Kuupäev: 10. January 2015, kl 13.03
Tere kõigile!
Minu nädal on olnud kõike muud kui tava-, eeldus- ja meelepärane ning see väljendus üheselt ka toitumises.. kolmapäeva õhtul peale tööd, olles lõunasöögi pidevate koosolekute tõttu vahele jätnud, tabas mind korralik söömasööst - krevetid, lihapallid jms..
Neljapäev-reede polnud paremad, kuna olin lähetuse tõttu kodust eemal ega saanud ise väga valida, mida ja millal söön, siis nii sai ka sellenädalane miinus väiksem, kui olin algselt oodanud.
Trenni pole jõudnud kordagi. Ja karta on, et ei jõua ka täna, kuna olude sunnil istun taas tööl. Minu jaoks on aga regulaarne kepikõnd (10-15 km korraga) absoluutselt vajalik, et hoida lisaks füüsilisele vormile ka pea klaar ning kõik ebaolulised negatiivsed emotsioonid maha laadida. Nii tunnengi, et homme kütan esimese asjana peale ärkamist metsa
Mis puudutab hommikusööki, siis minu jaoks on hommikusöök päeva olulisim söök. Ärkan reeglina vara - 6 ajal ja tavaliselt tarbin hommikusöögiga vähemalt 40% päeva kaloritest. Lõuna ajal u 50%. Kui need kaks toidukorda on olnud korralikud, siis ma õhtul üldjuhul süüa ei soovigi - vaid kerged juurikad kas hautatult või salatina. Ning ohtralt teed. Kui ajad on kehvemad ja olen taas "söömistsüklis", siis ilmselt tavapärasest tugevama õhtusöögi arvelt mu lisakilod tulnud ongi. Olen olemuselt hommikuinimene ja lähen õhtul u 9 ajal magama. Nii on õhtused söögid üheselt kurjast, kuna ma ei kuluta saadud energiat enam üldse.
Olen aru saanud, et minu suurim probleem on suutmatus hoida oma toitumist/liikumist stabiilsena. Suured kõikumised tingivad selle, et iga-aastaselt kõigub mu kaal vähemalt 3-6 kg. Kevadel ja suvel olen kergem, augustist algav hooajaliste andide aeg paneb kaalu taas kasvama. Puuviljad ei sobi mulle ja nii üritan neid vältida, panustades pigem teistele köögiviljadele.
Peale teejoomise on mu nipiks see, et hoian pidevalt sügavkülmas juurikaid - lillkapsaid, ubasid, brokolit jms. Ja nii aurutan neid ja söön kerge võiga, kui sõnuseletamatud ja põhjendamatud söögisööstud tabavad
Ok, aga nüüd asun endasi graafikute ja tabelite kallale, et kiiremini õhtule saada!
Edukat uut nädalat meile