Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 17. March 2015, kl 19.28

Hei! ma ei viitsi üksi täita toidutabelit, kus kõik on?

Mariihen, pane siis see risoto umbes, mul ka mõned asjad nii pandud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 17. March 2015, kl 22.13

Ma peaks kaalutabelit veidi korrastama / kustutama. Sire ja LäbiTule otsustasid üksinda kaalu-asjaga tegeleda. Enda pealt vaadates, võiksin arvata et selle ise-tegelemise tagajärg ilmselt on kiire kosumine. Aga eks ka kosumine on ju tegelikult tegevus smiling smiley Tavaliselt see kipub nii olema, kui oled keha piiranud, piiranud ja siis äkki on söögi-vabadus. Kui te , asjaosalised, satute lugema... siis võtke süda rindu ja käige kaalu peal ära. Sa, Sire, ilmselt oled nüüd juba mitu nädalat igasugustest kaalumistest puhanud. Tean, tean ... kuidas peale ära tüütamist kaal varbaga voodi alla vaikselt nihutatakse ...et liialt silma ja südametunnistust ei riivaks smiling smiley

Tinku... tinku pole siiani vee eriti palju mahti saanud, et foorumisse või toidutabelisse endasti mingit märkimisväärset "jälge" jätta. Loodan, et varsti on sisseelamiseaeg läbi ja me saame siis Tinkut ka lähemalt tundma smiling smiley

Mina see nädal ei täida toidukat. Aga ostsin omale ndl vahetusel 6x 1,5 L värskat. Just võtsin blokist välja 4-nda pudeli. Päris hea vaheldus, värska läheb mul väga hea meelga alla. Söönud justkui ülemõistuse palju ei ole, aga kirja pole pannud / piinlik lugu/. Samas tegin lastele eile pannkooke. Ise maitsesin ühe. Väikesed pannkoogi, mitte ülepannikad smiling smiley Täna aga vihastasin ( ei ütle mille või kelle peale) nii, et läksin külmkapi juurde ja .. loomulikult olid esimesed asjad need neetud pannkoogid, mis sealt mulle näppu jäid.... nii, et toppisin mõnuga omale 4-5 tk koos moosiga suhu. Mõttepaus .... pärast aga olid mul süümekad yawning smiley Vot sellised lood. Seega alateadvus otsustas oma stressi maandada läbi toidu. Kohe. Samas arvan, et kui ma oleks täna koralikult toidupäevikut täitnud, siis oleks enne suhu toppimist kuskilt STOP ette tulnud. Aga ... oleks ja poleks olid pahad poisid. On endiselt.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 18. March 2015, kl 07.38

Oh teid laiskvorste! smiling smiley

Eks ma siis täidan üksi edasi, mul on siht silme ees ja suveks olen kindlasti alla 60kg
Aitab naljast!

Tegelikult teeb kurvaks ja ajab vihale kui laisad me paksukesed sellel kevadel oleme....mõtlen siin ennast muidugi eelkõige.

Teate, laske endast pilti teha ja pange see külmkapi peale, kui te seda pilti vaatate siis enam süüa ei taha.
Mina käisin nädalavahetusel juubelil ja lasin mehel mõned pildid endast teha....see on jube mida ma sealt nägin, voldid siin ja voldid seal.
SEE MÕJUS ausõna!
proovige ja siis mõelge kas ajate veel seda loobumise juttu.
See, et te korraks peegli eest mööda lipsate ja kõhu sisse tõmbate, see pilt läheb meelest aga kui on foto ja sa ikka ennast kõrvalt näed siis see muudab mõtlemist.
Inimene ju ei mõtle ennast nii paksuks kui ta on, ajul on hämmastav komme kõike koledat peita ja ilusamaks mõelda.

Ja nüüd peegli ette pilti tegema, kui mehel ei julge lasta teha.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: mariihen
Kuupäev: 18. March 2015, kl 11.44

Minul on mott praegu üsna laes, kuigi libastumisi tuleb ette ikka... Eile kui lõuna ajal lasanje ära sõin mõtlesin, et nüüd tuleb õhtu salati ja fileega... aga võta näpust... mees tahtis minna sushit sööma. Ma isegi keelasin, et ei võta palju kumbki 6 ja asi vask... aga no oli vaja seda veini sinna kõrvale.... Aga täna on trennipäev ja täna on korralik päev.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 19. March 2015, kl 12.42

Nagu ma juba lubasin, siis mina täidan homsest toidutabelit taas. Aga sain järjekordselt kinnitust, et kui toidutabelit ei täida, siis ei tule ka miinust, suurima tõenäosusega. Ilus ilm täna viimast päeva, homme juba jama õues, käisin ka täna riisumas.....kolm päeva tegin suurpuhastust kodus - pesin aknaid ja tuuseldasin kappides, aga suu on ka käinud minu arvates rohkem kui vaja. See on see vaheaeg koolist.....thumbs up

Tere tulemast meie sekka, mariihen!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 19. March 2015, kl 22.30

kõpitsesin veidi tabelit. Mariihen... panin praegu kogu sinult tulnud kaalu-info tabelisse. Mõtlesin, et siis sa ei pea iga kord oma käesoleva hooaja tulemusele mõttes liitma seda kümmet kilo, mis juba läinud on smiling smiley Kas sobib nii, või tahad alutada 100,5 pealt ?
Anna teada. Aga ma ei tea, ma ei leidnud eesmärgi reale midagi. Lugesi küll sinu eelnevaid postitusi, aga no võimalik et mul jäi ikkagi märkamata. Anna teada koos homse numbriga, et mis ma eesmärgireale võiksin kirjutada.


Mina käisin eile ja üleeile kiiremas kõnnakus jalutamas, mõlemal korral nii 5km kanti. Täna aga asjatasin hoopis suvekodus korrastusttöid. Riisumiseni ja lillepeenadre korrastamiseni ei jõudnudki. Nüüd ilmselt tuleb talv tagasi, seega jäävad need tööd kevadesse smiling smiley
Suvekodus sai ka grill tehtud. No ... õhset küljes oli see ju hirmus hea ( maitse poolest) , aga kaalujälgimise poolest polnud see sugugi hea mõte. Ja kuna lõunasöök jäi vahele, siis oli õhtuks kõht nii nii nii tühi. Häbi mulle. Taaskord pean tõdema, et kui kirja ei pane, lähevad asjad palju kegemini käest ära.
Eks homme saab näha.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 20. March 2015, kl 09.05

Hommik!

Minul siis täna 66.7 (-0.2) ei midagi rõõmustavat aga vähemalt pluss ei tulnud, eilne päev läks ikka väga untsu, polnud üldse kodus ja sõin seda mida sain.

Võtan hoogu, et uuesti jooksmas hakata käima.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: mariihen
Kuupäev: 20. March 2015, kl 09.08

minu tänane number on 99,7..... tadaaaaaaa kahekohaline number on vahelduseks päris tore... eesmärgiks panen praegu 80 kuigi pikaajalisem võiks olla 70-75 vahel. Nädalavahetuseks lubab talve jälle, kui just pussnuge ei tule taevast alla, siis tuleks ikka üks 12 km kepikõnd ette võtta. Ma harrastan seda nädalavahetuseti, võtan lapsed jalgratastega ka kaasa, siis seltsis segasem. Eile küll ma üritasin töö juurest kusagilt tumedat šoksi leida... selline himu oli. Kahjuks... lõppes see rafaelloga :-( püüan parandada.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: mariihen
Kuupäev: 20. March 2015, kl 09.18

jah, las minul jääb see, mis juba tabelis kirjas. Palju parem teada, et kaks kuud vaeva on päädinud miinus 10 kiloga...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 20. March 2015, kl 09.46

Tere hommikust!
Lihtsalt kurb on.....sellist nr ei osanud ma kohe kuidagi oodata. Aga mis seal oodata, kui toidutabelit ei täitnud...peale selle avastasin, et nüüd vaheajal, kui sõitsin Tartu vahet, olid mul lapsed kaasas ja alati tagasisõidul võtsime midagi hammaste vahele. Vale liigutus. Vee piirnorm on ka jäänud sinna 1 l kanti ainult, varsti saan ka arsti käest paragada.
Kuid ikkagi liiga masendav nr tuli, ei julgegi kohe kuidagi kirja panna.......aga noh 90,2kg (+2,3)...jube häbi on. Oleks suurem häbi, kui nüüd ütleks, et ma ei võta enam duellist osa. Võtan küll ja täidan igal nädalal ka toidutabelit. Tundes juba iseennast nii palju, saan aru, et mind muu enam ei aitagi kui ainult toidutabel. Lähme päikesele vastu ja elame selle nädalavahetuse lörtsi ka üle, onju nii?
Ilusat nädalavahetust!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 20. March 2015, kl 12.16

Tervitused.
Kõik numbrid , mis hetkel laekunud, kandsin tabelisse... ka enda +1,1kg (kaal 86,2) moody smiley
KurrNurr ... tõdeme siis fakti eks, et kui tabelit ei täida, siis pluss garanteeritud ning pärast on siis suur "rõõm" kaks nädalat seda jama tagasi teha.
Annn, tore et sul väikegi miinus smiling smiley Nüüd sulle esimene ülesanne ... jõuda algkaaluni. Säilitamine on sul selge , pendeldad nii ilusti ühe kaalunumbri ümber natuke siia, natuke sinna poole smiling smiley
Mariihen. Sa oled ikka väga tubli ! Ilus miinus ja veel ilusam on kogulangus. Aga tean, et see kogulangus on juba omaette super motivaator smiling smiley Tubli, tubli, tubli !


Sire, LäbiTule ... kui teil on julgust tulla siia lugema, siis teadke, et ma ikkagi ei ole veel lootust kaotanud... et äkki te ikkagi ei anna veel alla . Olete hetkel veel tabelis alles ja ... ootan teid tagasi, olgu see pluss "kui-suur-tahes" smiling smiley

Tinku number on puudu. Tinku, lubasid ka hakata nüüd tegutsema koos meiega. Loodan, et pead lubadust.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: tinku
Kuupäev: 20. March 2015, kl 12.26

Tere.

Minul ilus langus ehk kaal 95,5. Muidugi annan ma endale aru, et osa sellest tuleb haiguse, mitte minu tubliduse arvele kirjutada. Samas on see päris hea motivatsioon edasi pingutada ja mitte puhkama jääda.

Ilusat kevade algust kõigile. Kahju, et päikesevarjutust täna näha ei olnud, aga virmalised nägin üksõhtu ära.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Kuupäev: 20. March 2015, kl 12.29

Tänane kaal 109,8 kg.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: tinku
Kuupäev: 20. March 2015, kl 13.43

Mariihen jagan sinu rõõmu. Ootan ka pikisilmi et saaks näha 8 algavat kaalu. Olin sellele paar aastat tagasi üsna lähedal, aga seekord olen otsustanud, et saan seda näha ka. Iseenesest võin ju rõõmustada ka olemasoleva numbri üle. Veel neli-viis aastat tagasi oli kaal 120kg, Tasa ja targu tegutsedes olen saanud praeguse 95. +- 2-3 kg on viimased kaks aastat. Täna tuleb küll tunnistada, et väga visalt need kilod kukuvad. Mul on kaks eesmärki. Aasta lõpus on sünnipäev - 45., siis tahaks hea välja näha ja teist on häbi tunnistada. Kui saaks veel 10kg maha, siis olen oma mehest kergem. smiling smiley Hetkel ootan pikisilmi, et täitsa terveks saaks. Nii tahaks juba pikemaid kõnnakuid ette võtta. Praegu longin koertega ja sellestki pingutusest on selg märg ja jube nõrkus.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: mariihen
Kuupäev: 20. March 2015, kl 14.35

tinku ma jagan samas jälle sinu häbi... ma kaalun samamoodi mehest rohkem, tema 85. Lubas ka hakata "jälgima", aga alles siis kui mina olen temaga ühele pulgale jõudnud... Ma olen olnud sellele väga lähedal... AGA... Kui siin LäbiTulel oli mure, et mees tema kallal võtab just selle kaalu pärast, siis mul on vastupidi, et mees ütleb, et ega ma sind sinu kaalu pärast ei armasta.... :-) jutuks hea küll, AGA... eks ma siis ise rassi... eriti ajab mind närvi see, et mees ütleb, et head asja peabki palju olema.... Samas kui ma alla võtan, siis ta ka kiidab... niiet mehe nahka ei saa ka väga ajada...

Mul on lühemajalisemad eesmärgid ka - lähen aprilli lõpus perega Pariisi, et siis tahaks teha koos lastega pilte ja ise ka peale jääda ja mitte põdeda... muidu ma see kaameratagune alati vabatahtlikult... praegune -10 ja veel kuuajane pingutus ehk juba lubaks seda...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 20. March 2015, kl 16.21

mina samas paadis selle "häbi" osas, et mehe kaalunumber on väiksem kui minul smiling smiley
Valmistun nüüd järgnevaks nädalavahetuseks, lõpetasin just 10 liitrise potiga "näljasupi" keetmise. See siis see kurikuulus kaaljujälgijate lihata supp ( sibul, porgand, varsseller, kapsas, paprika, purustatud tomat kons.)
Ma söön väga hea meelega igasugust aed-, juur- ja köögivilja. Lihtsalt sellel aastal ma tunnen, et probleem on minu laiskuse taga ... ma ei viitsi süüa teha nii palju kui vaja oleks. Kui keegi mulle teeks salatid-supid jm valmis ... sööksin neid rõõmuga ja üldse ei nuriseks smiling smiley Laiskus, mis muu ... ja maksab valusalt kätte.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: mariihen
Kuupäev: 21. March 2015, kl 09.41

mina keerasin selle näljasupiga oma näonaha päris pikaks ajaks tuksi confused smiley Nagu hiline puberteet. TEgin vist kaks nädalat järjest, muud ei söönud kui ainult seda suppi...
Täna plaanin kalapäeva pere suurematele ja väiksematele saab siis jälle "gurmeetoitu" serveeritud... praekartulid + midagi smiling bouncing smiley
Ilm on ähvardavalt tuuline, ei tea kas kõndima jõuabki.. ehk siiski...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: tinku
Kuupäev: 21. March 2015, kl 11.18

Eks kaalulangetamisega kaasas käiv positiivne tähelepanu ja kiidusõnad on ikka hea stiimul ja edasiviiv jõud. Minu mees pole ka kunagi ühtegi halba sõna mu väljanägemise kohta öelnud. Vahel naljaga töganud. Eraldi tuleb aga ära märkida enda tervise paranemist ja positiivset emotsiooni. Mina sain oma kohutavatest põlvevaludest kohe lahti, kui 20 kg maha kukkus. Vanasti ei saanud voodist välja ja trepist alla hommikuti. Nüüd enam ei teagi, mismoodi see valu oli.
Eraldi nipp on mul riietega. Kui ikka suur, siis pakin kotti ja viin kodust ära, taaskasutusse. Ühtegi suurt riiet alles ei jäta. Samas ostan aeg-ajalt nibin-nabin parajaid riideid. Vanem tütar nimetab neid "motivatsiooni" kleitideks. Paar sellist ootavad suve smiling smiley
Alkohoolist loobusin täpselt viis aastat tagasi. Kohe täielikult. Minu kaal tõusis taevasse just õhtuste veini limpsimiste ja juustu ja muu parema näksimisega.
Toitumisega on asi enam vähem. Kartuleid ja teraviljatooteid prae kõrvale ei söö. Eraldi ka mitte. No supi seest just välja ei kougi, aga ise taldrikule ei tõsta ja söögikohas ei luba ka lisandiks panna. Vähem raiskamist. Juurikaid armastan hullupööra. Kahjuks fännan neid meie peres ainsana ja seega ei kipu nii tihti tegema kui võiks. Kui püreesuppi keedan, siis panen ikka osa sügavkülma. Kui juurikaid ahju viskan, siis ikka paari päeva jagu. Puuviljadega ka ei liialda. Magusaga ikka vahel patustan, ei salga. Ja vett joon palju. 1,5 - 2,5 liitrit päevas. Paar aastat tagasi oli toitumisspetsialist minuga päris hädas, ei osanud midagi menüüst välja jätta või juurde lisada. Andis paki smuutide retsepte.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 21. March 2015, kl 13.29

Vurr, mul sinu abi vaja. Kuidas ma sain selle 100g kohta kcal arvutada? Tegin omale frikadellisuppi - väljatulek oli 3,2 kg ja selle koguse kalorid on 1383 (frikadellid ja kartulid ja porgandid kokku).

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 21. March 2015, kl 17.34

KurrNurr.
Jaga kalorid numbriga 32 (sest 3,2kg =3200g ja selle sisse mahub 100g 32 korda). Proovin sulle lihtsalt lahti seletada smiling smiley

1383 kcal : 32 = 43,21 kcal ( 100 gr kohta)

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 21. March 2015, kl 17.44

Ahh jaa, selle näljasupi kohapealt. Mina ei kasuta seda näljasuppi mingil juhul sellise dieedi-eesmärgiga, et söön päevad läbi ainult seda. Ma täitsa usun, et sellest võib tulla mingeid ainevahetushäireid millega kaasnevad tervise ja naha problemid. Seda esiteks, ning teiseks tean, et kui sööksin nädal -kaks ainult ühte ja sama, siis see kaal mis mul selle aja jooksul langeks oleks petlik ja need ISUD , ... ohh ma ei suudaks neid isusid ilmselt mitme kuu jooksul ka pärast rahuldada. Seega olen ma kindlalt seda meelt , et ma ei hakka enam kunagi tegema selliseid lollusi, et võtan mingi konkreetse kiirdieedi ette. Kunagi proovisin, sain mõnest kilost kiirelt lahti ka , aga kõik tuli tagasi ka kiirelt. Lugesin kuskilt selle kohta, mismoodi tippsportlased oma kehast võistluste (kaalumiste) jaoks vett välja "pigistavad" ja olen leidnud, et need kiirdieedid võib enamvähem samasse patta panna. Tegelimist esile kutsutud "keha keemiliste reaktsioonidega" millest on rohkem kahju kui kasu. Ja see, et need kiirelt kaotatud kilod samakiirelt tagasi tulevad ... ei olegi niivõrd seotud selle "iseloomutusega" mis dieedijärgselt enamust meist tabab vaid see on lihtsalt paratamatus, sest keha tuleb tagasi oma normaalse funktsioneerimise juurde ja taastab oma vedelikuhulgad rakkudes. Seega ... minu poolt kindel EI igasugustele ekstreemsustele smiling smiley

Ma söön seda näljasuppi lisaks muule toidule või siis asendan mõne toidukorra sellega smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: mariihen
Kuupäev: 21. March 2015, kl 18.48

ladusin täna puud riita, muskel kasvas. Nii kaunis ilm ka oli. Lubasin kaks tükki õunakooki ka endale. Ma olen ka täna juba sama meelt, et EI igasugustele kiiretele dieetidele. Aga kunagi proovisin kõik läbi spinning smiley sticking its tongue out. Tinku mul on sama teema nende riietega, et kui alla võtan, siis viin minema, et no ega enam ju vaja ei lähe... no olen pidanud ka uusi juurde ostma, AGA mitte seekord... Kartul, riis ja makaronid on ka minu menüüst välja. Õnneks on praegu ka väljas söömas käies võimalus paluda liha/kala topelt salatiga... mõnikord siiski ma vapianos patustan kas risoto või pastaga... ma vist lin eelmises elus itaallane...

Vedasin täna ka õmblusmasina välja ja tegin oma -10 kilo puhul kaks kleiti külgedelt väiksemaks... kannatab veel edasi käia ma arvan kuni -15, siis juba jäävad ka käised suureks ja no rinnast ei hakka rääkimagi smiling bouncing smiley

head laupa õhtat siis... nüüd kõik kenasti tabelisse kirja pandud, hambad pestud ja enam mitte ükski pala sisse ei lähe... loodan, et teil ka

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 22. March 2015, kl 19.03

Mina keetsin ka täna suure poti kõrvitsa püreesuppi. Juurikasupp tüütas ära. juurikasupil oli küll 100g- 21kcal-t ja kõrvitssupil 100g- 41kcal-t aga palju maitsvam on.

Vurr, sa kunagi nuputasid kasemahla kaloreid, ei mäleta enam, kas andis siis kaloreid või ei?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. March 2015, kl 21.14

Annn... ma eelmine aasta jah püüdsin kasemahlale leida mingit kaloraazi ... aga tookord jäi see leidmata ning otsustasin , et kasutegur on ilmselt piisavalt suur ja sellest vast paksuks ka ei lähe ... kaloreid sellele ei märkinud.

Igaks juhuks juhuin tähelepanu, et kui leiate google abiga kasemahla, siis tõenäoliselt on tegemist selle "pakimahlaga" millesse on lisatud suhkurt smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: sire
Kuupäev: 23. March 2015, kl 11.25

Tere!
Tulin teie tegemisi vaatama ja annan siis enda kohta ka tagasisidet...

Siit lahkudes olin toitumisosas väga liimist lahti ja vajasin muutust, sest mu tõekspidamised ja ponnistused ei töötanud enam. Paar nädalat ei teinud midagi, sõin isud täis ja kaal tõusis 84 kg-ni. Siis sattusin lugema LCHF ehk kaalualandamine läbi süsivesikute piiramise. Laias laastus on see siis selline, et söö naturaalset toitu- liha, kala, kana, muna, köögivilju. Ja see tõeliselt kõnetas mind ja ma hakkasin uurima ja lugema selle kohta ning proovima, sest kõike mida süüa võib ma nagunii söön ja armastan. Ainuke asi mis tundus alguses võõras, oli heade rasvade tarbimine nii suurtes kogustes, aga kui kaal langes, ei tundunudki see enam nii imelik.

Sain ka aru, mis minu suurimaks veaks kalorite lugemises oli. Sõin suurtes kogustes rasvavaest toitu, mille tagajärjel ei tekkinud küllastustunnet ja kogu aeg piinasid igasugu isud, millest tekkis kergesti ka ülesöömine ja õgardlus.

Nüüd söön hommikuks muna ja peekonit, lõunaks-õhtuks liha ja köögivilju. Vahepalasid ei söö, sest rasvast toitu süües on kõht väga pikalt täis(minul 5 h) ja energiatase on väga ühtlane ja isusid erinevate asjade järgi ei ole. Miinuspooleks on hetkel see, et kaalualandamis perioodil ei ole soovitav puuvilja süüa- liiga palju suhkruid ning kõik vajalikud vitamiinid on ka köögiviljades olemas. Aga see ei tähenda, et puuviljadest kogu eluks loobuma peab.

Olen enda jaoks leidnud jätkusuutliku toitumisviisi kogu eluks. Olen järginud paar nädalat sellist toitumist ja hetke kaal on 81.8 kg. Enne nädalavahetust oli kilo vähem, aga kuna mul oli nädalavahetusel sünnipäev ja ma otsustasin endale kõike lubada siis jätkan selliselt.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 23. March 2015, kl 18.18

Sire, tore sinust kuulda ja veel toredam, et sul kilod kukuvad smiling smiley
Palju õnne ka tagant järgi!

Ma tõesti soovin kogu südamest, et sul kõik hästi läheks aga ma tõesti ei usu nendesse toitumis stiilidesse....minu jaoks on see kõik jama...terve elu ei suuda sa nii iialgi toituda.
Googelda selle toiutumise kohta, minu arust oli seal ka juttu inimestest kes oma tervise untsu on keeranud nii toitudes.

Oluline on süüa kõike mida hing ihkab aga mõistuse piires ja mõistusega. Igaüks peab oma keha tunnetama ja aru saama mis talle hea on smiling smiley

Kui sa tunned, et sulle on praegu see toitumine hea siis lase käija aga kui hakkab vastu siis lõpeta kohe, sest vägisi ei tohi midagi teha. Eluaeg nii toituda, pole võimalik....usu mind smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 23. March 2015, kl 22.43

LCHF-ist nii palju, et eelmisel hooajal me ikka rääkisime sellest oma teemas VÄGA PALJU, üks meie hulgast lausa pidas väikest retseptiblogigi. Seega... ei oleks see tohtinud sinu jaoks, Sire, nii suur uudis olla smiling smiley Aga ju sa siis ei pööranud piisavalt tähelepanu sellele millest me siin pidevalt rääkisime.
Kui ma ei eksi nüüd, siis Sire üks suurtest probleemidest oli tema harjumus süüa saia/sepikut ning komme ... lõunaks, õhtuks ning vahepaladeks õuna. Pakun välja, et sinu söök, Sire, koosneski suuremalt jaolt süsikatest smiling smiley

Tegelikult on üsna huvitav lugeda, et nüüd äkki saad saa LCHF-ga hakkama, mis lubab sul päeva jooksul süüa.... kui palju süsikaid ???? .... 50 gr ?? ( võin eksida).

Süsikate lugemine on täiesti ok. Ka mina lugesin eelmisel hooajal lisaks kaloritele ka süsikaid, aga mina võtsin oma päevaseks süsikate-eesmärgiks ... mitte üle 150-200g sv päevas.

Aga on tore, et Sa leidsid omale midagi, mis sind "kõnetas". Suhtu siis asjasse täie tõsidusega. Püüa seda jälgida paar kuud 24/7 ( mitte paar nädalat). Iseenesest on googeldades võimalik leida miljoneid LCHF-i retsepte, võta ainult kätte ja kokka.

Mina isiklikult pean seda samasuguseks äärmuseks, nagu kõiki neid kiir-dieete ning ülimadal süsivesikute tarblimine paneb minu jaoks lisaks vilkuvale "punasele tulukesele" hüürgama ka sireeni. Suhtun sellesse äärmise ettevaatlikusega ning eeldan, et inimene kes seda katsetab on väga hea toitumise spetsialist , loeb , uurib ja oskab lugeda igat väiksematki keha poolt tulevat ohumärki. Loodan , et jõudisid enne alustamist ära teha piisava eeltöö ja tead , mida teed.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: sire
Kuupäev: 25. March 2015, kl 09.33

Annn- ma ei saa aru, et mismõttes ei ole võimalik kogu elu nii toituda.... See et sinu jaoks on köögiviljad vastikud, ei tähenda et mulle need ei meeldi. Naturaalne toit- liha, köögiviljad, juustud, muna, kõrge protsendiga piimatooted- mina leian küll, et nii on väga lihtne kogu elu toituda, isegi väljas süües ja peol käies, sest liha, juustu ja salatit leiab igalt poolt.
Veel sulle teadmiseks, et see ei ole kahjulik. Rootsi valitsus, tervishoiu instituut tellis uurimustöö (pärast seda, kui paljud arstid kaebasid ühe arsti peale, kes oli LCHF soovitusi jaganud oma patsientidele), mis kestis 2 aastat ning Rootsi valitsus teatas, et selline toitumine on tervislik ja võib soovitada kaalualandamiseks.Nüüd leidub LCHF retsepte paljudes rootsi ajakirjades - kas kõik need sajad tuhanded toitujad on peast soojad?

Enne kui teise toitumist maha teha, siis tuleks enda toitumine üle vaadata. Sinu toitumine on väga ebatervislik- vähe köögivilju ja ainult KUIVIKUD. Googelda ja sa leiad, et wasad ei ole tervislikud.

Ma ei kirjutanudki, et kõik peavad nüüd nii toituma hakkama nagu mina. Iga üks peab leidma endale sobiva ja jätkusuutliku. LCHF ei sobiks Vurrile, kuna koguseid ei ole ette antud ja iga inimene peab tunnetama oma süsikate koguse- kuna on hea enesetunne ja kaal langeb. Ning sulle Annn ei sobiks see sellepärast, et sa oled laisk kokkaja, sa ei viitsiks munagi praadida, lihtsam on kuivikuid krõbistada ja imestada- miks küll kaal ei lange?

Sa oled pool aastat vähemalt samamoodi söönud ja kaal ei lange, äkki oleks aeg muutusteks ja midagi ümber teha?

Ajaga koos muutuvad ka tõekspidamised ning kui asjad ei toimi enam vanaviisi, siis tuleb need üle vaadata ja mõista miks ei toimi ning äkki ka midagi muuta.

Mulle meeldib üks ütlus- kui sa tahad 5 aasta pärast olla seal kus täna, siis tee täpselt seda mida sa teed. Ning kui sa tahad oma elu teisiti näha, siis on aeg midagi muuta.

Erinevate asjade katsetamises ei ole midagi halba, kuidas sa muidu teaksid, et see sulle ei meeldi ja ei sobi.

Igaljuhul edu teile teie valitud teel. Elu koosneb valikutest, ning mina olen oma valikuga hetkel väga rahul.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Cat65
Kuupäev: 25. March 2015, kl 22.52

Kuulge võtke mind ka kampa!

Olen siin mitu nädalat teema ümber nagu kass ümber palava pudru käinud. Lugenud teie postitusi ja läbielamisi. Ise olen üritanud pikalt kaalulangetamisega alustada, paar nädalat tagasi tundus juba, et läheb käima, paar päeva pidasin isegi vastu, siis läks kõik endist rada. Aga ma lihtsalt pean, pean, pean oma kaaluga tegelema, sest see on mul ikka väga suur- kui KMI-d arvutasin, siis ehmatasin, et rasvumise III aste!!! Ise ei usukski, ei tunne end nii suurena. Kaalunumber siis ca 121-122 viimasel ajal. Kohutav lihtsalt, ise ka ei tea täpselt, kuidas nii kaugele olen jõudnud. Ma kipun oma energiavaegust ülesöömisega kompenseerima - selle olen enda jaoks välja mõtelnud smiling smiley

Pikkust on 174 cm, vanust 33a. Tunneksin end hulga paremini, kui jõuaksin 99 kilo peale (ikkagi kahekohaline number smiling smiley). Täpse kaalu, kust stardin, annaksin reede hommikul.

PS Unenägudes olen ma sale smiling smiley Ma pole kaugeltki kogu aeg nii suur olnud, veel 5 aastat tagasi olin ilusasti normis ja 70 kilo. Keha ilmselt mäletab seda smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Vähem on parem ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 26. March 2015, kl 08.58

Cat65 , tere tulemast !
Muidugi tule meie seltsi, meil ainult hea meel selle üle. Kui oled meie tegemisi veidi jälginud, siis oled vist juba pisut sotti saanud ... Kas oled meie toidutabeli üles leidnud ? Mis arvad sellest ? Kas selle täitmisest võiks sinu puhul kasu olla ? Selle üks eesmärkidest on siis kontrollida oma toitumist teiste abiga smiling smiley
Homme hommikul ootan sinu kaalunumbrit ( pikkus ja eesmärk on mul juba olemas) . Siis võid meile kirjutada veel ka kalorinormi , mille oled omale päevapiiriks määranud.
Kirjutad, et 5a tagasi olid veel 70kg. See on küll tõepoolest väga kiire kaalutõus olnud. Kas põhjuseks on pisipere lisandumine või mõni tervislik probleem või oled lihtsalt vaimsest väsimuse foonil tegelenud pideva liigse söömisega. Mida sa ise enda puhul kõige suuremaks "komistuskiviks" pead ( vähest liikumist, suurt magusa armastust vms ) ?


Annn.
Reageering sinu poolsele arvamusele lchf-i kohta... oli ootuspärane. Sire ongi meil natuke selline kärsti loomuga ja kriitikat ei kannata ning iga paari nädala tagant otsustab uue asja kasuks, seal juures uut plaani ülistades. Loodame lihtsalt, et ta meile "tuutut ei aja" ja tegelikkuses LCHF-i vahepaladeks kommidega ei maiusta. See oleks küll karm lchf-i "mugavdamine". See miks mina lchf-i mitte kunagi enda eesmärgiks ei võtaks... mina ei kavatse hakata mitte kunagi enda menüüst midagi totaalselt välja jätma. Mul ei ole nii igav, et ma hakkaks jahuvabasid kooke ja pitsasid küpsetama vms ..sealjuures olen ma väga seda meelt, et ma sööksin neid hea meelega ja ilmselt on need väga maitsvad. Aga see on liiga äärmuslik. Sõsivesikute osakaalu oma toitumises võib niisama vähendada: loobuda suhkrust kohvi sees, loobuda magusate toitude söömisest, loobuda saiast, vähendada leiva söömist, mitte süüa kotitäite viisi puuvilju jne. Tegelikult on isegi porgandis 100g kohta 5-6 grammi süsikaid ... no jah.

Minu arust oleks võinud Sire oma LCHF-i järgimist ka koos meiega teha. Minul oleks üsna huvitav jälgida, et milliseid muutusi inimene suudab oma eesmärgi nimel teha ja need inimesed äraatavad minus omamoodi "respecti". Küll aga olen ma skeptik ja kipun mitte uskuma asju, mis ei ole must-valged smiling smiley Ehk siis ma ei usu neid "vihaseid kirju" mis tulevad "lahkunud" duellitajatele kes oma "edu kuulutavad" ja seejärel taas "kaovad". Eriti siis nende inimeste poolt, kes on mingil ajahetkel arvanud, et nad oma 30-se kmi-ga võiksid tegelikult vist ikkagi päris head välja näha. Eeeee... ei ja veelkord .... ei smiling smiley

Annn... aga Sire poolt tulnud märkus wasade kohta ... mul on hea meel, et ta selle kõval häälel välja ütles. See on päris karm, sa sööd neid wasasid tõepoolest ikka väga palju smiling smiley Piltlikult öeldes oled sa võileibadest toituja, lihtsalt leib- sai on asendatud kuivade leibadega. Võta omale eesmärgiks piirduda nt. hommikuste wasadega vms.
Tean, ... et sa tead seda. Nüüd võta midagi ette. Sooja toitu peab sööma ka kaalunälgija ( ja jah, ... nälgija).

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.