Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Fritüüris tehtud toidud
Saatis: Kiilakas
Kuupäev: 05. November 2011, kl 23.59

Kõlab kindlasti pühaduseteotusena aga mitte kuidagi muud moodi ei õnnestunud nii palju rasva kätte saada, et toit tasakaalus oleks kui et hakkasin aedvilju õli sees keetma. Tasakaalu sai paika aga näis kas kaal ka langema hakkab. Igal pool räägitakse, et friikartul jms on saatanast aga tundub, et vastupidi, just neid tuleb süüa, sest mudu moodi ei tule pooltki vajalikust rasvast kätte. Ma ei suuda kuidagi rohkem kui paarsada grammi sisse ajada, enne läheb süda pahaks sellest rasvast, see hoiab ka kalorite hulga all. Vareem valisin võimalikult vähese rasvasisaldusega toitu aga tuleb välja, et oleks pidanud toimima hoopis vastupidi ja nii paradoksaalne kui ka ei tundu peab valima rasvasema, lihtsalt vähem tarbima ja kõhutäiteks aedvilju sööma kõrvale.
Lahja liha lööb valgud lakke ja rasvast jääb puudus. Siiani oli mu graafik kogu aeg vastupidine rasv 15% või vähem ja valk >30% ja kaal ei langend kuigi kalorid normis.

Mida arvata sellisest asjast? Unustada ära igasugused light tooted ja õlipanged välja otsida?

Valikud: VastaOsunda
Re: Fritüüris tehtud toidud
Saatis: akonskis
Kuupäev: 06. November 2011, kl 13.57

Kui valida graafikusse kas tasakaal küllastunud rasvadest(fritüüritur õli seda kindlasti on), või siis tasakaalu mitte saamine, siis soovitan valida pigem viimase variandi. Rasv ei tähenda kindlasti seda, et pead konkreetselt õli või rasva sööma! Avokaadod, pähklid, seemned - need sisaldavad päris korralikult õlisid(rasvad), lisaks on kasulikud ka!
Light toodete osas võid küll mööndusi teha, ei pea tingimata light olema, rasvad on kehale vajalikud, et vitamiine lõhustada. =)

Valikud: VastaOsunda
Re: Fritüüris tehtud toidud
Saatis: Pähkel
Kuupäev: 06. November 2011, kl 20.18

Mina nüüd selle fritüüri paneksin kappi tagasi!
Võtaksin välja hoopis linaseemneõli, oliivõli, pähklid, avaokaado, omega 3 rasvhapped (kalamaksaõli) ja tasakaalustaksin oma rasvade sööömist just nendega. Tavaline rasv friikartulitest kohe kindlasti sinu vöökohale midagi head ei tee!!

Valikud: VastaOsunda
Re: Fritüüris tehtud toidud
Saatis: Kiilakas
Kuupäev: 08. November 2011, kl 00.24

Oot aga mis vahet seal on, kas ma söön niisama külmalt õli või kuumutan selles toitu?

Valikud: VastaOsunda
Re: Fritüüris tehtud toidud
Saatis: Pähkel
Kuupäev: 08. November 2011, kl 09.27

Vahe on nende õlide kvaliteedis ning neid õlisid ei tohi kuumutada, nagu linaseemneõli ja oliiviõli (need ei ole praadimiseks).
Õlisid on hea ürtidega koos segatult lisada salatitele, juba valmis kastetesse jne.
Samuti on vahe selles, et fritüüriga ei tea sa kunagi kui palju rasva asjas on. Põhimõtteliselt su toit tilgub rasvast ja on rasvaga immutatud! Mina isiklikult olen tervislike rasvade pooldaja, aga eks igaüks teab, mis talle hea ja kasulik on! Kui tunned, et tahad fritüüris toitu teha ja selle juures kaal langeb, siis lase minna, aga fakt on see, et sinu tervis selle juures kannatab!

Valikud: VastaOsunda
Re: Fritüüris tehtud toidud
Saatis: akonskis
Kuupäev: 08. November 2011, kl 12.54

Fritüüritud rasva ja salatile lisatud rasva vahe on selles, et üks on kuumutatud, teine mitte. Küllastunud rasvad ei saa mitte mingil moel olla kasulikud - vöökohale, südamele, veresoontele, mitte millelegi! Pigem jah nõustun eelneva arvamusega, et fritüür kappi tagasi ja salatitele õlisid lisama =D

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.