Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: hatugirl
Kuupäev: 21. February 2014, kl 12.06

Pipu, mina vaatan oma kaloreid ampser´is.Võid ka niikaua sealt vaadata,kui leht töökorda saab.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 21. February 2014, kl 12.35

Tere!

Hatugirlile -> Palju õnne ja imelist sünnipäeva!!!

Kõige paremaid kingitusi teeme me ju igaüks endale ise .. Minu tänane kaalu nr on 66,6 ehk +0,2. Ise arvan, et aasta algusest on läinud juba 1,5 kuud ja nüüd on kindlasti aeg end kätte võtta. Kommid ja mesi mitmustes tuleb unustada. Kuidas see kuldreegel oligi.. kui sa ei ole kindel, et suudad piirduda ainult ühega, siis ära ka seda ühte võta. See kehtib minu puhul küll, kuidagi on kergem mitte võtta seda esimestki, kui pärast arvestada..
No jah, tuleb tegutseda-liikuda ja õigeid valikuid teha..

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 21. February 2014, kl 12.55


Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 21. February 2014, kl 13.21

Ma arvutasin eelmise nädala lõpus kokku n.ö. "nädala keskmist", kui kellelegi huvi pakub.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 21. February 2014, kl 13.31

Väikepäike, olen ikka sinu kaalu pärast mures...kardan tõesti, et sa sööd liiga vähe.
Sa sööd minust vähem kaloreid ja kaal tõuseb, midagi on väga valesti, ma ei ütleks midagi kui sul kaal langeks, aga tundub, et sa, kas ei märgi kõiki toite üles(sööd rohkem) või siis on sinu keha hakanud säästma.

Usun, et sul pole õhtuti isu, aga sa pead sööma, õhtusöök on nagu iga toidukord tähtis, keha peab pidevalt energiat juurde saama.
Õhtuti lihtsalt õuna süüa...sa piinad nii ennast, mul tekiks nõrkus hood kui ma õhtuti ainult õuna sööks.

Ära pahanda, et siin targutan...aga olen tõesti sinu pärast mures...
Minuga ka pahandati, et söön liiga vähe ja ma polnud sellega nõus, sest mul kaal langes ja olin katsetanud ka suuremate kaloritega.

Vaata oma kalorid palun üle ja äkki proovid natuke neid tõsta. Vaata kasvõi meie duellis teisi kellel rohkem kaloreid ja kaal langeb, uuri duellidest, võrdle oma pikkust ja kaalu ning vaata kui palju kaloreid nemad söövad.

Vurr, sa oled ikka super tubli, nüüd hea jälgida.
Väikepäike, vaata ka kindlasti seda tabelit, seal näha kui vähe sa sööd. Oled meist kõigist pikem ja sööd kõige vähem...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 21. February 2014, kl 14.11

Aitäh Annn, ma tõesti ei pahanda .. Paneb mõtlema küll, kuid ma ei tea, kuidas saaks keha koostööd tegema. Veel.. smiling smiley
Aga õhtul õuna süüa, see ei ole mulle piin, tegelikult ka..

Aitäh vurrile tabeliga toimetamise ja kokkuvõtete eest!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 21. February 2014, kl 15.00

Väikepäike, proovi paar nädalatki süüa iga päev ka õhtusööki...usu targemaid, kes on välja mõelnud, et peab olema hommiku, lõuna ja õhtusöök, ning kui soovi siis ka vahepalad...mina usun neid ja arvan see loogiline...
Kui kuulata ja lugeda neid, kes toitumiskavasid teevad siis nad alati rõhutavad, et toidukorrad ei tohi ära jääda...
Põhiline viga mida tavaliselt inimesed teevad ongi, et pole aega süüa hommikul või lõhnal jne.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 21. February 2014, kl 15.56

Väikepäike, kas sa suudad eelmise reede 14.02 lõunastele asjadele mingid kalorinumbrid taha leiutada... need puuduvad numbrid mõjutavad terve nädala numbreid smiling smiley Teine variant on, et ma võtan siis selle päeva arvestusest välja, aga siis kaob kogu asja "point" tegelikult ära smiling smiley
Kadri, ma muutsin sinu toidutabelis veidi "punkte ja komasid", et sinu sv numbreid ka kokku arvutada smiling smiley

----------------------------
Kui keegi meie duelli omadest on "käpp" tabeli valemitega "mängimises" , siis jätke mulle kuhugi märkuste alla väike "note", et olete olemas.
No ei ole mulle piisavalt ajumahtu antud ... või siis on, aga ma ei oska seda kasutada winking smiley ... kokku teeb ikka sama tongue sticking out smiley Tunnen, et lihtne asi, aga vot ei oska. Öeldakse küll, et kui pea ei lõika, peavad käed kiired olema, aga ma eelistaks mõnda asja parem kellegi teise peaga koostöös teha smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 21. February 2014, kl 16.03

Panin 14.02. kalorid.
Vurr, ma ikka olen tabeleid teinud.. oleneb, mida soovid..

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Pipu
Kuupäev: 21. February 2014, kl 17.35

Leidsin huvitavat lugemist kookosõli kohta. äkki huvitab teidki.. Mina isiklikult olen suur kookosõli fänn. määrin nii seest kui väljast tongue sticking out smiley

http://hhb.ee/ulekaalulisus-ning-kookoseoli/



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Pipu 21.02.2014 17.36.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 21. February 2014, kl 19.00

Vurr, tänud! Ma olen pettunud tegelikult, väga korralik nädal oli ja tulemuseks +, kuigi võiks arvata, et hormonaalne seisund on vastav, aga ikkagi teeb ju nukraks. Ma olen mõelnud taastada omale selle võimaluse, et ühel päeval nädalas luban endale rohkemat, näiteks reedel, siis on terve nädal veel ees ja äkki siis saab keha ka paremini aru, et pole vaja kinni hoida ja ei teki isusid ka nii palju.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 21. February 2014, kl 19.26

Kadri, ära ole pettunud...minul oli ka korralik nädal, hormonaalse seisundi tõttu aga tuli ikka +0.5... nagu sinul.(minul eelmine nädal).
Küll järgmine kord langeb kaal sellevõrra rohkem.
Mina üldse ei kurvasta selle pärast ja võtan seda kui paratamatut asja.
Ma tegelikult ei teagi, kas on üldse mõnel naisel sellel ajal ka kaal langenud, arvan, et kõigil sellel perioodil natuke kaal tõuseb.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annn 21.02.2014 19.27.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 06.54

Tere hommikust. Minu täna hommikune kaalumine tegi mulle heameelt, kuid küsimus jääb siiski üles, et ega see number ei tulnud sellest, et eile vedelikku vähe tarbisin eye rolling smiley

Kadri, juhin sinu tähelepanu sellele, et "sinu võetud vaba päev" muffini, koogi ampsu, kringli ja küüslauguleivakestega tähendab seda, et sõid ära rohkem kui 4 päeva max. normi eye rolling smiley Kas "vaba päeva" võttes oligi nii plaanis ? Üks küsimus veel, mäletan, et sa proovisid omale mingit statitikat teha korralike nädalate põhjal ( n.ö. kogusid korralikke nädalaid). Mitu nädalat sul praeguseks on neid kokku kogutud ? Kui sa võtad nüüd omale iga nädal ühe "vaba päeva" , siis sul rohkem neid korralikke nädalaid ju kogunema ei hakka. Ega see ei ole sul selline alateadvuslik plaan, et kui on mingi " peo päev" siis nii on kergem lihtsama vastupanu teed minna ? Kuna sul on tegelikult kõik asjad ilusti kirja pandud, siis kui palju sul eilse 170+ süsikate kõrvale kaloreid tuli ? Küsin sellepärast, et kas oli igas mõttes "ämber päev" smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 07.07

annn... usun, et sellele küsimusele, et kas mõnel naisel sellel teatud perioodil kaal ka langeb , saab vastuse, kui kaalutabeleid vaadata. Tuleb perioodilisust otsida. Mäletan näiteks, et Ankal olid julgelt kõik miinused . Üldiselt olen ma vahel tabeleid sellise pilguga proovinud vaadata, aga "ei loe" sealt midagi välja, vähemalt võõras inimene teise kohta küll mitte. Võibolla oleks hea mõte proovida enda kalendrit kaalutabeliga kõrvutada !?
Kui päris aus olla, siis vahel mulle tundub, et pooled kaalutõusud aetakse ilma põhjuseta "tsüklite" kaela , sest mõnel on kohe vist kõikide kaalutõusude põhjuseks peatselt saabuvad päevad smiling smiley Aga kui keha ikka mitu nädalat järjest koguaeg vett kinni peab, siis peaks päevade saabudes ju väga suur kaalulangus tulema, sest ütleme nii, et kui kaks nädalat järjest on kaalutõusu põhjuseks saabuva tsükli tõttu vedelikku kinni hoidev organism ( st. et tegelikult on kehal rasva loovutus olemas, lihtsalt selle võrra kogub vedelikku rohkem) , siis kolmandal nädalal peaks vedelik "lahkuma" ja kaalunumber peaks kajastama ju eelmise kahe nädala langust +viimase nädala langust smiling smiley On mu jutus mingi "iva" või ei ole smiling smiley ?
------------------------
Ma nüüd ei pea kedagi konkreetselt silmas, lihtsalt mõtisklen ...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 22. February 2014, kl 08.49

Tere hommikut!

vurr juba kirjutab ja nii varajane.. smiling smiley
Ise ka, sest sõidame täna perega Pärnusse ja tagasi homme. Seega olen online- is tagasi homme õhtul. Kaasas igasugu tooreid ja sobilikke asju, loodan olla oma režiimis.

Kõigile rõõmsat nädalavahetust, kus kõik õnnestub just nii kui ise soovid!!

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 22. February 2014, kl 09.08

Jah, ega vist saagi kõiki võrrelda, näiteks kellel hormoonspiraal see ju ei teagi enam millal tal need päevad peaksid olema.
Minul ja paljudel minu tuttavatel on aga kindlasti sellel perioodil kaalutõus ja siis pärast langus.
Varem olid mul enne päevi õgimishood... s.t et ei suutnud oma isusid kontrollida ja oleks võinud süüa ükskõik mida...naljakas, aga need on nüüd ära kadunud või palju väiksemaks jäänud. Suudan neid vähemalt kontrollida, võib-olla ka sellepärast, et toite kirja panen.
Varem teadsin kindlasti, et sellel perioodil mul kaal kõigub 1 kiloga, nii nagu üleöö see kilo tuli nii ka peale päevi kadus. Praegu siis enam nii suur kaalukõikumine pole, aga tõus on kindel.

Mina kahjuks saan siis arvestada kuus 3nädalaga kui kaal langeb, sest ühel nädalal ta teeb lihtsalt trikke, aga langenud pole ta kunagi...hea kui sama kaalu tagasi saan mis enne seda nädalat.

hmm, ma pole nii mõelnudki, et ma ei saa siis üle 3kg kuus laalu langetada...no mul ei langegi ta nii kiiresti...aga ideaalis oleks 3kg kuus smiling smiley

Täna nägin kaalul nr. mida pole väääga pikka aega näinud 60.5...no ei ole palju puudu enam sellest 5-st. Kui see nii lähedal on siis tekib kohe selline ärev tunne, et kas saan selle juba kätte...

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Pipu
Kuupäev: 22. February 2014, kl 09.22

Tere hommikut! Raporteerin nüüd ka Mr. Bossi kaalu. 94,4 ehk -400 g. Pole paha arvestades seda, et ta kaloreid ei jälgi vaid sööb enamjaolt minu sööke kuigi suuremates kogustes. Natuke olen pettunud, et ta nii vähe suutis *korralik* olla. Kuid samas ei saa ma teda ka süüdistada. Ei osanud ma talle õiget kaloraazi välja arvestada. Temale millegipärast ei toimi sama süsteem kui mulle confused smiley
Enda üle on mul täna hommikul aga väga hea meel. Suutsin üle pika aja ülikorraliku päeva toitudega teha ja kaal rõõmustas mind täna hommikul -400 ga. Loodan ka täna sama korrata.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 22. February 2014, kl 11.59

Vurr, tänan tähelepanu pööramast, vastan Sinu küsimustele: (I) jah, eile päev oli võetud teadlikult nii. Kui pead silmas minu mõtet lugeda n.ö. korralike nädalaid (ehk tegelikult oli mõte valgud vs süsivesikud ja nende mõju kaalulangusele), siis tegelikult tähendab see minu jaoks seda, et ma ei saaks terve selle aja jooksul praktiliselt ühtegi tükki kooki, tilkagi alkoholi ega muud sellist tarbida, sest siis oleks kohe mu päevanorm lõhki ja lõputult ei suuda ka järgmistel päevadel tagasi tõmmata. Ilmselt olen püstitanud omale liiga suure eesmärgi, sest ka mina olen lihtsalt inimene ja tahan vahel seltskonnas olles end lõdvaks lasta. (II) minul tõuseb kaal kindlalt 2x kuus: enne päevade algust ja viljakate päevade ajal (mis kestavad 5 päeva, peale seda hakkab kaal uuesti langema). Lisaks on mul väga ebakorrapärane tsükkel, mis ilmselt ka tugevasti hormonaalset seisundit mõjutab. See, et mõnel langeb kaal ilusti igal nädalal, võib olla tingitud ka suurest ülekaalust.

Minu point on see, et kui ma luban endale ühel päeval rohkem, siis täiega ja nii, et kõik isud saavad rahuldatud ja siis on tükiks ajaks rahu majas. Muide seda nimetatakse ka siksak-meetodiks: kui süüa ühel päeval rohkem ja järgmisel tõmmata tagasi, siis see võib panna kaalu liikuma ehk keha saab aru, et ei ole näljaperioodi. Mul on tekkinud ka see probleem, et nädala sees ma ei söö oma kaloreid täis, ilmselt mu igapäevane toit on nii lahja, aga kõht on täis ja süüa ka rohkem ei taha, seega selle ühe päeva ülekaloreid ma ei põe.

Lisaks on muutus selles, et olen iga päev kükke teinud, mis on praegu mulle trenni, eest, sest muud liikumist peale kõndimise lisaks pole. Ma pole veel aru saanud, kas see kuidagi kaalunumbrit mõjutab või mitte, aga mõõdud on küll natuke vähenenud.

Teoorias me oleme me kõik tugevad, kahjuks inimorganism alati sellest ei lähtu. Kaloreid lugedes toimis mul 1 "vaba päev" nädalas meetod väga edukalt, sellepärast oli mõte sama süsivesikutega katsetada. Tegelikult paar sellist nädalat on mul enne ka olnud ja nädala lõpuks olen ikka languse saavutanud. Kirja sai pandud puht sellepärast, et on antud lubadus tabelit täita, muidu jätaks ühe päeva lihtsalt tühjaks. See ei ole ka nüüd minu kindel seisukoht edaspidi nii teha, olen katsetuste teel.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 13.41

Kadri, olen täiesti nõus, et ainult katse-eksituse meetodil me saamegi teada, mis just täpselt meile sobib ! Mind tegelikult väga huvitab , et kas ja mismoodi see LCHF toimib, aga kahjuks jäävad minule siiski vaid kõrvaltvaataja rõõmud. Asi selles, et minu jaoks jääb ainult sv grammide inifost natuke väheks. Ilmselt sellel samal põhusel sa tegelikult ise loed süsikate kõrvale veel ka valke ja kaloreid. No , tegelikult sa ei loe neid ilmselt eraldi, sest sulle jookse see info "kõik ühes "kätte , kuid siiski saad sa sv kõrvale info ka söödud koguenergia kohta smiling smiley Ei, ei , ma ei palu , et se peaksid nüüd veel tabelisse hakkama märkima ka kaloreid kõrvale smiling smiley
Eks tegelikult on samamoodi ka tabelis olevate kalorite vaatlemisega. Kalorid võivad olla enasti normi piires, aga kui kalorid on tulnud ainult nt. suhkrut ja saia vitsutades, siis ei pruugi kaalulangust ka tulla.
Kadri, see nüüd ei käinud küll kuidagi moodi sinu kohta. Lihtsalt üks näide smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 13.58

Hatugirl, kui sa milalgi aega saad, siis püüa ikka midagi sinna reedeste toitude taha kirjutada, siis saab umbeski midagi kirja ja saab toidunädala lõpus umbes mingi ettekujutuse, et palju siis näiteks nädala keskmine tuleb. Ma eelmine nädal jagasin ka 6 päeva keskmist, aga sellel ei ole mõtet ja kui aus olla, siis lähen ma vist hulluks, kui pean hakkama reedeti toidutabelit uuesti läbi vaatama, et kus kellelgi auke sees on ja milliseid päevi arvestada, milliseid mitte ja et kellel siis tuleb arvestada 5, kellel 6 ja kellel 7 päeva keskmist. Tegelikult muidugi ei pea seda keskmist üldse arvestama aga võiks ju paar nädalat vaadata seda asja niipidi ka smiling smiley Halba see vast ikka midagi ei tee smiling smiley



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Vurr 22.02.2014 13.58.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 22. February 2014, kl 18.49

Vurr, see nädala kokkuvõte on väga hea...mulle meeldib, ise ma ei viitsiks neid kokku lüüa ja jagada.

Kas keegi teab rohelise sibula kaloreid? otsisin netist, aga ei leidnud, nüüd tahan veel rohkem teada saada kui ei leia smiling smiley Panin praegu mugulsibula kcal-d.



Toimetatud 1 kord(a). Viimati annn 22.02.2014 18.50.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 19.15

ampser annab

sibul, roheline sibul 100g / 32kcal



Toimetatud 1 kord(a). Viimati Vurr 22.02.2014 19.16.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 19.21

ma tegelikult tõin need nädalalõikes kalorid meelega sinna alla "Kõik kokku", et nad oleks vaadeldavad kõik kõrvuti. Siis on hea vaadata, et kui nädala keskmine tuleb nt. märkimisväärselt alla piiri ( mis ka ei ole hea), siis on näha, et kas tegelikult süüaksegi stabiilselt alla või siis vastupidi ... pidevat üle.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Vurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 19.52

tegin lastele grillvõileibasid ja "näksisin" ise siis ka pool! gr.võileiba ära. Selle paari võikese ampsu "hind" oli 149 kcal ! Vot, vot... sealt see ülekaal koguneski. Vanasti sai ikka mitu tk julgelt ära söödud ehk siis

1tk- 300kcal ,
2tk- 600 kcal,
3tk- 900 kcal,
4tk- ... ( käsi ei tõuse kirjutama).

Hakkab juba looma, eks smiling smiley Vot see on küll asi, millest tuleks suure ringiga mööda käia, pole vaja üldse maitstagi smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: annn
Kuupäev: 22. February 2014, kl 20.06

Tänud, Vurr! smiling smiley sealt jäi kuidagi otsimata.

Minu suur üllatus olid kunagi pannkookide kalorid, üks väike pannkook 20g/50kcal-t ja kui tahad veel moosi ka peale panna, siis ei tasu enam mõeldagi smiling smiley
Ja selle ühe pannkoogi võid ju vabalt ühe ampsuga ära süüa.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: KurrNurr
Kuupäev: 22. February 2014, kl 21.01

Nojah, minu nisujahu vaba nädal läks vett vedama, ehk siis järgmine kord......

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Pipu
Kuupäev: 22. February 2014, kl 22.20

Pannkoogid....mul lapsed praegu köögis küpsetavad confused smiley. Ja mina võitlen toas lõhnadega. Kohutav sad smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Kuupäev: 23. February 2014, kl 12.58

Pipu, kuidas võitlus läks? Mul tänahommikse seisuga väike miinus võrreldes reedega winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: hatugirl
Kuupäev: 23. February 2014, kl 14.39

Kuna mul endiselt külalised ja väga kiire,siis kirjutan toite aga kaloreid otsin hiljem juurde,kui jälle aega.

Valikud: VastaOsunda
Re: Duell: " Teeme ülekilodele ära ! "
Saatis: Pipu
Kuupäev: 23. February 2014, kl 18.27

Võitlus läks eile hästi pannkookidega aga täna jäin pitsale alla confused smiley. Aga õhtu veel ees, loodan, et jään lubatud kaloraazi.
Homme siis pidupäev ja tort kohustuslik. Lubasin lastele, et teen. Aga olin kaval ja kutsusin külalisi, et oma perega kõike ära sööma ei peaks winking smiley

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.