Kuupäev: 28. March 2015, kl 07.11
No mis jutud??? Kommid ja koogid....
Magusat saab mitmest muust asjast ju ka kätte. Asi ikka mõtlemises kinni.
Kui väga magusaisu tuleb (mida mul pole ammu enam tulnud), siis teen ahjus banaane ja panen jäätist peale. Kooke pole ammu juba küpsetanud, küll vahest muffineid lastele paar plaaditäit, et siis ise max 2 tk söön ära. Kuigi tegelt ei peaks sedagi tegema. Aga noh, kui üks nelja aastane tuleb ja nurub muffeleid, no kuidas ma siis ei tee.
Komme koju ei osta. 1 pakk Kalevi klassikalist küpsist vaid nädalas ja seegi on vaid lapsele. Vanasti ikka ostsin 2-3 pakki, siis sai ise ka igal õhtul veidi maiustatud. Nüüd enam ei! Lapsele 1 küpsis õhtul, kui soolase on ära söönud ja 1 küpsis hommikul enne lasteaeda.
Magusat aitab leevendada ka rosinad-pähklid. Ma söön päris tihti seda tudengieine segu. Kerge pihutäis enne tööpäeva lõppu, siis tean, et jaksan kohe trenni minna tegema.
Muide kui piisavalt palju magada, siis ei teki ka seda magusavajadust. Väsimus tekitab selle suhkruvajaduse. Mina olen tööpäeviti teadlikult end kell 21 voodisse sättima hakanud. Mul treener ütleb, et miinimum uneaeg peab olema 7,5h, aga veel parem kui 9h. Siis keha puhkab välja ja teki ka mingeid imelikke isusid
Eile siis mõtlesin mina, et lähen loovutan verd, et viimasest korrast oli juba oma aastake möödas. Veel vaatasin, et väga hea, et trennipäeva ka ei ole, et saangi rahus anda. Torgiti 3x näpud läbi, et hemoglobiini mõõta. Raua sisaldus peab vere loovutamisel olema miinimum 125. Esimesel korral sai tädike mul kätte 124, siis arvas, et 1 tilk jäi puudu ja võttis uuesti, sai 123

Kolmas kord proovides juba 122. Uuriti siis mu treenimisharjumusi ja kui kuuldi, et teen 5x nädalas trenni, siis pööritati silmi

ja öeldi, et ma pean nüüd otsustama, kas olla sportlane või doonor!
Eks ma hakkan siis lisaks rauatablette sööma, sest sportlastel pidi peamine probleem olema raua puudus. Ma ei taha, et kui ma jälle lähen koormustesti tegema siis saan sportimise keelu 2-3 kuuks, nagu siin paljud minu eelkäiad on rääkinud.