Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Segadus tasakaalus toitumise ja GDA vahel
Saatis: Joosep
Kuupäev: 28. November 2012, kl 19.09

Tere

Ma olen suhteliselt uus liiga (2 nädal käib) ja mul tekkis segadus tasakaalus toitumise soovituste ja GDA vahel. Lõpuks suutsin teha päeva kus toitumine on enamvähem tasakaalus (15% valku, 30% rasva ja 55% süsivesikuid). Kalorite hulk on ka enamvähem 100% kandis.
Kuid nüüd näitab GDA, et olen söönud 135% soovitavast valgu, 67% süsivesiku ja 156% rasva kogusest.
Tundub nagu GDA ja tasakaalus toitumise soovitused on erinevad valkude, rasva ja süsivesikute suhtest. Kas see on nii ja kumba ma siis jälgima peaksin?

Lugupidamisega,
Joosep

Valikud: VastaOsunda
Re: Segadus tasakaalus toitumise ja GDA vahel
Saatis: KAALUABI
Kuupäev: 29. November 2012, kl 15.07

Tere!

Tegemist on natuke erinevate süsteemidega. GDA on välja töötatud Euroopa Komisjoni poolt kokkukutsutud Eurodiet toitumisteadlaste poolt ning arvestab nö. keskmist inimest. Kaaluabi on oma keskkonna üles ehitanud aga Põhjamaade toitumisteadlaste soovituste alusel ning seepärast erineb veidi ka GDAst.

Kuid nii nagu on erinevaid dieete on ka erinevaid soovitusi toitumise vallas. Et kasutajatel oleks võimalik valida, kas järgida Kaaluabi soovitust või GDAd, oleme mõlemad ka oma lehele välja toonud. Lisaks sellele on kasutajate hulgas näiteks palju taimetoitlasi, või neid kes jälgivad madala glükeemilise indeksiga toitumist või veel mõne teise toidusuuna harrastajaid.

Kõikide nende puhul on aga ühine kaloraazh ehk kui pidada kinni soovituslikust kaloraazhist, mille Kaaluabi arvestab välja kliendi kehakaalu, vanuse, soo ja liikumisaktiivsuse põhjal, kinni pidada, toituda tervislikult, mitmekülgselt ja sagedasti, siis on kaalulangus ka garanteeritud.

Head,

Kaaluabi.ee

----
www.kaaluabi.ee - Tervislik kehakaal. Teadlik toitumine. Terve inimene. Palju energiat

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.