Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 11. February 2014, kl 22.03

Väikepäike... kas mul on õigus, kui ma ütlen, et sa oled kogused (kuigi neid kirjas üldse polegi) ja kalorid pannud meele ja pähklisegule lihtsalt umbes ?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 11. February 2014, kl 22.05

otsetee toidutabelisse....



"Me suudame!"

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 11. February 2014, kl 22.15

Kaaluabi uudistesse on siis ka jõudnud mõttekäik duellisisese toidutabeli kohta ...
Kaaluabi uudised



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Vurr 11.02.2014 22.16.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 06.04

hommikut,
eile oli jah see päev, kus kolleeg tõi purgi mett.. ja siis ma arvan, et ma võtsin sealt kokku u. 10 tl. (214) ja panin igaks juhuks natuke rohkem peale ka. et mitte kommi võtta, oli mul kaasas pähklisegu, kus siis üks peotäis ehk 10 rosinat+10pähklit ära sõin. vaatasin kaloreid keskmiselt.
Ma olen maias küll ja sõin lusikaga jah ning sama ka pähkliseguga.. loomulikult on kaalusõbralikumaid valikuid. Täna hoian sellest meest eemale..

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. February 2014, kl 07.52

Väikepäike, kiusan sind veel nende kcal-tega, kas on mingi põhjus miks sa neid täis ei söö? kardan lihtsalt, et sulle jääb neid kcal-d väheks(alustasid ju alles),
kui kunagi kaal enam ei lange siis pole sul ka kcal-d kuhu kallale minna, sest alla 1000kcal-i ei tohiks süüa...arvan mina, v.a. siis kui enne on patupäev olnud ja tahad kcal-d nädala lõikes normi saada. Ma ei väida üldse, et minu arvamus õige on, aga lihtsalt küsin smiling smiley

Vurr, kõrvavalu on jube jah, meid kimbutas see esimese lapsega päris tihti, siis saime kohe järgmine päev ka arstilt antibiootikumid peale.
Nüüd väiksemal on üks kord olnud ja ma kohe uurisin netist looduslike ravimite kohta, ei tahtnud jälle neid antibiootikume kasutama hakata, no kui oleks järgmine päev ka ikka valu olnud siis oleks ikka kasutanud....aga leidsin netist siis, et purustada küüslauk läbi pressi, panna marli/riide sisse, teha sellised väiksed kotikesed ja panna lapsel kõrva peale, need küüslaugu aurud pidid aitama...
mina panin lapsele mütsi pähe mis alt nööridega kinni käis, nii mitu korda päeva jooksul...ja ma ei tea kas tõesti see aitas, aga valu oli kadunud ja enam tagasi ei tulnud. Marlit peab mitu korda panema, sest küüslaugu mahl kõrvetab nahka natuke.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. February 2014, kl 08.13

Vurr, tahtsin veel uurida, et milline on piimakohvi 0% piimaga? nuputasin, aga ei nuputanud välja smiling smiley

Kadri, minul ka nii olnud, et mingi maitsega vett joonud ja tundnud kui magus see on...varem jõin ja ei saanud midagi aru...aga nüüd on maitsemeeled muutunud smiling smiley enam ei taha.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 08.51

Annn... ma joon nescafe lahustuvat kohvi ja peale valan 100ml(kaalutud) 0,05% rasvasusega piima ehk "rasvatut piima" , millel on eneriaväärtus 100ml- 32kcal.

Kaalusin huvi pärast kodus mett. Teelusikatäis suure kuhjaga kaalus 18g. Oletame , et normaalne tl täis kaalub poole vähem, siis tulebki 10 tl täit ca. 100grammi. Küll aga on mee kaloraaz vist tegelikult 320-330kcal / 100g kohta. Aga eks Sa, väikepäike tead ise paremini kui palju sa sõid.

Pähklid. Nokkisin oma tudengieinest välja 10 jumbo rosinat (need kõige suuremad) ja 10 suurt pähklit ( mandel ja india), kokku tuli tõesti peotäis. Aga see peotäis kaalus mul ainult 21 grammi. Arvestades kaloraazi , siis ei tohiks see üle 100 kalori mitte kuidagi moodi välja anda smiling smiley

Täna hommikul sõin jahvatatud linaseemneid. Kuivana. 1 spl ( mitte kuhjaga) kaalus 5g. Kas sa , Väikepäike, tõesti sööd neid hommikul 40g ( ehk 8 spl ). Paki peal oli kirjas, se päevane soovitav kogus 1-2 spl. smiling smiley Ma ei nori selle kallal, et kui söödki rohkem ... igaüks ise teab , kui palju ta endale õigeks peab. Küsin selle pärast, et kui sa näiteks leotad seemned ära ( veega!) siis seemnete kaal tõuseb tänu vees leotamisele, aga energiat peab arvestama ikka kuivkaalu järgi smiling smiley

Väikepäike, Sa niigi sööd alla päevanormi. See ei ole hea, just nii, nagu Annn sulle enne märkuse tegi. Liiga vähe süües, rikud oma ainevahetuse ära ja pärast oled hädas, sest keha keeldub rasva ära andmast.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 09.38

KurrNurr .... parem hilja , kui mitte kunagi... esmaspäevane lõuna. Sul on kirjas hernesupp 450g, peaaegu 600 kcal. Kust sa need kalorinumbrid võtsid ? Kas see oli purgisupp ? Purgisupi sildil, on kirjas purgisisu kaloraaz (supipõhi ilma veega lahjendamata!). Kui sa supipõhja lahjendad veega pooleks, siis kalorid lähevad ka pooleks. Seda siis selleks, et kindlasti tuleb purgisupi söömist teinekordki ette smiling smiley Kui see aga ei olnud purgisupp , vaid mõni isetehtud rammus kraam ... siis on teine asi smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 09.56

Hommik! Mul sel nädalal tuleb vist vilets kaaluseis, kõht on endiselt ei liha ei kala, aga see on ilmselt stressist: olen koolis sekretär ja reedel on lõpetamine, täna-homme vorbin lõputunnistusi teha (kes on teinud, see teab, missugune töö see on, et kõik andmed oleksid õiged, et tunnistuse blankett oleks õige, et sinna juurde kuuluks õige numbriga hinneteleht jne), seega kui ma suudan 0 jääda, siis on isegi hästi. Uus nädal on ehk juba lihtsam, hakkasin probiootikume ka võtma ja mõtlen uue kalamaksaõli kuuri teha. Linaseemned on hea mõte, mul on kodus lisaks chia seemned ja säästukast ostsin kooritud päevalilleseemneid, olid soodushinnaga.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: hatugirl
Kuupäev: 12. February 2014, kl 10.50

Selle talve esimene lumememm tehtud koos pisipojaga smiling smiley
Nüüd hapukapsasuppi tegema.
Olen nüüd kahel õhtul enne magamaminekut teinud kõhulihaseid.Mul on padi kaela all,sest muidu ei jaksa üldse ennast püsti tõmmata.Mõlemil korral on aga esimest kõhulihast tehes kõhust (sealt kus peaks lihased olema )terav valu läbi käinud.Kas teen midagi valesti või ongi alguse asi lihtsalt.Pole oma 10a vist kõhulihaseid teinud.

Vurr, kiiret paranemist! Kõrvavalu on jube,eriti veel lastel.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 11.00

Aitäh, et te minu teemaga olete kaasamõtelnud ja "kiusate" smiling smiley

Linaseemneid söön küll ja teen nad koos hommikupudruga või siis keefiriga.. nagu täna plaanin teha. Ma olen harjunud ja tundub, et nii sobib.
Kaloritest.. vot ei tea.. teil võib õigus olla.. Võibolla ma ei saa sellest kalorite täisöömisest lõpuni aru.. loogiliselt ju võtta.. kui sööd vähem, siis kaal langeb.. Palun seletage seda veelkord..
eelmisel nädalavahetusel tegi kaal suur hüppe ehk kui olin siin 66,5 ära öelnud, siis järgmisel hommikul oli kaal 68,1. Seda numbrit pole ikka mõnda aega olnud.. nüüd sain aru, et päevad.. ja need kõigutavad kaalu.
Kaalutõusudel püüan teha sellisid madalama kaloriga päevi.. Eks ma neid kaolreid olen ikka ennem ka lugenud, nüüd koos märkimisega ja uue hooga ja tõsisemalt..

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 12.08

Offtopic: uurisin erinevaid magustoite peale šokolaadi/kommi/kookide ja kuna ma tooreid puuvilju eriti süüa ei saa (allergia), siis tuli mõte katsetada küpsetatud puuvilja mingi lisandiga. Lõin siis kaaluabisse sisse ja avastasin, et õun annab 100g kohta 13,9g süsivesikuid, pirn aga ainult 7,8g nii et eelistage pirni winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. February 2014, kl 13.03

Väikepäike, see kalorite teema üks raske värk, niipalju kui mina olen lugenud ja mulle tundub kõige õigem siis alla 1200kcal-i ei soovitata süüa ja alla 1000kcal-i juba näljutad...keha jääb nälga (v.a. siis ju patupäevi tasa teed).

Leidsin kiiresti ühe lingi netist, neid seal palju LINK

Paljud arvavad ka, et 1200kcal-t on ikka väga vähe päevas süüa, aga arvan, et igaüks peab ise katsetama, aga jah alla 1200kcal-i ei sööks ka mina. Nagu kirjutasin siis alustasin 1500-1600kcal-ga. ja siis vähendasin, kui köögikaalu sain.

See lihtsalt mõjub su tervisele kui nii vähe sööd, vaatan, et õhtusöögid ka sul peaaegu, et puuduvad, proovi ikka midagi süüa, midagi lahjat...
Kardan, et su ainevahetus aeglustub liialt kui sa õhtuti ei söö. Kaal võib küll algul langeda, aga see ei jää püsima, kui murdud siis tuleb kolinal tagasi.

Just ainevahetuse kiirendamise pärast söön ka mina 4 korda päevas. siis keha teab, et on kindlad ajad kui ta toitu saab ja ei hakka säästma.

Sai segane jutt... smiling smiley kui sul aega siis otsi netist kalorite kohta, seal tõesti palju juttu.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annn 12.02.2014 13.04.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 14.31

See hernesupp oli koolilõuna, ei teinud ise ja valisin keskmise toidupäevikust........Mõnel päeval saan käia kodus söömas, sest pean beebit käima tissitamas, kuid esmaspäeviti mul enam auku pole, siis tuleb süüa koolilõunat........

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 14.36

KurrNurr, mul on praegu käes Salvesti Hernesupp suitsulihaga. 100g tootes: energiasisaldus 120 kcal smiling smiley Samuti on purgil ka portsjoni info: iga 250ml portsjon 159 kcal.
See info Sulle siis selleks, et sa ikka edaspidi ka jugeks hernesuppi süüa ( üks minu lemmikuid smiling smiley )

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 14.55

Väikepäike , kindlasti saab ka niimoodi oma kilodest lahti, et süüa võimalikult vähe... seda enam, kui sul ei ole vaja maha võtta mitmeid kümneid kilosid smiling smiley Küll aga tekitad sa kehale sellega shokiefekti ja inimkeha on ju programmeeritud "elama". Seega, kui sina annad talle vähe, siis ta püüab hakata igalt poolt säästma. Oled ju kindlasti kuulnud, et tekivad väsimus ja pidev külmatunne jm. Mõtle loogiliselt, et kui sa viid oma keha siis sellesse "säästutsooni". Saavutad selle oma soovitud kaalu ja hakkad natuke rohkem sööma... ( ega sa ju ei plaani terve elu 1000 ja alla süüa !? , eks) siis milline on loogiline keha reaktsioon sellele lisatoidule, mille sa talle äkki eraldad. Me kõik oleme ju kuulnud hämmastavatest kiirdiietidest, kus võtad paari nädalaga 10 kilo alla ... tegelikult küll võetakse poole vähem , aga pärast dieedi lõppu võtavad kõik hoopis 10 kg juurde smiling smiley Mina püüan võtta kaalust alla "süües võimalikult palju" ja hetke püüan veel ka "süüa võimalikult tihti" smiling smiley Mõne jaoks on võibolla pool kilo nädalas väga vähe ja ei jaks akuidagi seda lõpptulemsut ära oodata .... aga mina üritan mõelda nii, et "parem tasa ja targu smiling smiley ". Veel üheks ohuks on enda "hulluks" treenimine. Kes teeb tugevat trenni , peaks kindlasti väga hoolega jälgima, et söömine ja trenn oleks tasakaalus omavahel. See targalt kaalu kaotamine on väga peen värk ja tuleb leida see õige tsoon, milles keha annab kaalu ära. Aga see tsoon on väga õhuke , selles on raske püsida. Üleval pool on kaalutõus, all pool on säästureziimis keha smiling smiley
Väikepäike, loe kindasti ka erinevaid artikleid Kaaluabi Uudiste alt. Igas artiklis on mõni tõetera. Noki need välja ja ära mõtle nii, et mida vähem ma söön seda parem mulle smiling smiley

Kaaluabi uudised leiad kindlasti sie üles , panen ka ühe lingi kus toitumisnõustaja räägib oma mõtteid erinevatel teemadel siin . Kõige parem on see, et me panime su natuke sellele teemale kaasa mõtlema. Loodetavasti leiad aega, et veidi lugeda ja siis enda jaoks see õige tee leida smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 15.22

Ahjaaa, naised .... mis veel .... vesi, vesi, vesi, vesi ... Arvan, et mitte keegi meist ei kahtle selle vee joomise vajalikkuses smiling smiley
Mõtleme nüüd korraks niipidi, et me saame elus ikka igasuguste "vägitükkidega hakkama", neelame kapslites ravimeid, elame üle luumurdusid , kannatame välja valu, rühime trenni teha -nii et pilt kipub tasku minema, me oleme nõus uuesti rasedaks jääma- kuigi me mäletame, et sünnitamine polnud teab mis lõbus protseduur , me suudame suitsetamisest loobuda , ... smiling smiley jne jne.

Aga vee joomisega oleme hädas ... no ei saa hakkama smiling smiley


Ma ise olen ka vahel mõelnud, et ei suuda. Tegelikult on see asi ikka peas kinni. Kui ikka tee-või veeklaas kätte võtta, siis ta ikka tühjaks ka saab. On ju nii... või ei ole ?

0,5 liitrit on päevas ikka liiga vähe. Ka liiter on vähevõitu, aga parem ikka kui ainult pool liitrit. Püüame sellele vee joomisele ka nüüd rõhku natuke rohkem panna ( muidugi mitte nii, nagu mina siin ükspäev 3,5L jõin smiling smiley )

Kui vee joomine oleks meile täna elu ja surma küsimus, siis ilmselt ei tekiks kellelgi probleeme. Paneme selle vee joomise ka omale nüüd oluliste asjade nimekirja winking smiley

------------------------------------------------------------------------
See jutt ei puuduta kõiki, aga keda puudutab, siis see ka teab ja teeb smiling smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Vurr 12.02.2014 15.23.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 16.22

Tänan teid väga!!
Kõik on õige ja tore, et see siin must-valgel nii otse ja omadega maha öeldud sai smiling smiley
Tegelen teemaga..

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 20.23

Väikepäike, Sinu read toidutabelis on täna täiesti tühjad ....

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 21.36

Jah, juba kohe tulevad.. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. February 2014, kl 21.52

Tegin täna oma kõhulihaseid ja siis tuli meelde, et Hatugirl, küsis kõhulihaste tegemise kohta...
Hatugirl, ei tohiks olla valus, äkki teed midagi valesti, ära tõmba ennast üles,
vaid ainult kukal...
leidsin video, pole just hea aga video lõpus on harjutus nii nagu mina teen, ei tõmba üles, vaid poole peale ja neid küünarnurk ja põlv kokku teen ka, aga vaheldumisi. Isegi see jalgade hoidmise harjutus on hea, proovin homme.
Ja nüüd suvaline video youtubist: KÕHULIHASED

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. February 2014, kl 22.14

Väikepäike, väga tubli winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 22.57

Otsisin linaseemnete kohta infot, sest mind veidi häiris mõte, et miks pakil on kirjas soovituslik päevane kogus ... jagan ka teiega seda infot, võibolla pakub kellelegi huvi...

Linaõlist ja linaseemnetest

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. February 2014, kl 23.06

Väikepäike, ma ikka ei saa jätta küsimata, et kas 40-45 grammi kaupa võib ikka neid linaseemneid süüa ? Mina ostsin jahvatatud variandi ja supilusikatäis kaalus 5g / 26kcal.. Sina sööd tunduvalt suuremas koguses (40-45g) . Oled sa kindel, et see on kasulik nii suures koguses neid süüa ?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 23.48

Hakkasin siis asja uuesti meelde tuletama.. tore, et küsid, paneb ennastki mõtlema.. smiling smiley

www.vianaturale.ee/linaseemned

Tundub, et 40g kaupa on palju jah.. seega homme jälle uus päev ja uus algus.. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. February 2014, kl 23.49

Vurr, see ju seesama jutt, aitäh! smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 13. February 2014, kl 13.52

Mis siin toimub?eye popping smiley Vaikus enne tormi? Või kõik trennis enne homset kaalumisttongue sticking out smiley?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 13. February 2014, kl 14.13

Mina saabusin just seemnejahilt smiling smiley näpud nii sügelevad juba ja tahaks midagi mulda panna, füüsali vist panen mulda ära smiling smiley

Söögikorradki läksid sassi....

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 13. February 2014, kl 14.26

KurrNnurr , nüüd peame igaüks ise rohkem panustama, sest meid ongi vähemaks jäänud smiling smiley Pärlike ja Piretike jätsid eelmine nädal asja katki, Anka pidi ka veebruaris jälle uuesti hakkama asjaga tegelema, aga ei ole teda ei siin ega mujal näha. Üldse on vist käes see aeg, kus uuel-aastal suure hooga alustajatel hakkab hoog raugema , ootavad vist kõik pikisilmi kevadisemaid ilmu ja siis avastavad , et ups, kilod ikka alles... ja siis on hea see asi jälle sügisesse lükata, sest "kevadeks ju enam ei jõua" smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Kadril praegu tööl ülikiire aeg , ...lõpetamised ja tööd jätkub 24/7, Pipu ... on reisil... tegelikult vist tagasi eye rolling smiley...või ei ?
Tabelis on meid 8 ( sh. Pipu mees), seega hetkel aktiivseid liikmeid saab olla vaid 5. Nendest viiest justkui pole keegi päris kadunud smiling smiley Aga kui kellegi mõtteid või küsimusi peas liigub, siis pange aga kirja smiling smiley

Ja homme tõepoolest jälle reede ja kaalumine... küll need nädalad ikka lähevad kiiresti !



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Vurr 13.02.2014 14.28.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 13. February 2014, kl 15.22

Hei! Mina käin ikka vahepeal piilumas, "koer" on juba ületatud, sabaots veel, siis saab esimene kiire mööda, 20.-21 veebr. on järgmine sats. Mul on keha täitsa stressis, tükk aega pole sellist ainevahetuse jama olnud, ilmselt tuleb homme + või heal juhul 0, kuigi olen normikohaselt söönud.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.