetan edasi ja no ükskord ma leian selle kesktee ja saan rahu selle koha pealt!
hot smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 20. May 2014, kl 18.05

Memmeke, lisasin nimistusse 2 kalja sorti- erinevad kalorid. Kalavorm, mis olid koostisosad- piim,porgand,õli?

Karuke, kas saaksid anda täpse retsepti "suitsustatud kanakoivad"(kui palju hapukoort, toores kanakoiba jne.!? Kas ostad kanakoivad pakendatult, naha võtad ise maha, kas 300g kanakoiba (neljapäeval) on valmis suitsustatud kaal või toorelt?



Toimetatud 2 kord(a). Viimati pirle 20.05.2014 18.08.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: kodukoht
Kuupäev: 20. May 2014, kl 20.27

Minul aiatööd ja pikad jalutuskäigudsmiling bouncing smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 05.57

Pirleke,ostan valmis paki toorest kanakintsu mis kaalub kuskil kõikuvalt 3-3,5 kg ja 1 kaalub ka tavaliselt 200-220,hapukoort panen kogukogusele 100g,ülejäänud on vürtsid,cayanepipar,tšillipipar,sidrunipipar,soola vähe,broileri maitseaine,laagerdub mul ta suht lühikest aega 2-3 tundi.Naha võtan ära enne söömist ja kaalun uuesti üle,nii et söömise aeg läheb kirja juba valmis toodang,kuid kirja panen lisades valmis kaalule 25g.
Katsun homme kaaludes veel hoolsam olla ja valida ühes kaalus kintse ja kaaluda üle enne-pärast,ehk saan täpsema kcal.
Aitäh et leiad aega mu murele,sest ega ma polegi väga leiva sõber see käib mul kaootiliselt,kuid praegu oli isu ja püüdsin täita süsikate kogust.
Mul on lihtsalt tohutu tõrge praekana,ahjukana,grillkana vastu,no ei lähe mitte,olen igati proovinud.
Proovin veel täna -homme süüa 1500 ehk on abiks,no uskuge olen tülpinud nii pikalt paigal.moody smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: memm52
Kuupäev: 21. May 2014, kl 06.17

Hommikustsmiling smiley
Pirle suur,suur aitäh.
Kalavormis oli kala,kartul,porgand,sibul till,õli ,rõõskoor,ma ei tea,kui tihti see menüüs on ,sest hommiku kokk teeb selle valmis.
Kalja joon suvel tõesti palju.
Mida teha,kui söögi isu ei ole,nii palav on,ainuke hea asi,et veele saab rõhku anda.
Olen nüüd 2 päeva tööl käinud,liikunud,olen kehvasti söönud,kuid täna hommiku oli kaal sama mis reede hommiku-Lootsin,et nende päevadega mingi muutus ikka on tulnudeye popping smileyLoodan,et reedeks tuleb ikka miskit head.
Ilusat päeva teilesmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 09.13

Eksisin üld kogusega,see on 4,5 kg kanakintsu.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 21. May 2014, kl 09.30

Karuke, kas pakendil on kirjas energiasisaldus kcal-tes,valgud, süsivesikud ja rasvad? Kui on , siis anna teada, arvutan välja, kui palju kaloreid annab "Kanakintsud karuke" winking smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati pirle 21.05.2014 09.31.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 11.28

100g toodet sisaldab energiat 750kj,180kcal,valku15g,süsivesikuid3g,,rasva 12g,seekordne kogus on 4,698kg toorest.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 21. May 2014, kl 12.06

karuke03 kirjutas:
-------------------------------------------------------
> 100g toodet sisaldab energiat
> 750kj,180kcal,valku15g,süsivesikuid3g,,rasva
> 12g,seekordne kogus on 4,698kg toorest.


Aitäh! Selle kogusele lisad 100g 20% hapukoort ja maitseaineid u 20g ning natuke soola- on nii jah? Nüüd oleks veel 1 palve, kas saaksid ühel toorel kanakintsul naha maha võtta ja see toores kananahk ära kaaluda, enne kaalu koos nahaga.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 14.23

toores 280,seekord on nad suuremad ja ilma nahata 250g ja maitseained on jah selliselt,kuid viimasel korral ei lisanud koort,jätan nüüd edaspidi ära,jäävad vaid maitseained.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 21. May 2014, kl 14.26

Karuke, võrdlesin neid kaloreid ja minu meelest Sinu antud toode on juba maitsestatud, kui oleks maitsestamata, siis ei tohiks olla nii palju kaloreid. Meie toidutabeli nimistusest leidsin 100g "Kana-kints. maitsestatud. toores (tüüp 'Tallegg')" annab 179kcal

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 17.18

Ilmselt see sedel eelmisest korrast,kuid mõtlesin et nad enam vähem 1,kuna alati pesen enne oma maitsestamist nad korralikult ära,pean sügavkülmast siis välja otsima täitsa ilma maitseta,nad ühesugused suured pakid,ehk õnnestub kätte saada.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: pirle
Kuupäev: 21. May 2014, kl 17.37

Ma leidsin huvitavat lugemist välismaa saitidelt- ehk saan targemaks, kui saan aega läbi lugeda winking smiley Niipalju võin öelda, et enam-vähem 1 ei saa olla, sest üks toode on nahaga ,teine ilma ja ainult 20g kananahka toorelt annab 93kcal eye popping smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 18.10

Ups!Õnneks naha koorin maha,

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell:Keskealisedwinking smiley
Saatis: karuke03
Kuupäev: 21. May 2014, kl 18.18

Sain sedeli riba,kuid välja loetav vaid et 100g on 168 kcal,muu pole kahjuks loetav.smiling smiley

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.