Re: Salatikastmed, kõrvitsaseemne õli
Kuupäev: 19. February 2012, kl 00.57
Ma teen salatikastmeid loovalt, ka kõrvitsaseemne õliga. Koguseid ei tea.
Olen seganud oliiviõli, palsamiäädikat (eriti meeldib viigimarja oma),mett ja kas valget või punast veini (ma koguseid ei mõõda, kuid võid ju katsetada vahekorraga 10:1:2-3:8 osa). Minule meeldib veini lisada, sest see teeb kastme mahalseks. Vahekord on siis õige, kui segu muutub loksutades kreemjaks või paksemaks. Vahel olen lisanud natuke maitseks röstitud seesamiseemne õli või kõrvitsaseemne õli. Sinepit ei pane, sest see tapab kõik maitsed.
Viimati tegin õuna, mandariini ja porgandi salatit, millele piserdasin väikse koguse palsamiäädika (dekaadi fermenteerunud) ja oliiviõli (tugevama maitsega rafineerimata) segu. Maitses väga hästi.
Kreemjat balsamiäädikat võid muidugi panna, kuid see on rafineeritud toiduaine.