Kuupäev: 02. March 2013, kl 22.38
Siit [
www.toitumine.ee] saab hea ülevaate nii mineraalidest kui ka vitamiinidest.
Leidsin veel sellise lehe [
www.biore.ee] kus kirjas süptomid ning millest see tingitud või mis aine puudus nö. on. Ausalt öeldes ma ei tea, kas selliseid teste tehakse, mida sa Zant küsid. Ise usun, et küll inimene ise tunneb, kui miski on nö. pahasti ja hakkab otsima ravi või abi. Eks nagunii tuleb kõike tarbida ja mõõdukalt.
Minu perearst näiteks ütleb, et eestlased peaksid aastaringselt D-vitamiini tarbima, sest me elame ikka nii pimedal maal. D vitamiini puhul ma küll pole kuulnud, et millal seda tuleks võtta, kas õhtul või hommikul, aga ma sinu asemel võtaks seda küll koos kaltsimi ja/või magneesiumiga (miks muidu mõned kal/mag preparaadid juba sisaldavad D-vitamiini). Küll tean, et C vitamiini võib AINULT hommikul võtta, kuna C vitamiin toodab energiat ja vastu ööd seda meil vaja ei lähe ju
Mina võtan seepärast topelt kaltsiumit ja magneesiumit, et mind vaevaksid muidu jalakrambid ja mu küüned on ka kuidagi haprad. Eks kui ujumistrennid läbi saavad, siis lähen normaalse normi juurde tagasi ning eks aeg-ajalt tuleb pausi ka pidada nendega