Kuupäev: 18. March 2014, kl 16.13
Tervitused

Kadri, ma mõistan täiesti Sinu muret, aga ei oska nõu ka anda

. Lisan siia juurde ( uuele tulijale selgituseks), et Kadri järgib LCHF , mis piltlikult öeldes tähendab süsivesikute vältimist.
Vähem süsivesikuid, rohkem rasva. Kui ma väljendan ennast valesti, siis Kadri parandab mind, eks

Nagu toidutabelis näha võib, siis on Kadri määranud omale päevaseks lubatud süsivesikute piiriks 40g. See siis selgituseks, miks Kadri jaoks kapsa-porgandi salati suur süsivesikute hulk muret teeb.
Ja nüüd tervitaks ma
Moosi-t ka

Tere tulemast ja mul on hea meel, et oled leidnud tee meie duelli juurde ja , et sul on kindel plaan oma kaaluga midagi ette võtta. Alustamine on
pool võitu , teise
poole jaoks aga peab kõvasti "tööd " tegema - vaeva nägema
Nagu eelpool keegi Sulle juba mainis, siis praeguse seisuga täidavad kõik meie duelli osalejad toidutabelit ja siiani tundub mulle, et kõik peavad seda vajalikuks ja nõustuvad, et see
on hea abimees. Ma ei hakka üldse tõestama, et see pole lisatöö, on ikka küll

Selgitaksin Sulle natukene selle "mõtet". Mõte on see, et me kõik püüame täita toidutabelit võimalikult jooksvalt. Usu mind, see kui Sa pead oma toitusid kirja panema "avalikku toidutabelisse", see on
hoopis midagi muud , kui tavalisse KA(Kaaluabi) päevikusse märkimine. Tavalisse pävikusse julged sa kirjutada mida iganes või jätta üldse kirjutamata, sest sa ei taha "tõele" otsa vaadata

Meil aga on kokkulepe, et me täidame seda ausalt ja panema sinna kirja ka oma 1500 kalorilised sünnipäevalauas õgimised. Olen kindel, et ilmselt kõik meist on tänu sellele "avalikule" toidutabelile nii mõnelgi korral jätnud teise tüki torti võtmata või siis piirdunud 1-2 pitsaviiluga, selle asemel, et terve pitsa ära õgida
Ise enesest pole toidutabeli täitmises midagi keerulist. Mina täidan samuti KA toidupäevikut. Alati kui ma panen KA päevikusse toidud kirja, teen ma kõrvale lahti lisaaknasse meie duelli toidupäeviku , mis avaneb selle "Me suudame!" alt , ja kannan samad toidud kohe ka sinna.
Lisaks sellisele "naabrivalvele" , et hoiame üksteisel silma peal, on toidutabelil veel see hea pluss, et sealt saab ka ideid, mida süüa teha. Oleme me ju kõik olnud olukorras, kus pea on tühi .... ja kõht on ka tühi
Ja toidutabel aitab meil vältida ka olukordi, kus keegi kirjutab, et no ma ei tea, ma olin terve nädala korrali, aga ikka kaal alla ei läinud ( no jah, ühe päeva natuke patustasin ka, või siis paar päeva ei kirjutanud üles, aga arvan, et olin korralik jne). Eks vahel tuleb ikka ette, et isegi korraliku nädala tulemuseks on pluss, üldiselt aga on see pigem erand, kui reegel

Tänu toidutabelile saavad teised anda nõu, et kas tasuks oma toitumises midagi muuta, millest otsida viga või ei tasuks muretseda

Meil on siin selline mõnus ühtehoidev seltskond, kes kirjutab praktiliselt igapäevaselt ja kui tekib mingeid küsimusi, siis saab vastuse üsna kiirelt
Unustasin ennast nüüd heietama ....
Ühesõnaga, Moosi, kui sa "kardad" toidutabelit selle pärast, et see tundus keeruline, siis selle pärast küll muretsema ei pea. Panen su meie toidutabelisse Väikepäikse kõrvale (paremale), sinu veerud on P ja Q. Nime alla võid ise kirjutada oma päevanormi , kui palju sinu kaloripiir päevas on, kui tahad võid ka foorumisse kirjutada... kirjutan ise tabelisse

Siis rullid alla õige päeva juurde, otsid õige söögikorra ( hommik, lõuna, vahepala või õhtu) ja kirjutad valgetesse ruutudesse toiduaine (nt. porgand 150g) ja sinna taha beezi ruut , et kui palju kaloreid see andis ( nt. 58). Piltlikult öeldes vaatad Kaaluabi päevikust ja kirjutad ümber

Beezide ruutude read (kuhu kalorite numbri kirjutad) arvutavad ise tulba alla kokku toidukorra ja ka päeva lõppu... no seda saad sa kohe aru, kui oled esimese numbri sinna kirjutanud

Mitte midagi keerulist ja midagi untsu ei saa keerata . Võid olla ka julge, et me oleme sulle kõik abis ja aitame hea meelega... tänuks tahame, et reedel oleks ilus miinus Sul
Ma teen sulle toidutabelisse read, proovi julgelt .... ja küsi julgelt !