Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 10. January 2014, kl 16.32

Pakun välja, et need kes meil siin on suured "magusasõltlased", te võiksite seada omale eesmärgiks nädalas teha paar magusavaba päeva. Et õpetada oma kehale, et iga päev ei pea saama kommi või šokolaadi. Ilmselt tänu rasedusdiabeedile olen ma natuke rohkem seda veresuhkru kõikumist jälginud ja mulle jäävad natuke rohkem silma ka igasugused artiklid, mis puudutavad suhkruid, süsivesikuid ... Mina näen seda "veendumust" , et "ma pean saama iga päev midagi magusat" - ühe kõige suurema ohuallikana kaalulangetamisele. Miks? Selle pärast, et ükskõik mis depressioon või hetkeline nõrkus tabab, tekib esimese asjana "millegi isu" ja kes on harjunud ennast lohutama / premeerima igapäevaselt kommi-šokolaadi-magusaga, see läheb palju kergekäelisemalt magusa õnge. Aga probleemsel hetkel ei piirdu 5 grammi šokolaadiga ja siis läheb juba versuhkru tõusuks - languseks ja siis hakkab keha/aju muudkui juurde nõudma jne.
Teine asi. Proovige nt. kohvi sisse suhkru panemisest loobuda. Ärge öelge kohe, et ei suuda või, et kohv on siis vastik, proovige järjepidevalt 1 nädal. Alles siis otsustage. Käisin kunagi südame-veresoonkonna sõeluuringus... Mina vandusin sealsele toitumisspetsialistile "kõige vägevama" nimel, et ma parem siis ei joo üldse kohvi... smiling smiley Aga joon ikka küll smiling smiley- ainult , et nüüd ilma suhkruta ja ei ole probleemi smiling smiley Kord- paar kuus võibolla panen pool tl. suhkrut , seda põhiliselt siis kui kõlas olen, kus tehakse kohvi-tökatit. Ja teate kui magus see suhkruga kohv nüüd tundub smiling smiley Peale suhkru vähendamist läksid maitsemeeled palju tundlikumaks magusa suhtes. Ka jäätis ja muud maiustused, mida vahel tarbin, tunduvad palju - palju magusamad. Ja isu magusast saab ilmselt ka palju kergemini rahuldatud smiling smiley
-------------------
Ma vabandan pidevate kirjavigade pärast, loen tihtipeale hiljem oma kirjutisi ja avastan, et tähed puudu - valesti. Laisk olen, ei viitsi alati teksti kohe üle lugeda ja mõni viga on kindlasti ka kirjaoskamatusest winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 10. January 2014, kl 16.34


Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: ICanDoIt
Kuupäev: 10. January 2014, kl 17.04

Palju õnne kõigile, kellel tänaseks väiksem number kaalul ees. Ma võin ka täitsa rahul olla, tänane kaal 76,1 (-1,9). Ehk siis olen tagasi samas punktis, kus kuu aega (isegi rohkem kui kuu) tagasi alustasin.

Ka mina kuulun "magusasõltlaste" sekka. Ja tean küll väga hästi, et see on harjumuse kui ka sõltuvuse probleem. Mida rohkem anda kehale suhkrut, seda rohkem ta seda tahab. Ka mina õppisin kohvi jooma ilma suhkruta, seda juba suvel. Algul on küll imelik, kuid inimene harjub kõigega. Pärast seda samamoodi maitsemeeled muutusid, ma hakkasin armastama mõrudaid(kibedaid, hapukaid) maitseid, nt. greip, toonik, vein. Arenguruumi on küllaga veel, aga see ongi just huvitav, jälgida iseend, avastad, kuidas muutud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Piretike
Kuupäev: 10. January 2014, kl 17.51

Mina olen pigem soolasesõltlane - armastan liha, kotlete, lihapalle jne. Ja just neid, mis teiste poolt rammusaks-kahjulikuks töödeldud, sest ise eriti teha ei oskasad smiley Olen mõelnud, et võiks lihamasina osta ja ise kokkama hakata, aga alati on mingi vabandus olnud - aega pole, raha pole, pere laiali, kellele ma teen jne. No ma mõtlen veel sellele lähiajal.

Kas keegi teist teeb näiteks kalkunist toite, kuidas maitseb?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: ICanDoIt
Kuupäev: 10. January 2014, kl 17.54

Piretike- USA-s süüakse väga palju kalkunit. Kalkunisinke ,kalkunihakkliha jne. Mina ütleks, et maitseb nagu linnuliha ikka ja minule maitseb- mis peamine, on tervislik. Soovitan sul proovida, sest maitsemeeled on erinevad.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 10. January 2014, kl 18.26

Tegin väikese kokkuvõtte ja panin selle nädala numbrid järjestusse:


JCanDoIt...-1,900 kg
Hatugirl.....-1,600 kg
Maalia ......-1,600 kg
Piretike.....-1,300 kg
Annn.........-0,900 kg
Vurr...........-0,900 kg
KurrNurr.....-0,600 kg
Merli24.......-0,100 kg
Anka33....... 0
Kadri2406.... 0
Pärlike...... +0,400 kg
---------------------
Duelli kogukadu sel nädalal 8,5 kg !

Kokkuvõttes on meie duellis viibitud ajaga kõige rohkem maha võtnud :

I - Anka33 ... 8,8 kg thumbs up
II- Maalia ... 8,3 kg thumbs up
III-KurrNurr... 7,1 kg thumbs up


Nii ilusad numbrid, et ma lihtsalt ei saanud neid kirja panemata jätta smiling smiley Tublid oleme !



Toimetatud 4 kord(a). Viimati Vurr 10.01.2014 18.29.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 10. January 2014, kl 19.40

Ossssaaaaaa, ma sain ka esikolmikussethumbs uphot smiley Aga kohe lähen toidutabelit täitma ja ilma igasuguste ilustamiseta näete, kuidas ma võin ennast lõhki süüa ja kusjuures isegi mitte häbi ei ole.spinning smiley sticking its tongue outspinning smiley sticking its tongue out

Maitsestatud vesi - ka mina jõin täna piparmündi-laimi vett. Eile ostsin endale piparmündi poti ja tükeldan selle sügavkülma, juhul kui enne otsa lihtsalt ei saa.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 10. January 2014, kl 19.44

Nüüd on ikka juba piinlik küll, kui tabeli ära täitsin ja ma pean ju veel reedeks ka seitsme ette saamaeye popping smiley Vurri sõna peab ju kuulamathumbs uptongue sticking out smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 10. January 2014, kl 19.56

Väga ilusad nr.-d tõesti smiling smiley

Kohvi ma ikka ilma meeta ei suuda juua, veel mitte smiling smiley võib-olla kunagi...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 10. January 2014, kl 20.07

KurrNurr, kuidas sul kodujuust murakamoosiga nii palju kaloreid annab, kas sõid rohkem kui 1 karbi või ei ole see Alma firma oma?

Tegin täna ka perele šnitsleid juustuga, lõin ühe šnitsli kaloritabelisse ja mõtlesin, eiii tuleb endale eraldi omletti teha smiling smiley
See on ikka jube kui palju kaloreid on šnitslis smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 10. January 2014, kl 23.16

Oijah, see on lihtsalt masendav kui palju kaloreid on ühes kringlitükis ja ometi kui see ahvatlus nina all on, ei suuda vastu panna. Pärast võid end taas maapõhja kiruda, kui numbreid sisestades välja tuleb, et see üks tükike annab terve päeva süsikate normi sad smiley Ausõna, järgmisel nädalal, kui on jälle kolleegide sünnipäevad, olen tugevam ja tublim. Ma ju tahan alla saada, mitte ühe koha peal tammuda ega lisakilosid korjata. Uhh, sai natuke kergem.. Vurr peab vist mulle ka moraali lugema hakkama eye rolling smiley Homsest proovin ka juustuvaba nädala teha, sest juustu läheb mul ikka hullus koguses, äkki saan siis ka kaalu paremini liikuma.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 11. January 2014, kl 00.25

KurrNurr on ilmselt oma murakamoosiga kodujuustu automaatselt KA toidupäevikusse sisestanud, ma tegin ka täna seda juba kogemata... siis aga hakkas kuskil mingi häirekell tööle, et oot-oot see ei olnud sugugi 160kcal-100gr...

Kadri2406, ma mõtlen, et sul äkki hakkab keha selle süsikavabama eluga harjuma ja võibolla võiksid sa vahetevahel kõrvale ka kaloreid lugeda. Ma olen ka seda kunagi teinud, lugenud kõrvuti kaloreid ja süsikaid, ei ole päris topelt töö. Sest nagu sa ütled , juustu läheb kõvasti ... juust aga on paganama raske ja annab paganama palju energiat ning lisaks on ta veel ka paganama hea smiling smiley Äkki on sul toidukogused märkamatult suurenenud? Sa vist ei kaalu neid enam ju ?
Tegelikult öeldakse ju, et igat dieeti-stiili tulekski katsetada vähemalt paar -kolm kuud, et aru saada kas sobib ja kas on vaja midagi muuta. Aga kui sa jällegi tunned , et sa viimasel ajal ei ole suutnud oma toitumissuunast kinni pidada ... siis ei saa järeldust teha - et ei toimi. Siis pead ikka ennast uuesti käsile võtma winking smiley , muidu ei saagi teada, milles asi. Samas vaimus jätkates aga võib su mot hakata langema, sest eesmärk on ju eelkõige ikkagi kaalu langetamine smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 11. January 2014, kl 01.07

Vurr, ma loengi kaloreid ka, sest ma täidan süsikate teadasaamaiseks kaaluabi päevikut. Kogemus ütleb seda, et tavapäeval mu kaloraaž ületatud ei saa. Samas olen tähele pannud, et kui juustu dipikastmega söön, siis on suhteliselt tihti järgmisel päeval kaalutõus olnud, nii et ma püüan nüüd natuke pausi pidada ja vaadata, mis juhtub. Aga jah, rohkem kahtlustan siiski seda patustamise teemat, kuna keha pole nisujahuga enam harjunud, ent sellesse nädalasse sai seda ikka omajagu.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 11. January 2014, kl 08.49

Tahaksin vähendada oma Felix kastme söömist, no tegelikult ei oleks seda leiva peale vaja, võiksin ka lihtsalt sinki või forelli panna aga see, et võileiba süüakse mingi või laadse asjaga on nii kõvasti minu meeltesse juurdunud, et ei saa seda kuidagi välja...
Võid ei söö ma juba ammu, asendasin selle kunagi majoneesiga, siis asendasin majoneesi selle Felix kastmega(100g/183kcal) nüüd mõtlen, et millega ma võiksin selle Felix kastme asendada, kui leiba tõesti ei suuda muidu süüa?

Äkki oskab keegi öelda mõnda toorjuustu milles oleks vähem kaloreid?



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annn 11.01.2014 08.50.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 11. January 2014, kl 09.01

Anka vist toidutabelit ei täida, kirjutas, et tal kiire aeg. Kadri, kas sina täidad? kui ei siis äkki võib Vurr teid tabelis kokku tõmmata.
Siis pole niipalju kerimist ja tühje kaste smiling smiley siis kui täitma hakkate lükkame jälle lahti.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annn 11.01.2014 09.02.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 11. January 2014, kl 09.39

Aitäh, sõbrannad, tähelepanu pööramast, olen seda koguaeg valesti märkinud..........Ma ise ikka aeg-ajalt ka kontrollin, kuid seda polnud üldse kontrollinud, nojah, ja nüüd käisin prügikastis otsimas.....eye rolling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 11. January 2014, kl 12.38

Oi vabandust! Mul oli päevik täidetud, aga tabel mitte, sisestasin ära, tahan ikka osaleda tabelitäitmises, aitähh, Annn, tähelepanu juhtimast smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Piretike
Kuupäev: 11. January 2014, kl 14.27

Mina armastan röstitud teraleiba merevaiguga. Käe sisse on juba harjunud 10 grammine noatäis ja sellest saan maitset, nii et vahel tundub paljugi. Leian, et on küll jah rammus, aga kui 244 kcal jagada 10ga pole see 24,4 kalorit selle mõnutamise eest küll palju. Toorjuustu armastan ainult magustoitudes, leiva peale minu jaoks liig hapukas, aga mu lapsed armastavad maitserohelisega varianti. Kui KA toidutabelist piiluda, siis ega nad Felixi kastmest lahjemad olegi, vahe tuleb võib olla ainult sellest, et lihtsalt vähema kogusega saab leiva valmis.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Piretike 11.01.2014 14.28.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 11. January 2014, kl 14.33

Tervitused. Minu hommik ei alanud täna eriti toredalt, kuid see pole seotud kuidagi kaalualandamisega. Täna ma vist ei suuda oma veenormi täis juua. Lihtsalt ei taha vett nähagi. Asi selles, et hommikul olin sunnitud korraga ära jooma mitu liitrit leiget vett, sest mul oli ühe äpardusega seoses (märksõnaks: tabletid) vaja oma mao sisu ära tühjendada... ja see mitme liitri vee korraga ära joomine oli päris r..ve sad smiley
Õhtul olen kodust väljas sünnipäeval. Püüan meeles pidada, et ma ei pea seal kogu viidud kingituse raha eest õgima smiling smiley

Oleme tublid ja ei unusta oma eesmärke !

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: ICanDoIt
Kuupäev: 11. January 2014, kl 16.39

Annn...aga proovi üldse sellise töödeldud rasva asemel naturaalset rasva, ehk avokaadot [nutritiondata.self.com], eriti pehme avokaado koos singiga on hästi hea. Ning nagu ma just lugesin, siis avokaados olevad rasvad ja mineraalid täidavad kõhu kiirelt ning hoiavad kõhu kauem täis. Kui esialgu võib tunduda avokaado maitse imelik või üldse maitsetu, siis võib peale raputada veidi pipart või ükskõik, millist maitseainet. Kuigi singiga süües probleeme ei tohiks olla. Ma ei ole proovinud, kuidas avokaado maitseb forelliga, seega ei oska seda kommenteerida. Avokaado sisaldab lisaks häädele rasvadele ka C vitamiini.

Aga näiteks, kui juustuga leiba süüa, siis kui leiva oled ära röstinud ja koheselt paned juustu peale, siis ju juust sulab veidi ja omad rasvad tulevad pinnale, mis muudab ka võiku juba mahlasemaks, et eraldi ei ole vaja midagi lisada. Aga proovi erinevaid variante, lisa salatilehti, tomatit, kurki...ja ausalt, kõik on harjumuses kinni, inimene muutub, kui ta seda vaid tahab winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 11. January 2014, kl 17.05

ICanDoIt, tänud, olen juba avokaadoga proovinud, väga hea on, forelli pole ainult proovinud. Avokaadoga on see häda, et kui selle juba lahti lõikad siis ta kaua ei seisa, kui ei eks siis 24h. Vahelduseks on hea küll smiling smiley
Eks ma proovin lihtsalt rohkem ilma kastmeta süüa.

Vurr, sa ära jama nende tablettidega...loodan, et sul nüüd veejoomis isu üldse ära ei kadunud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Maalia
Kuupäev: 11. January 2014, kl 17.39

Avokaadosõbrana soovitan soojalt kasutada avokaadot kui võid. Nii hästi kui sooja võid, teda laiali määrida ei õnnestu, kuid nagu jahedam, töötab küll. Maitse on teine, kuid teades kui kasulik ta on, harjud ära.

Veel kord. Ära pinguta selle vee joomisega üle, ei ole vaja end ära uputada. Kui ei taha ,siis ei joo - kuula oma keha mitte mõnd ''teadlast''.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 11. January 2014, kl 20.30

Oi, Vurr, kas kõk ok nüüd?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: ICanDoIt
Kuupäev: 11. January 2014, kl 21.26

Jah, mis toimub Vurr?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 12. January 2014, kl 03.24

öised tervitused smiling smiley saabusin sünnipäevalt. Minu pärast ei ole vaja muretseda, kõik on ok. Seda hommikust suurt vee joomist oligi vaja selleks, et jamasid ära hoida.
Kõik eilsed kodus söödud toidud kandsin juba eile toidutabelisse, rohkem kodus midagi ei söönudki, sellepärast seal ongi selline tühjus minu nime all. Toidutabelist on puudu külas söödud kraam. Üldselt pidasin seda meeles ja ei söönud kogu kingiraha eest. Arvan, et suutsin ennast mõistlikult üleval pidada. Homme hommikul ilmselt püüan veidi kauem magada, aga mingi hetk proovin midagi ikka ka eilse õhtu toitudest kokku tuletada.

Ilusaid unenägusid smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 12. January 2014, kl 17.44

Nonii, ega te ometi söömisega ei tegele, et siin nii vaikne on? winking smiley Vurr, aitähh Sulle ühepajatoidu retsepti eest, kavatsen seda ükspäev teha.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Piretike
Kuupäev: 12. January 2014, kl 17.51

Mina olen täitsa olemas ja kui 2 päeva läksid suht aiataha ning oleks söönud rohkemgi, siis täna olen jälle tubli. Alustasin päeva röstitud teraleivaga ja kuna sellest saan oma maitsemeelele ja ka kõhule tugeva doosi, siis on täna grammide-kalorite lugemine palju rahulikumalt läinud.
Hakkasin ka suhkruta teed jooma, polegi nii hull kui ma arvasin, kohvi ilma suhkruta on jube, aga tee täiesti joodav. Eile tegin paar tassi kummeliteed, täna juba rohelist, tiba laimi pitsitasin ka sisse. Täitsa joodav kraam "närimiseks"winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 12. January 2014, kl 20.20

Kusjuures ma ka mõtlesin seda Vurri ühepajatoitu teha, nii et jah, Vurr, suurimad tänud.....aga hetkel jõudis mu perekond laeva pealt koju ja oh seda rõõmu koos šokolaadigaspinning smiley sticking its tongue out

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. January 2014, kl 20.21

Vurr-i ühepajatoit tekitas minul ka isu, otsustasin teha püreesuppi, umbes samade ainetega.
Tegin valmis ja nüüd jooksis juhe kokku, ei oska kaloreid arvestada, äkki keegi aitab smiling smiley

Köögiviljad kokku 981g/487kcal aga lisasin ju vett ka 1891g, toidu kogukaal siis 2872g
Ainult köögiviljad oleks 100g/201kcal....kui vee lisan ka palju siis, ise umbes arvutasin 100g/67kcal

Vurr kuidas sina arvurasid, kas ise või sisestasid KA-sse?

Oleksin pidanud rohkem matemaatikat koolis õppima smiling smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annn 12.01.2014 20.22.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 12. January 2014, kl 20.42

Vabandust ei oska ikka üldse arvutada,
Toit kokku 1488g/596kcal
Toidu kogukaal koos veega 2872g
Vett siis 1384g

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.