Kuupäev: 27. February 2011, kl 01.21
Olen täielik algaja ja pean tunnisama, et ma ei saa hästi aru, kuidas pidevalt kõiki toite grammides arvestada ja siia sisestada. Liitusin aasta algul ja püüdsin mõnda aega päevikut täita, aga kuna lõunat tööle kaasa võtta ei ole võimalik ja tihti olen sunnitud ka hommikust tööl sööklas sööma, siis tuleb pidevalt toidu koguseid ainult silma järgi hinnata, aga see on ikka väga umbkaudne ja nii ma loobusingi üsna kiirelt. Mingi aja peale muidugi tekiks mingi lihtsustav kogemus koduste kaalumiste põhjal, aga kuna õhtuti söön kodus üsna vähe (ja enamasti mitte praadi), siis läheb sellega päris kaua aega.
Nüüd tahaksin ikkagi uuesti proovida, sest kaal ei lange kuidagi, aga olen endiselt sama probleemi ees
Kuidas teie hakkama saate? Kas enamus selle portaali kasutajaid võtab lõunasöögi kodust kaasa või sööb kodus või kuidas te neid koguseid arvestate? Või üldse, kuidas toimite, kui kuskil väljas sööte? Eriti kui on mingi vormiroog - kust ma peaksin teadma, mida ja kui palju seal sees on? Kui palju piima või millise rasvasisaldusega koort ja mitu muna? Ja kui samas lugeda siin kommentaare, et juba mõnede grammide erinevus on oluline, siis teeb nõutuks.
Ja veel, kas päevased vajalikud kalorid peaks üritama iga hinna eest täis süüa või võib ka vähem süüa? Või hakkab siis organism varusid koguma? Praegu kahtlustan (sest täpselt ju ei tea, kuna päevikus on enamus koguseid täiest peast pandud), et kaal ei lange, sest olen söönud (ka trenni võrra) normist vähem ja tõenäoliselt liiga palju valke. Trenni teen keskmiselt 4-5 korda nädalas ja samas enne treeningute alustamist just kästi palju valke süüa. Võta siis kinni, mida tegema peaks
Ja veel selline küsimus, et kas te panete päeva menüü alati ette paika ja arvestate grammide kaupa välja mida ja kui palju võtta ja pärast selle järgi valmistate või teete valmis ja siis liidate-lahutate päeviku jaoks? Kaaluda tuleb loomulikult tegevuse käigus...