Kuupäev: 13. March 2012, kl 15.46
OT:
Kiivi koos koorega
esimest korda kuulen... naljakas, ma olen just kuulnud, et kiivit koos koorega ei soovitata, kuna seal koor suhteliselt tugev ja see võtab kõik mürgid ilusti kinni (Kasvuväetised jms. millega neid pritsitakse, et paremini-kiiremini-ilusamini kasvaksid) ja sama on ka õuntega, et ei soovitata seda koort just sellepärast süüa, et need sisaldavad puuviljast just kõige suuremal hulgal igasuguseid väetiseid jms kemikaale. Maasikad pidid veel need kõige hullemad olema
(hispaania, hollandi jms)
Aga õuntest nii palju, et vahaga tegelikult ei pritsita neid, nagu siin ülevalpool keegi kirjutas. Kui õun seisab (taliõun), siis õunakoor ajab ise sellist vahataolist ainet välja. Meie oma koduõunu ei pritsi millegagi, aga ikka kui talvel keldris seisavad lähevad samamoodi "rasvaseks" nagu ka poeletil olevad õunad.
Kunagi sai ühe poolakaga rääkida, kes poolas õunakasvatuses oli töötanud. Ta ütles, et seal pritsitakse õunu peale igat vihma, 3a tagasi oli neid seal suve jooksul 36x pritsitud :O vot see paneb mõtlema.
Ja natuke teemasse ka
kuna olen tähelepannud, et kui süsivesikud hakkavad üle lubatud piiri minema, siis tuleb süüa midagi, mis annaks natuke rohkem rasvu. Minu vahepala on 200kcal ja tavaliselt söön kanapalle (toorjuustu ja roseepipraga) 3tk=65g ja joon ära ühe nescafe 3in1 kohvi ja sellest täiesti piisab kcal tuleb 196
ja selle katsun ikka õhtul enne kella 18 ära teha.