Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Kokku: Eelmine123Järgmine
Asukoht: 2 / 3
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Tiburott
Kuupäev: 19. August 2015, kl 08.52

Heaisuga, ma olen sellel teel ka päris pikalt juba olnud smiling smiley
Alustasin ca 86 kg pealt ning kepikõnniga koos kalli kaasaga. Ja lihtsalt jalutamisega - pikkade käikudega. Praegugi vahest kisub õue käima ja mitte alla 10 km tavaliselt.
Siis tuli etapp, kus hakkasin rohkem ujumas käima - armastan väga ujuda. Siis tundus see natuke üksluine, siis kaasa õhutusel liitusin ka spordiklubiga, mis asub meie kodust ca 5 minti kaugusel. Alguses uhasin rohkem aeroobset, käisin vesiaeroobika erinevates stiilides, siis kaasa tiris jõusaali poolele. Nii see on läinud.
Suvi on minu jaoks motivatsiooni poolest madalhooaeg - käime väga palju Eestis ja mujal ringi koos perega, oleme kämpingutes, naudime väheseid kenasid ilmu. Samuti armastan väga kõike värsket - värskest õhust ja tomatitest puuviljadeni. Nüüd üritangi siis ennast taas reele saada ka sportimise osas. smiling smiley

Ja ma üldiselt samme nö ei loe - mul moblas lihtsalt selline äpp ja kui on rohkem käimist, siis viskan silma peale, et mis kokku tuli tongue sticking out smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Tiburott 19.08.2015 08.53.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Heaisuga
Kuupäev: 21. August 2015, kl 12.55

Kiripiiga, mina elan Tallinnast kaugel, aga olen mõnikord mõelnud Tallinna kolimisest. Kus seal Tallinnas head kõndimise kohad on? Kus saaks seal linnulaulu kuulata ilma bensiiniauru sisse hingamata? Nojah, "liiga" suures ja vaikses võpsikus võib seal ju kergesti kurikaga vastu pead saada...sad smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 21. August 2015, kl 14.23

Tere!
No parimad kohad on suured pargid või pikki mereäärt. Ilus on Kadriorus kõndida, Nõmme metsades, Stroomi ranna parkmetsas ja piki mereääret Rocca al Mareni, kus on korralik tee nii jalutajatele kui ratturitele. Ise elan päris kesklinnas ja vahel kõnnin isegi vanalinnas või Kassisabas, Kalamajas. Tegelikult saab igal pool smiling smiley Minu meelest on sellistes kohtades väga turvaline, sest tervisesportlasi kohtab igal sammul ja öösel ma ei kõnni, vaid magan smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Heaisuga
Kuupäev: 24. August 2015, kl 13.08

Ma arvan, et minust ikka ei ole siin raporteerijat...



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Heaisuga 24.08.2015 13.11.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 24. August 2015, kl 18.15

Heaisuga, Kas sa oled kindel? Ära anna alla. Parem räägi, mis sind takistab oma eesmärki saavutamast. Järsku teised oskavad aidata/toetada?

Mul tuli ka eelmisel nädalal pluss ju näiteks.

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: pluto
Kuupäev: 29. August 2015, kl 13.48

Tere, sõbrad!
Liitusin ka tabeliga, loodan ka teie motivatsiooni tõsta, näen et kuigi hästi ei edene kellelgi. Aga eks sügis olegi rohkem rasvakogumise aeg terves loomariigis, mis erandid siis megi oleme. Mul on vaja alla võtta täpselt 20 kg smiling smiley. See oleks mu 10 a tagune kaal.

Kaaluabi andis mulle kastutada 1500 kcal päevas, katsun piirduda 1300ga. Katsun kõndida 4x nädalas tööle või tagasi (6,5 km 1 ots) algatuseks septembri jooksul. Aed on täis mahalangevaid ploome ja muud paremat, niisiis kontrollisin palju 1 ploomiamps kaloreid annab, 25. 4 ploomi = 100 kcal. Sisaldab peamiselt süsivesikuid, seega hommikul ploomid maitsestamata jogurti ja seemne/pähkliga, õhtusöögiks roheline salat ja muna/kana/kala. Lõunasöögiks kahjuks väga tihti mahti ei jää, sellest tulenevalt ilmselt olengi kaalutõusuga hädas. Selles osas tuleb ilmselt ports kaasa võtta (tatar nt). Armastan ka väga punast veini. 100 ml = 70 kcal. see siis õhtueine kõrvale.

Tavaliselt läheb mul esimese jälgimisnädalaga 2 kg maha, edasi 800 g nädalas ja visadust jätkub max 4 nädalaks. Loodetavasti saame üksteist motiveerida. Kui keegi tahaks hakata minuga koos mõnes spordiklubis käima (mähe, viimsi, pirita, kesklinn kas vara hommikul või peale tööd) siis ühinegem.

Lisaküsimus tabelikoostajale. Palun vaata üle kas toimetasin õigesti, mida tähendab valemi kopeerimine?

Lugedes siin postitusi, näen et tihti inimesed komistavad erisündmuse otsa, mille käigus süüakse end oimetuks. Jooge enne üritust palju vett ja sööge veidi, eelistage suurest valikust lahjemaid ampse. Need on ju teada. Ei tasu liiga palju reeglirikkumisi segama lasta. Ise olen ka libastunud just mõne sõbra sünnipäeval, pärast on suht võimatu jälle järjele saada.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 29. August 2015, kl 17.53

Tore pluto, et ühined. Tekitasin sulle valemid ka õigetesse lahtritesse, siis on mõnusam oma iganädalast tulemust sisestada.

Loodan, et sa, pluto, võtad ikkagi soovistuslikku 1500 kcal arvesse. Keha saab šoki kui kohe nii vähe tarbid, alla 1200 kalori on kahjulik ja keha harjub kcal kogusega ära ehk kui sul tekib vajadus kaloraaži vähendada pole sul seda enam millegi arvelt teha. Füüsiline koormus on hea. See aitab ka kindlasti kaasa. Muidu head duellitamist koos meiega.

Ma olen mitu korda niimoodi suure hurraaga alustanud, nullist a'la 1300-1500 kcal päevas ja 3-5 trenni nädalas ja 2 kuud pean vastu, võtan ilusti alla ja siis ei jõua end enam sundida ainult kodujuustu ja porgandit närima ja kogu aeg trennis käima, keha harjub ja varsti on juba iga päev vaja käia. Ja siis tuleb kahe kuuga see kõik jälle tagasi. Mul on pigem eesmärk langetada kaalu nii, et see jääks püsima, aeglasemalt, aga muutes elustiili ja nautides elustiili muutust, liigutades ennast nii, et seda naudin, mitte ei sunni ja süües ka nii, et naudin. Kolme kuuga olen jõudnud nii kaugele, et kui ma ei saa tasakaalstatult juurvilju ja valku päeva jooksul, siis keha annab märku kuni saan mõne hea tervisliku salati söödud. Ja kehaline aktiivsus on piisavalt vaheldusrikas, et naudin. Sügisel on väljas liigutamiseks võimalusi vähem, aga eks siis tuleb alternatiivid leida. Käisin küll -20kg välja, aga tean juba praegu et seda ei saavuta, aga kui olen 10 kg kergem ja suudan seda hoida, siis olen tulemusega igati rahul. Usun, et kui siinne seltskond suudab kasvõi väiksegi positiivse tulemuse teha jõuluks, peaksid nad endaga väga rahul olema.

Mis üritustesse puutub, siis on sul õigus. Kui on sünnipäev, siis võib piirduda tervislikumaga, kui on mitmepäevased üritused ja toitumine on korraldatud ühiselt, siis saab koguseid vaadata ja ise midagi kaasa võtta. Kui ise korraldada õhtusööki või nendel osaleda, siis on natuke keerulisem, aga saab järgmisel päeval vähem süüa vms. Tööüritustel on alati pisut keerulisem, kui selgitama peab, et miks üht või teist ei söö.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 30. August 2015, kl 17.50

Tere!
Ka mina tahak kaalu kaotada aga saan aru, et teie punt on seda juba mõnda aeg ateinud, kas oleksit enõus kampa võtma veel nii palju hiljem. Võtsin samuti jaanuarist kuni maini 12 kg maha aga nüüd selle patuse suvega mõne kilo tagasi võtnud, kuigi lootsin veel kaotada, hetkel 80 kg ja 20 kg veel maha võtta oleks ideaalne aga olen rahul ka 10-15 kg.
Kuidas tundub, kas peaksin uusi duellitajaid ootama või saaksin teiega liituda?

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 30. August 2015, kl 20.27

Tere trikitraki,

Häid lambaid ikka mahub.smiling smiley Meil lõppeb nüüd alles kolmas nädal ja pluto ka just ühineb. Pane oma andmed tabelisse kirja ja ma vaatan, et valemitega korras oleks ja tore, kui sa oma kogemust - mis kõige raskem on ja mis sa enda heaks teed, siin jagad.

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 31. August 2015, kl 19.53

Kõige pealt tore, et kampa võtate aga kole lugu, ma ei tea, kust ma selle tabeli leian? Äkki oskate juhendadasmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 31. August 2015, kl 20.26

See tabel on eelmisel sõnumite lehel, aga panen lingi siis siia ka veel korra.

soovitan aga eelmiste sõnumite hulgast tabeli üles otsida, sest seal on ka reeglid kirjas, kuidas mida sisestada.

MOTIVATSIOONITABEL

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 31. August 2015, kl 21.06

Tänud nõuande eest, sain vist hakkama ja nagu aru saan siis muudatuse pean kirja panema järgmine esmaspäev+.Hakkame siis vaatama,kuidas lähebsmiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 15. September 2015, kl 18.25

Tere, Vaatan, et tabelisse jõuavad osade duellis osalejate numbrid vaevaliselt ja siisn ka keegi kogemust ei jaga. Kuidas teil läheb ja mis on usuremad takistused ja rõõmud siiani olnud? Teeme väiksed kokkuvõtted, järsku teised oskavad aiadata.

Minul oli üleelmine nädal enamvähem. Eelmisel nädala liikusin liiga vähe ja sõin üle, seoses õhtusöögiga töö juures, mille oleks võinud ära jätta ja toidusedel pole viimastel päevdael kõige tervislikum olnud, ikka eksib mõni komm või klaas veini muu vahele ära, aga üritan edasi.
Peaasi ju, et juurde ei võta.smiling smiley

Ootan teiste kogemusi ka.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 16. September 2015, kl 13.42

Tere-tere
Õhineksin ka Teie duelliga.
Olen ise selline kaaluga vahepeal sina peal, siis jälle mitte.
Nüüd on mõneks ajaks jäänud kaal jälle kapipõhja (kui meie eelmine duellitajate grupp vaikselt hääbus) jäänud ja oleks aeg kaal välja ja ennast kätte võtta.

Lisasin end ka tabelisse -vist sai õigesti täidetud.

Kuigi jah, 20 kg alla saada on minu unistus, siis usun, et mõne kuuga ma nii kaugele ei jõua. Kahjuks on viimase paari kuuga veelgi pigem kilosid lisandunud, kui alla läinud, nii et tuleb end käsile võtta.

Ise olen sellise keskmise liikumisega, kuid söögiga patustan palju. Kuigi magusast just ei armasta, siis ei suuda ma hästi kinni pidada päevasest kalorinormist, vaid kui kõht tühi, kipun ikka üle sööma - ja see mu peamine kaalu lisandumise põhjus.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 16. September 2015, kl 17.41

Tere!
Minu juurdevõtmine tuli vahepeal jälle kui nädalavahetusel käisin külas ja grillisime. Mitte, et ma õginud oleks, sõin nagu tavaline inimene natuke ühte ja natuke teist, paar klaasi veini ning oligi jälle kiloke juures. Selleks, et kaal alaneks, pean ma tõesti väga täpselt jälgima ja vähe sööma. Kui õhtusöögi teen väikese (mõni puuvili, kodujuust) siis kaal kukub, kui tavaline kartul, salat, kaste v tükk liha, siis kaal ei lange. Aga mul on kõht õhtul tühi peale pikka tööpäeva ja ma ei suuda ennast kogu aeg talitseda. Olen ka stressisööja ja töö on mul pingeline.

Positiivne on see, et 10 000 sammu on õhtul koos ja magusat söön vähem. Tegelikult tunnen puudust, et keegi mulle kohe iga päev näpuga viibutaks ning mind korrale kutsuks, hea oleks tihedamini muljeid vahetada. Me oleme siin kõik enam-vähem suht sarnaste kaaludega.
Perele lubasin, et kui esimesed 5 kilo maha saan, siis teen teistele kohe mingi väikese kingi smiling smiley Nüüd tütar tahab kinki saada ja vahel kutsub mind korrale ning ikka uurib kuidas kaalulangetamine läheb, aga kurvastuseks pean teatama, et endiselt pole 5 kilo piir ületatud!

Mõtlesin vahepeal ka figuurisõpradesse minna (ikka lisamotivatsioon), aga kahjuks gruppide ajad ja kohad ei sobi mulle eriti.

Mis siis muud kui rõõmsalt edasi!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 16. September 2015, kl 21.10

Hei,

Wernerinna, tore, et ühined, vaevalt et meist keegi kolme kuuga -20 kg maha saab, aga kui me oma väiksemadki eesmärgid täidame on ju ka hästi. Ja võib-olla pärast jõule lähme edasi, vaatame kuidas energiat ja soovi jagub.

Kiripiiga, sa oled poolel teel vahe-eesmärgini, aga järgmine kingitus tee ikka endale. Sina oled ju tubli. Ma olen ka stressisööja nagu maininud olen ja tööstress ka üks suuremaid lõkse ja õhtune söömine samuti. Käisin suvel ühel koolitusel, kus Kristjan Port rääkis, et põhjus, miks inimene süsivesikuid üle sööb, on et ta ei söö piisavalt valku ja rasva ja näksib seni kuni vajalikud kogused kõhus on. Mina olen sellepärast viimasel ajal pigem fitlap-i soovitusi järginud, seal kõik toidukorrad enamvähem tasakaalus (rasvad ja valgud mõlemad 20-30% kui menüüd siia sisestada) ja nii püsib kõht täis ja tegelikult pole vaja niipalju süüa. Mina söön selle tulemusena palju muna, liha, pähkleid, fetat vahelja kodujuustu, et oleks ikka kõik tasakaalus ja tegelikult on plaju parem ja lihtsam ka kaloreid lugeda.

Kindlasti on oluline päeva jooksul mitu korda süüa, siis pole töölt koju tulles kõht nii tühi, ja kui töö juures ametlikku aega vähe selleks, siis tuleb endal ikka mõni tervislik amps või mitte tervislikum amps(see on ka parem kui mitte midagi) kaasa võtta. Kui tööl on raske päev olnud, siis on hea stress kuidagi muudmoodi maandada, rääkida sõpradega, liikuda, teha endale kingituswinking smiley, viia end enne kodu kasvõi kohvikusse ja lubada endale üks väike nauding kui teistmoodi ei saa, siis ei tundu kaalulangetamine ka piinanawinking smiley. Ma olen olnud vahepeal enda toiduga premeerija ja siis kui on selline raske päev olnud või kui tõsisema dieedi vahele tahan väikest naudingut, siis näiteks luban endale sushit, mõne hea ja salati kuskil kohvikus, oluline kriteerium on, et see sulle väga maitseks ja oleks pigem tervislik. Vahel söön ka kooki (nt sõbrannaga kahepeale, minikoogi vms) kui väga tahan, siis ei teki ka seda mõtet, et nüüd on elu lõpuni dieet ja rohkem ma midagi head elus süüa ei tohi. Ja ei piinle oma isu käes 2 päeva järjest enne kui otsuse teen, siis keha arvab ka, et saab kõike, mis ta tahab.

Aga praegu peaks end rohkem kätte võtma. Ilmad on külmaks läinud ja õhtul jõuan nii hilja koju, et enam valges välja sportima ei jõua. Pean end kuskile klubisse vedama.

Kiripiiga, kui sind aitab pidev korrale kutsumine, siis võime seda ka proovida. Kui tahad võin sulle nädal aega siin meeldetuletusi saata. Kui see aitab, siis võin seda ka edasi teha.Mind ka paar kuud tagasi aitas see kui sõbranna ja ta õdedega iga päev üksteisele piitsa ja präänikut jagasime.

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 17. September 2015, kl 18.27

Lizzie, väga armas kiri ja ilusad sõnad, tänan.

Lugesin seda just peale sööki ja kohe tekkisid süümekad, sest täna oli natuke põhjust tähistada pere rings, ostsin tordi perele ja ise võtsin ka ühe tüki. Nüüd halb tunne. Homme proovin parem ja tublim olla. Ma juba tean kuidas mulle tükk rasvast torti mõjub smiling smiley
Kui ma kaalust alla saaks, siis ennast hakkaks uute riietega premeerima, aga seni pole veel põhjust.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 17. September 2015, kl 20.11

Küll saad, kiripiiga. Minus tärkas jälle psühholoog(ma tegelikult ei ole seda) kui su kirja lugesin. Põhiline asi, mis ei lase meil kaalu langetada, on see, et oleme oma kehaga sõjajalal, sest kaal on nii suur. Ja siis süümekad ja halb enesetunne kui midagi head endale lubame ilusti nõiaringi, kus stressist ja halvast enesetundest sööd järjest rohkem ja siis kaal ei lange. Ma loodan, et sa nautisid seda torditükki ja homme üritad oma keha ja enda vastu lihtsalt sõbralikum olla.smiling smiley

Ma olen enda üle nii uhke, tegin rattatiiru üle hulga aja(viimati käisin pühapäeval sõitmas) ja ilm oli niiiii ilus ja õhtu nii sume, et pärast 50 minutit sõitu, tegin pargis veel 50 minutit sörki/kiirkõndi otsa, niikaua kuni nautisin. Nüüd on nii hea olla. Ja homsele mõnus vastu minna.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 23. September 2015, kl 20.58

Tundub, et see nädal on esimene üle hukga aja, kus kõigil, kellel tulemus kirjas, on väiksem või suurem miinus maha läinud. Väga tublid! Eriti hea meel on, et MTU on jälle "rea peale" on saanud.smiling smiley Jätkame aga omas tempos edasi, peaasi, et alla ei anna.

Lizzie



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Lizzie 23.09.2015 21.00.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: MTU
Kuupäev: 25. September 2015, kl 10.01

Tere,

olen vähe kirjutama hakanud. Kerge on realt maha kukkuda. Libastusin matustel, järgmisel päeval kartulivõtmisel ja sealt järgmisel päeval sünnipäeval.
Nüüd siis kolmandat nädalat järgin Orgut. Tõepoolest ei ole raske jätta söömata leiba, piima, keefiri. Palju on lihakraami ja mis kõige parem, pideva toidu tahtmise tung on ära jäänud.
Püüan nüüd korralik olla, aga hirmus on see, et jälle pole midagi selga panna.
Homme on taas miinust näha smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 26. September 2015, kl 08.50

Eks libastumised on kerged tulema jah, ja neid on kõigil. Ma ei ole ka osanud Orgu ja fitlapi vahel valida, aga Orgu on vist tervislikum ja pisut teaduslikum. Tahaks ka paari nädala pärast alustada.

Ootame su miinust siis.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 05. October 2015, kl 12.33

tere-tere
kuidas te nende toitumiskavadega rahul olete, mida kasutate?
Ma ise pole siiani võtnud kätte ja neid proovinud. Samas kuidas teil pere neisse suhtub? kas teised pereliikmed söövad sama sööki ja kõik on ok? Või käib mingi eraldi toitude tegemine?

Ma ise olen kõhkleval seisukohal toitumiskavade suhtes, kuna söömisharjumuste muutmine tundub mulle kõige raskem.


Minul aga kaal seismas, aga no see nädalavahetus oli üks sünnipäevade ralli ka. Õnneks sai pühapäeval jooksmas käidud ja see mõjus päris hästi.
Nimelt tegin sel aastal läbi linnajooksude kuldraja sarja - kokku 7 jooksu ja 116,9 kilomeetrit. Millest siis 42,2 oli täispika Tallinna maratoni läbimine.

Nüüd aga on vaja just trenniga ree peale saada - kuidagi on viimasel ajal väheks jäänud ja pole rütmi sees. Loodan, et see on mööduv nähtus. Aga no eks ma pärast maratoni lubasin endale väikese trennipuhkuse (no esimene nädal pärast maratoni just kusagile trenni end vedada ei tahtnud grinning smiley ). Ainult et paus venis pikemaks, kui plaanitud.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Tiburott
Kuupäev: 06. October 2015, kl 09.59

Hei!

Kena sügist! Minu kaal on hästi napilt alla 70 smiling smiley Ja järgmised kolm nädalat mind kaalu sisestamas ei ole, sest meie pere läheb pikale kaugele reisile California päikese alla.

Üldiselt on elu kuidagi rutiini loksunud kooliaasta algusega. Trenni jõuan enamasti kaks korda nädalas, vahest ka vaid ühel korral, ning praegu on mulle meeldinud rohkem veega seotud trennid - aquabox näiteks smiling smiley Üritan mitte väga stressata toiduga, mis ei tähenda aga väga lõdvalt võtmist - ma ikkagi päeva piires jälgin, mida kokkuvõttes söön ja kui palju.

Jätkuvat jaksu meile!
Tiburott

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 10. October 2015, kl 18.42

Tere,

wernerinna ja Tiburott, the olete mõlemad tublid, et kui suudate rutiinselt oma kaalu jälgida ja sünnipäevadele vaatamata mitte juurde võtta. Tiburott, tore et teada andsid, et sind mõnda aega ei ole.

Wernerinna, jooksmise ees võtan ainult mütsi maha, maratoni ikka igaüks ei suuda joosta. Mina mõtlesin, et enne pol emõtet proovima hakatagi kui kaal alla 80 kg näitab, muidu teeb kehale rohkem liiga kui kasu.

Mis puutub toitumiskavadesse, siis täna alustasin Orgu omaga tutvumist, varasemalt olen fitlappi vaadanud. Üks sõbranna kasutab fitlapi niisama retseptiinspiratsioonina ja teine kasutab Orgu kava samal eesmärgil ja valis Orgu, kuna see on tema arvates teaduspõhisem. Mulle tundub, et mõlemast võib kasu olla. Nad lubavad rohkem süüa kui kaaluabi ja on mitmekesisemad. Fitlap tundub kergem jälgida olevat, kuna seal tohib leiba süüa, samuti on seal magusaid asju, nagu proteiinibatoon, kodujuust murakamoosiga, puuvilju ja köögivilju võib süüa palju tahad. Orgu menüü on seega pisut piiratum ja tervislikum,rasvainena soovitab kookosõli, aga seega ka alguses ka raskem jälgida. Kõik, kes 100% jälgivad ikkagi kaotavad kaalu. Pakkusin oma pereliikmetele ka välja, et võiks neile teha toitumiskava järgi süüa, aga need, kellel kaaluga probleeme pole, need pole huvitatud, nii et pigem teen ainult endale süüa. Eks see enda tervise eest hoolitsemine selline tahtejõu küsimus on. Ise teeksin fitlapi järgi, aga asendades rafineeritud suhkruga tooted ja leiva Orgulikult mitterafineeritud suhkruga (mesi ja rohkem puuvilju) ja leiva võib-olla siis galettidega. Fitlapi asendustes arvestatakse kogused ümber. Orgu kavas mitte ja sellepärast mulle meeldib Fitlap ka rohkem.

Mis puudutab toitumisharjumuste muutmisesse, siis toitumiskava väga halb variant ei ole, kuna toit on nii tasakaalustatud, et isud kaovad ära (sõbranna ja ta mees, kes Orgut enam-vähem jälgivad võivad kinnitada). Nii et usun, et kui ette võtad, siis pole muutus väga hirmus. Aga tee nagu tunned, kindlasti oskad ise endale piisavalt hea toitumiskava kokku panna.

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 12. October 2015, kl 20.01

Hey rahvas!! Mõtlesin huvi pärast liituda! smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 12. October 2015, kl 20.41

Hey!

Mul pole selle vastu midagi, osa duellitajaid on vist nagunii loobunud ja me oleme alles poole peal. Vaatasin, et oled ilusti valemid ka kopeerinud. Teistel ka vast mitte. Kui palju sa toitumist jälgid ja mis su jaoks kõige raskem on?

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 13. October 2015, kl 10.45

Hetkel on kõik kuidagi lihtne .. aga tavaliselt selline periood läheb mööda xD Ehk siis ma olen menüüsse toonud rohkem kohupiimasid, jogurteid jne .. ning vähendanud makarone, riis, saia .. Ja puuviljadest olen nõus ainult banaani sööma grinning smiley Praegu kaal ilusti kukub .. loodan, et see jätkub smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 13. October 2015, kl 19.52

Tore, hoian varbaid, et kõik hästi läheks dieedipaevik!

Aga tabeli seis on hetkle pisut hõre...loodetavasti need näidud ikka tulevad.

L.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Kuupäev: 18. October 2015, kl 10.45

Ehh! Olen vahepeal jälle mõtlematult õginud ning kaalu osas alla andnud. Eile sai apteegist veidi nõu küsitud ja ostetud ColonClean SilvaSlim. Täna hommikul on esimene päev seda kasutada. Infot selle kohta leiab siit: [apteek.apotheka.ee]

Eks annan teada, kas aitab ka või mitte, kuid veidi positiivsem kaalu osas olen küll hetkel. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duellisoov: aasta lõpuks -20 kg
Saatis: Lizzie
Kuupäev: 18. October 2015, kl 11.43

Ära anna alla! Mõtlematu õgimine ja selle lõpetamine tihti mõtlemise taga kinni, kui see vaikselt muutub, siis muutub ka muu.

Valikud: VastaOsunda
Kokku: Eelmine123Järgmine
Asukoht: 2 / 3


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.