Kuupäev: 28. December 2013, kl 14.08
Hei hei!
Tegin siin tabelit ja aastakokkuvõtteid ja sattusin postitustele, kus kirjutasime ootustest uueks aastaks. Nii mõnigi eesmärk sai saavutatud, nii mõnigi mitte – suund on aga meil siiski läbi aasta õige olnud. Meenutused, millised need 2013 aasta eesmärgid olid:
Porthita:
2013 aasta loodan lõpetada 30 kg kergemana, mis teeb siis, et keskmine nädalane kaalukadu peaks olema 0,6 kg. Kindlasti tahaks vabaneda ka vererõhu tablettidest. Sportlik eesmärk on läbida sügisjooksu 10 km kõndi. Kõik eesmärgid on vägagi reaalsed ja teostatavad ka see vererõhu tablettide osa, kuna tean, et nii kui kaalu allapoole 105 kg saan, ei vaja neid tablette enam.
Violet:
• Kaalu võiks saada alla 20-25kg (näiteks 75 võiks olla kaalunumbriks)
• Sportlik eesmärk: tahan suuta kätel seista
• Liituda uuesti oma vana trenniga, kuhu hetkel kaalu pärast ei ole saanud minna
• Toitumine: Toituda endale allergiavabadest toitudest
• Eluviisid tervislikumaks.
Moment siis sellised. Muud eluvaldkonnad tahavad ka veidi muutusi. =)
Lizette:
* Püüan tervislikumalt toituda-vähem magusat, komme, saiakesi jms, rohkem puu- ja juurvilju. (Õnneks viimasel ajal isu soolaste asjade ja puuviljade järele).
Kuid vahel luban midagi endale, kuna meeldib väga süüa teha, siis ikka ise maitseks ka.
* Püüan rohkem liikuda-kodus trenni teha, jalutada või kui neid ei viitsi, siis vähemalt koristan elamist nii, et higimull otsa ees
*Samuti oleks hea, kui kaalu langedes, saaksin lahti vererõhu tablettidest ja kõhuprobleemidest ning paraneks ensetunne ja oleks energiat rohkem.
* Kõige raskem kaalu langust ennustada. Ütleme nii, et püüan langetada, nii palju kui võimalik.
Ideaalis oleks see muidugi mingi 40kg, aga see oleks üsna uskumatu lugu, kuigi mitte võimatu
Reaalselt olen üliõnnelik ka 20 langetatud kilo üle, sest see annaks juba energiat ja usku veel 20kg kaotada.
Kaalu tulemused on näha
TABEL’is.
Muude eesmärkide osas eks igaüks oskab ise kõige paremini analüüsida, aga enda kohta saan öelda järgmist:
Vererõhu tablettidest olen vaba. Juba kaks nädalat pole ühtegi tarbinud ja enesetunne on kah täiesti OK selle juures. Ega seda mõõtjat ei ole just väga kasutanud, aga eks ta selline 130/90 ole ja edasine kaalulangus toob sellegi järjest rohkem allapoole.
Sportlikust eesmärgist sügisjooksul osalemine jäi täitmata. Kuigi nüüd tagant järele mõeldes olen üsna kindel, et oleksin suutnud seda teha, aga noh, mis seal ikka. Aga selle eest käin ma tänaseks vähemalt neli korda nädalas vägagi intensiivses trennis, millest aasta alguses ei julgenud unistadagi.
Igatahes neid kokkuvõtteid tehes tekkis mul idee ka 2014 aastaks mingid eesmärgid seada ja minu omad on siis sellised:
Kaal: aasta jooksul võiks kaotada veel nii umbes 40-45 kg (tean tean, kõlab ulmeliselt
) ehk siis ma tahaks aasta viimaseks kaaluks kirja saada 58 kg. Miks just selline number, siis selle pärast, et ma olen end ületanud ja teinud kohati ilmvõimatuna tunduva ja kaotanud tervelt poole oma kehakaalust alates oma kõrgeimast kaalust.
Sport: Paneme see aasta siis veidi julgema eesmärgi, läbida sügisjooksu 10 km ajavõtuga jooksu (ka see eesmärk kõlab hetkel ulmeliselt, kus ma suudan parematel päevadel vaevu 10 minutit järjest joosta. Kehvematel kõigest paar minutit).
Tervis: mnjah, ausaltöelda, ma ei oskagi siia väga midagi kirja panna, mida kaal ja sport ei sisaldaks ning mida ma see aasta juba ei oleks teinud, aga kirjutame siis nii, et jätkata 2013 alustatud tervislike eluviisidega ja loodan, et ka mu põhidiagnoosist (polütsüstilised munasarjad) tingitud II tüübi diabeedi oht taandub või vähemalt ei lähe hullemaks.
Muu: muus plaanis on mul kah unistus, mis täna tundub ilmvõimatu, sest ühelt poolt puudub mul üks vajalik komponent ja teiselt poolt ei võimalda ka mu tervis sellele mõelda, aga uuest aastast ma siiski loodan, et äkki … Ma olen viimase aasta jooksul taas kogenud seda, et vahest juhtub imesid. Ma tean, et see jutt on praegu segane, aga kuigi ma julgen unistada ei julge ma seda siiski siia veel kirja panna. Eks kui see juhtub, siis ma annan teada, et see oli see.
Kiri sai küll nüüd pikk, aga ehk viitsisite ikkagi lõpuni lugeda ja kirjutate ka ise sellest, kuidas teie 2013 eesmärkidega läks ja mida uuel aastal saavutada püüate.
Igatahes, ma tänan teid, et olete läbi kogu selle tee siiski siin toeks püsinud ja kergendanud muret või suurendanud rõõmu ning loodan, et uuel aastal on meil kõigil rõõmu rohkem, mida paljundada ja muresid, mida kergendada, vähem.
Igatahes rõõmsat vana aasta lõppu teile!
Porthita