Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Salatikastmed, kõrvitsaseemne õli
Kuupäev: 18. February 2012, kl 22.30

Sooviksin häid salatikastmete retsepte rohelisele salatile. Mõtlen eelkõige ilma majoneesita variante. Mis vahekorras õli jm komponendid panete? Kas keegi palsamiäädika kreemi ka kasutab?

Kus ja kas kasutate kõrvitsaseemneõli? Mulle väga maitses Austrias käies selle pähkline maitse, aga ei oska ise väga kasutada.

Aitäh juba ette!

Valikud: VastaOsunda
Re: Salatikastmed, kõrvitsaseemne õli
Saatis: z
Kuupäev: 19. February 2012, kl 00.57

Ma teen salatikastmeid loovalt, ka kõrvitsaseemne õliga. Koguseid ei tea.

Olen seganud oliiviõli, palsamiäädikat (eriti meeldib viigimarja oma),mett ja kas valget või punast veini (ma koguseid ei mõõda, kuid võid ju katsetada vahekorraga 10:1:2-3:8 osa). Minule meeldib veini lisada, sest see teeb kastme mahalseks. Vahekord on siis õige, kui segu muutub loksutades kreemjaks või paksemaks. Vahel olen lisanud natuke maitseks röstitud seesamiseemne õli või kõrvitsaseemne õli. Sinepit ei pane, sest see tapab kõik maitsed.

Viimati tegin õuna, mandariini ja porgandi salatit, millele piserdasin väikse koguse palsamiäädika (dekaadi fermenteerunud) ja oliiviõli (tugevama maitsega rafineerimata) segu. Maitses väga hästi.

Kreemjat balsamiäädikat võid muidugi panna, kuid see on rafineeritud toiduaine.

Valikud: VastaOsunda
Re: Salatikastmed, kõrvitsaseemne õli
Saatis: India
Kuupäev: 26. February 2012, kl 01.59

z, kas kreemja balsamiäädika all mõtled balsamico kastet? Sry kui rumal küsimus, ma pole salatikastmemaailmas eriti kodus...

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.