Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
kalorid toidust
Saatis: evicca
Kuupäev: 06. April 2013, kl 14.33

täna siis otsustasin lugeda üle kõik suutäied, kaalusin iga toiduainet grammides ja arvutasin ümber kcal.-teks. Kohutav kui kergesti see number suureneb,
isegi 5g u. 1 tl kõrvitsaseemneid on juba 33 kcal,
suur õun 130 kcal jne.
Minu päevanorm lubatud 1366 kcal + trenni tegemisel u.600kcal.
Mõned kirjutavad, et ei jõua kalorinormi täis süüa, aga mulle tundub küll, et kogused on ju nii väikesed.
Muidugi avastasin üllatuseks, et juba spl majoneesi on 180 kcal, tuleb jogurtiga segada.
ja soolaheeringas, mida salati sisse panen ka 50g juba 125 kcal.
Mida süüa näksimiseks, kuidas oleks pop corn, ise kodus teen vähese õliga, et poti põhja ei jääks kinni.

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Saatis: Säsil
Kuupäev: 08. April 2013, kl 18.51

Jah, esimesed nädalad või isegi kuud tundub, et süüa nagu ei tohikski. Minu jaoks olid esimesed 3 kuud väga rasked, sest ma hakkasin ka üsna tõsiselt treenima. Olin siis veidi üle 100 kilo ja kogu see kaalulangetamise värk lihtsalt lõi üle pea kokku ühel päeval. Loobusin.

Seekord olen motiveeritum, ei treeni hullupööra (vaid siis kui tõesti sisemuses tekib vajadus liikvele minna) ja toidukoguseid planeerin ülima hoolsusega ja läbimõeldult.

Tõesti-tõesti on keeruline oma kalorinormi täis süüa kui jätad oma menüüst välja toidud, mis maitsevad küll taevalikult, aga tekitavad kergesti sõltuvust ja üle söömist.

Mina "võõrutan" teist kuud ja olen edukalt loobunud valgest suhkrust, saiast ja kahtlastest lihaollustest. Tegelikult ahendab see menüüd päris tublisti. Kõik see, mis menüüsse alles jääb, tuleb maitsvalt valmistada, serveerida, nautides süüa. Ja nii ta tasapisi minema hakkabki. Kui sa ikka ei saa enam süüa keeksi või vorstisaia, siis püüad tervislikest toiduainetest kokku panna kõige parema maitse. Tervislikumaid toiduaineid võib tavaliselt ka suuremas koguses süüa (juurikad, puuviljad ntx) ja mõne aja pärast sa ei suuda ettegi kujutada, kuidas sa võisid kunagi pubis lõunatades võtta üksinda ette pea poolemeetrise läbimõõduga toitu täis kuhjatud taldriku. Ja sinna kõrvale pool liitrit magusat mahla või koolat.

Keha harjub tasapisi, sinu hirme ja ebakindlust genereerib sinu aju, mis on harjunud teisiti sööma. On aeg ta ümber harjutada. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Saatis: Säsil
Kuupäev: 08. April 2013, kl 19.01

Lisaks veel mõne rea.
Kui palju kala või majoneesi sa arvad end vajavat ühe toidukorra ajal? grinning smiley
Kuna ma ka kartulit ei söö, siis näiteks kala söön kas lisandita või toorsalatiga. Kui palju ma seda kala ikka jaksan korraga ära süüa? Või lehtsalatit? Kui jätad toiduained võimalikult lisanditevabaks (sh kastmed jms), siis saad PÄRIS toitu süüa rohkem.
Proovi üht harjutust. Kujutle endale suurt Granny Smithi õuna. Nüüd mõtle see õun enda makku - üks mahuks, kaks õuna tervelt nagu enam ei mahukski. Miks süüa nii kaua kuni hakkab kurgust vastu pressima? smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Saatis: lola54
Kuupäev: 08. April 2013, kl 20.16

olen Säsil Sinuga täiesti nõus. Ja kõiki kcal-lle ei olegi võimalik välja arvutada ja kirja panna. Ei ole vaja mõelda toidust kui kohustusest vaid kui naudingust. Kõige suurem möödapanek oli minul "näksimine". Kui nälg ikka väga hulluks läheb siis joo kõigepealt 1 klaas vett. Vesi on kõige parem, jäta ära igasugused mahlad ja lisanditega veed.
Minul läks ka suht kaua aega enne kui toitumisega ree peale sain aga ma ise mõtlesin ja tegin asja keeruliseks. Praegu naudin seda aega mis toiduga "möllamisest" üle jääb, õues kõndides.

Valikud: VastaOsunda
tongue sticking out smileytongue sticking out smileyRe: kalorid toidust
Saatis: ettur
Kuupäev: 15. April 2013, kl 13.12

Liitusin täna 6 kuuks. Mulle meeldis toidupäevik. Kaalun 90 kilo ja eesmärk on 6 kuu möödudes kaaluda 79 kilo. See on raske eesmärk, aga mitte võimatu. Praegu ma veel ei ole saanud toidupäevikusse soovitud kalorite arvu. Kõike raskemaks osutub "näksimine" ja magusa isu. Suhkrut ja saia minu menüüs pole, eks sellest vast kommi isu.

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Kuupäev: 16. April 2013, kl 09.32

Mina ei saa ka praegu millegipärast kaloreid täis- maadlen igal õhtul järgmise päeva menüüd tehes, aga magusaisu kadus esimesel 10 päeval kohe.Kaaluabisse potsatasin eelmise kuu lõpul.Aga kui3 korda päevas süüa ja veel 2 vahepala - ei jäägi ju näksimise aega.spinning smiley sticking its tongue out

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Saatis: Jutah
Kuupäev: 16. April 2013, kl 11.47

evicca kirjutas:
-------------------------------------------------------
> Mida süüa näksimiseks, kuidas oleks pop corn,
> ise kodus teen vähese õliga, et poti põhja ei
> jääks kinni.

Soovitan oma kogemuste põhjal üldse igasugustest näksimistest loobuda ja kaalulangus on garanteeritud. Kui tuleb täiesti vastupandamatu soov midagi nosida, siis keeda endale selle asemel kannutäis puuviljateed ja joo isuga. Näksimised ongi kõige kurjemad asjad kehakaalu suurendamisel, sest nagu ka ise kirjutad, iga sutsakas annab korralikult kaloreid. Psühholoogiliselt tundub, et mis see nokatäis ikka teeb... aga teeb küll. Palju-palju kilosid teeb pika aja peale kokku.

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Saatis: RitaLi
Kuupäev: 01. May 2013, kl 18.33

Liitusin kuu tagasi, olen kaalu langetanud 4 kg. ja olen sellega väga rahul. Söön peaaegu kõike, aga kaalun enne üle. Kartulit olen söönud 1-2 korda nädalas. Liha, kana ja kala kõrvale söön hautatud juurvilju või värsket puu-või juurviljasalatit. Leiba söön 1 viilu hommikul, saiast olen loobunud. Nädalas paar korda luban endale ka köögi-tükikese või kaks.

Valikud: VastaOsunda
Re: kalorid toidust
Saatis: ZharK
Kuupäev: 03. May 2013, kl 16.09

Mul normiks 2251kal, ning tõesti on raskusi selle täis sõõmisega, ikka ja jälle jääb ligi 20% söömata sest lihtsalt ei suuda niipalju süüa.

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.