Kuupäev: 18. April 2011, kl 18.31
ainultmina, mul on ka sapikivid välja opereeritud ja ainus, millest tuleb tõesti ehk hoiduda, on tõsises rasvas praetud asjad (liha, esialgu vb pannkoogid, friikartulid jne). Mõõdukas koguses rasva ja vürtsi ei tee küll midagi hullu, aga eks see mõõdukuse piir on katsetamise küsimus

. No spa tasub kodus hoida, sest see mõjub valude korral väga hästi. Mul on mõned korrad aastas sellised "atakid", mis üldjuhul tabavad mind üldse alkoholi tarbimise tagajärjel ja siis on vastu hommikut tugevad valud (kipub lausa hingest kinni võtma), aga no spa leevendab väga kiiresti.
Ja veel - mina isiklikult arvan, et mina oma sapikivid selle tagajärjel saingi, et ma oma esimese kaalujälgmise ajal loobusin täielikult rasvast, aga sapp vajab oma korralikuks funktsioneerimiseks just nimelt rasva. Seega usun ma nüüd ka, et kasvõi siinsamas kaaluabis tasakaalustatud toitumise jaoks vajalik rasvakogus on vajalik sulle ka nüüd, kui sul sappi ei ole.
Teiseks - mul on emal ka aastaid tagasi sapp välja lõigatud (seega mul on vist kalduvus ka pärilikkusele, kuigi ma ausalt ei tea, kas see on kuidagi pärilik

) ja tema hoidus ka aastaid rasvast söömast ja vürtsidest, aga ometi esinesid tal kõhuvalud edasi. Mis nüüd aasta või poolteist tagasi selgus, siis nõelravi arst ütles, et see ei olegi rasvast/vürtsidest, vaid hoiduma peaks hoopis nisujahutoodetest ja suuremast osast piimatoodetest ning majoneesist. Ema proovis mul järgi ja nüüd toitubki nii, et saia ei söö ja piimatoodetest põhimõtteliselt vist ainult jogurtit ja kõhuvalusid ei kuskil, välja arvatud tähtpäevade ajal, kui laual on majoneesiga salatid ja koogid-tordid-kringlid.
Nii et mis ma oma pika jutuga öelda tahtsin on see, et kõik on katsetamise küsimus ja arsti juttu tasub küll kuulata, aga tasapisi pead ikkagi ise selgeks tegema, mis SINU ORGANISMILE hea on.
Edukat taastumist sulle ja kui esialgu tulebki kaalus natuke juurde, siis tervis ikka ennekõike, onju!