Kuupäev: 22. February 2015, kl 13.37
Tere ja ilusat nädalavahetuse viimast päeva kõigile!
Ma pole ammu postitanud, aga täna võtsin aega ja sirvisin varasemaid postitusi. Reedel kiikasin ka kaalutabelisse, kuhu seekord ka miinuse kirja sain. Lihtsalt nii laisk olen ikka selle toitumise jälgimise kohalt...
Aga tegelikult tahtsin natuke rääkida trennitegemise alustest, õigemini sellest, millist trenni teha just kaalulangetuse perioodil ja kummutada mõned müüdid ( vaatasin, et ursull on hädas kaalutõusuga, kuigi teeb tublisti trenni)
Esiteks on väga vähe tõenäoline, et kaal kasvab lihase arvelt, sest:
1. Selleks, et jõuda lihashüpetroofiani ja ka lihase massi suurenemiseni, tuleb treenida spetsiaalse kava järgi: so 4päeval nädalas jõutrenn, 7-8 harjutust, igal harjutusel 3 seeriat väikese puhkeintervalliga raskuseks 85% 1 KM (korduse maksimumist)
2. Esimesed ilmingud, mis tuginevad reaalsel lihashüpetroofial, ilmnevad alles 6 (kuni 12) nädalat pärast eelpool toodud plaani täitmist.
3. Ka kahe eelneva punkti täitmisel on lihase arvelt tulenev kaalutõus võrdlemisi väike, sest lihasmass on rasvamassist raskem kõigest u 10%
4. lihastreening hakkab rasva põletama alles siis, kui on saavutatud mingi areng lihaste kvaliteedis ja alles siis hakkab lihas tarbima funktsioneerimiseks rohkem energiat.
5. Kaalulangetusperioodil on soovitav tegeleda aeroobse kestustööga (jooks, ujumine, suusatamine jne), kuid pulssi tuleks seejuures hoida umbes 120 peal (mitte 140-150), sest umbes selles kandis saadakse suurim osa lihase tööks kuluvast energiast rasva arvelt (so FatMax)
6. ÜKEt ja jõusaali võib ikka lisaks teha, sest see aitab parandada üldist fitnessi.
Tundsin vajadust seda teemat puudutada professionaalsest huvist (oman vastaval alal kraadi ja see on ühtlasi mu igapäevatöö).
Loodan, et saite innustust teha rohkem kauakestvaid madalapulsilisi treeninguid!
Olge tublid