Kuupäev: 12. February 2016, kl 09.51
Olen siin artikleid lugedes saanud aru, et see lihaskasvu jutt on müüt. Selleks peab ikka väga palju trenni tegema, et lihas kasvama hakkaks. Ma isegi usun seda, kui vaatan oma nutikaalu, mis näitab lihaste %-i ja see küll seal eriti ei tõuse (kui siis mingi 0,01 võrra), kuigi ma teen jõutreeninguid 3x nädalas. Kui suurematele lihasgruppidele trenni teha, siis need hakkavad su rasva % kulutama ka trennivälisel ajal, aga see eeldab ikkagi seda, et need lihased on treenitud.
Trenni tehes pea silmas, et treeningud ei oleks nädala lõikes üheülbalised, et seal oleks nii aeroobset kui ka anaeroobset treeningut. Muidu progressi ei ole

või kui on siis on see lühiajaliselt vaid.
Tean omast käest kui terve eelmise aasta põhimõtteliselt ainult jooksin ja üldfüüsilist ei teinud. Samas üle-eelmisel aastal kaal langes, sest siis alles alustasin jooksudega. Kaal oli terve eelmise aasta sama, nuta või naera. Keha jaoks oli see juba tavapärane, et ma lippasin 4-5x nädalas joosta. Nüüd teist kuud järjest teen anaeroobset juurede, kohe kaal hakkas liikuma. Ehk siis minu kava hetkel ongi selline 3x nädalas üldfüüsilist ja 2x jooksu.