Kuupäev: 16. September 2015, kl 21.10
Hei,
Wernerinna, tore, et ühined, vaevalt et meist keegi kolme kuuga -20 kg maha saab, aga kui me oma väiksemadki eesmärgid täidame on ju ka hästi. Ja võib-olla pärast jõule lähme edasi, vaatame kuidas energiat ja soovi jagub.
Kiripiiga, sa oled poolel teel vahe-eesmärgini, aga järgmine kingitus tee ikka endale. Sina oled ju tubli. Ma olen ka stressisööja nagu maininud olen ja tööstress ka üks suuremaid lõkse ja õhtune söömine samuti. Käisin suvel ühel koolitusel, kus Kristjan Port rääkis, et põhjus, miks inimene süsivesikuid üle sööb, on et ta ei söö piisavalt valku ja rasva ja näksib seni kuni vajalikud kogused kõhus on. Mina olen sellepärast viimasel ajal pigem fitlap-i soovitusi järginud, seal kõik toidukorrad enamvähem tasakaalus (rasvad ja valgud mõlemad 20-30% kui menüüd siia sisestada) ja nii püsib kõht täis ja tegelikult pole vaja niipalju süüa. Mina söön selle tulemusena palju muna, liha, pähkleid, fetat vahelja kodujuustu, et oleks ikka kõik tasakaalus ja tegelikult on plaju parem ja lihtsam ka kaloreid lugeda.
Kindlasti on oluline päeva jooksul mitu korda süüa, siis pole töölt koju tulles kõht nii tühi, ja kui töö juures ametlikku aega vähe selleks, siis tuleb endal ikka mõni tervislik amps või mitte tervislikum amps(see on ka parem kui mitte midagi) kaasa võtta. Kui tööl on raske päev olnud, siis on hea stress kuidagi muudmoodi maandada, rääkida sõpradega, liikuda, teha endale kingitus

, viia end enne kodu kasvõi kohvikusse ja lubada endale üks väike nauding kui teistmoodi ei saa, siis ei tundu kaalulangetamine ka piinana

. Ma olen olnud vahepeal enda toiduga premeerija ja siis kui on selline raske päev olnud või kui tõsisema dieedi vahele tahan väikest naudingut, siis näiteks luban endale sushit, mõne hea ja salati kuskil kohvikus, oluline kriteerium on, et see sulle väga maitseks ja oleks pigem tervislik. Vahel söön ka kooki (nt sõbrannaga kahepeale, minikoogi vms) kui väga tahan, siis ei teki ka seda mõtet, et nüüd on elu lõpuni dieet ja rohkem ma midagi head elus süüa ei tohi. Ja ei piinle oma isu käes 2 päeva järjest enne kui otsuse teen, siis keha arvab ka, et saab kõike, mis ta tahab.
Aga praegu peaks end rohkem kätte võtma. Ilmad on külmaks läinud ja õhtul jõuan nii hilja koju, et enam valges välja sportima ei jõua. Pean end kuskile klubisse vedama.
Kiripiiga, kui sind aitab pidev korrale kutsumine, siis võime seda ka proovida. Kui tahad võin sulle nädal aega siin meeldetuletusi saata. Kui see aitab, siis võin seda ka edasi teha.Mind ka paar kuud tagasi aitas see kui sõbranna ja ta õdedega iga päev üksteisele piitsa ja präänikut jagasime.
L.