Kuupäev: 01. January 2015, kl 21.19
Hei hei ja Head Uut Aastat!
Nagu lubasin, siis otsisin välja eelmise aasta alguse lubadused ja sellised need siis olid:
Porthita:
Kaal: aasta jooksul võiks kaotada veel nii umbes 40-45 kg (tean tean, kõlab ulmeliselt grinning smiley ) ehk siis ma tahaks aasta viimaseks kaaluks kirja saada 58 kg. Miks just selline number, siis selle pärast, et ma olen end ületanud ja teinud kohati ilmvõimatuna tunduva ja kaotanud tervelt poole oma kehakaalust alates oma kõrgeimast kaalust.
Sport: Paneme see aasta siis veidi julgema eesmärgi, läbida sügisjooksu 10 km ajavõtuga jooksu (ka see eesmärk kõlab hetkel ulmeliselt, kus ma suudan parematel päevadel vaevu 10 minutit järjest joosta. Kehvematel kõigest paar minutit).
Tervis: mnjah, ausaltöelda, ma ei oskagi siia väga midagi kirja panna, mida kaal ja sport ei sisaldaks ning mida ma see aasta juba ei oleks teinud, aga kirjutame siis nii, et jätkata 2013 alustatud tervislike eluviisidega ja loodan, et ka mu põhidiagnoosist (polütsüstilised munasarjad) tingitud II tüübi diabeedi oht taandub või vähemalt ei lähe hullemaks.
Muu: muus plaanis on mul kah unistus, mis täna tundub ilmvõimatu, sest ühelt poolt puudub mul üks vajalik komponent ja teiselt poolt ei võimalda ka mu tervis sellele mõelda, aga uuest aastast ma siiski loodan, et äkki … Ma olen viimase aasta jooksul taas kogenud seda, et vahest juhtub imesid. Ma tean, et see jutt on praegu segane, aga kuigi ma julgen unistada ei julge ma seda siiski siia veel kirja panna. Eks kui see juhtub, siis ma annan teada, et see oli see.
Lizette:
Tervis, tervis, tervis. Jätkata uurimist ja loodetavasti teada saada oma probleemide põhjused ja neid ravida. Uuel aastal on minek tartusse nii mõnegi arsti juurde. Hoian siis pöialt, et ma abi saaksin.
Jätkata tervislikku toitumist.
Liikuda ja üleüldse teha rohkem ( käin nüüd ju koolis, see tahab tegemisi rohkem, lisaks saan vist ka jaanuari kuust tööle).
Tööl vastu pidada, tervis on nagu on, aga ma tahan seda teha ja see töö meeldib mulle. Loodan, et pean vastu.
Kaalu languse osas ma ei sea eesmärki mingit kindlat. Kui suudan kaalu mingil põhjusel langetada, siis on super. Ja kui ei, siis ei saa ma sinna midagi teha, kui mu tartu arst ei ole veel selleks ajaks põhjust leidnud.
Ja muus osas, mõelda rohkem iseendale, mitte teistele. Leida oma lahendustele probleemid. Olla positiivsem jne.
Violet:
tahaks siis nö ideaalkaalu jõuda. Kuna ma tean, et trenniga mul tegelikkuses probleemi pole - liigun küll. Minu komistuskivi on just toitumine. Olles selle faktiga kursis võtsin härjal sarvist ja olen uurinud igasuguseid erinevaid teoseid ja kirjandust ning teinud endale ümbes mingi plaani, mida alguses jälgida. Käiku läks see alates tänasest. Näeme, kas ja kuidas mõjub!
Trenni osas - tahan painduda rohkem. ja tahan osa võtta mingist sportlikust üritusest. Jätan siinkohal veel lahtiseks, et millise aga mingi pisike jooksulõik võiks olla. Ja tahaks mitte kokku vajuda esimese kilomeetri peale kuskile põõsasse grinning smiley
Toitumise osas - nagu öeldud, kaotada oma komistuskivi. teiseks, õppida tegema rohkem erinevaid toite. hetkel ma tunnen, et tulen näljasena koju, mõtlen et ei tea mis teha ja kuna need tavalised valikud on kopa ette viskand siis.. lõpetan ikka pitsaga vms. Tahaks suuremat valikut enda menüüsse. hetkel jääb see kõik pelgalt teadmiste puudumiste taha.
Muus osas - tegelikult plaane on erinevaid ning kõiki siia kirja panna ei jõua. Üldiselt aga tahaks enda elustiili muuta veelgi rohelisemaks, teha mõned muutused enda elukorralduses jne.
Mnjah, minu unistused olid suured, aga kahjuks täielikult mul enda omi täita ei õnnestunud. Kaalu osa läks ju täitsa puu taha, ehk siis sisuliselt mu kaal tõusis suveks üle saja ja nüüd olen jälle umbes aasta taguses kaalus tagasi õnneks. Spordi osa läks kah metsa, aga ka selles osas olen aasta taguses seisus jälle tagasi

ehk siis ca neli trenni nädalas. Tervise eesmärgid läksid osalt ju täide, viimane arsti külastus näitas, et mu diabeedi oht on kaugel kaugel ja põhimõtteliselt ma ei peaks selle pärast üldse muretsema, samas on tagasiminek vererõhu osas, ehk siis ma praegu olen jälle vererõhu rohtude peal ja hetkel ei paista kusagilt ka nende vähendamise võimalust. Ka selle muu eesmärgiga juhtus nii, et praegu ei osanud enam isegi mitte unistada.
Oma uue aasta plaanid panen homme koos aasta esimese kaaluga kirja
Korrastasin ka eelmise aasta
TABELi ja tekitasin juba ka selle aasta oma