Kaaluabi uudised
Kööginurk
Kaalu langetamine
Tervisesport
Motivatsioon
Muud jutud
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 25. November 2013, kl 12.41

Tere Liz

Rõõm sinust kuulda. Samas kurb, et vahepeal nii hullusti on lood olnud. Kas sa lisaks perearstile oled ka gastroenteroloogiga konsulteerinud? Need rohkem spetsialiseerunud ja ehk oskavad rohkem aidata.

Kindlasti uuri veebist ka toitumise kohta, et mida süüa ja mida vältida, et organismis põletiku taset vähendada ja aidata organismil endal võidelda bõõrbakterite ja põletikuga. Kas pro- või prebiootikumidest ei või abi olla? Kas ehk suudaks organism kuidagi ise sellest bakterist jagu saada kui suurendada nö sõbralike bakterite hulka ja teha nende elu võimalikult mõnusaks?

Igatahes siit ka selle nädala TABEL

Päikest!
Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 26. November 2013, kl 11.39

Kahjuks olen aru saanud, et seda haigust ei ole võimalik ilma antibiootikumideta ravida. Ei ole eriala arstiga veel rääkinud, uurin asja omal käel ja siis tean rohkem küsimusi küsida. Perearst on .... ta isegi ei ole rääkinud mulle, et ma ei tohi näiteks mittesteroidseid põletikuvastaseid tablette kasutada ( ibuprofeenid jms), sest need võivad asja veel süvendada, samas lubas et kui kõht lahti siis võib söetabletti võtta aga söetableti lehel kirjas et ei tohi. ei rääkinud ta ka midagi probiootikumidest ega sellest, et selle haiguse tõttu on tihti inimestel magneesiumi ja b-vitamiini puudus. Hakka või ise arstiks. Hetkel võtan nexiumi, mis leevendab aga ei ravi. Vähemalt on inimese tunne ja koguaeg ei valuta. seda teen kaks nädalat, siis teen vist probiootikumide kuuri ja vitamiine kah ja kui see läbi saab siis tuleb uuesti nexiumi võtma hakata.
Äkki mu organismis ongi mingi vitamiini puudus, organism on nõrk ja seepärast ei talunud neid rohtusid. Igatahes uurin veel asja, kevade poole proovin uuesti ravi teha. Sest see pole normaale, ma ei saa nii elada, kui see ravimata on. Ükski söök sees ei püsi ja kohutavad valud on ka.

Teie olete endiselt tublid ja vaprad smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 27. November 2013, kl 00.35

Selle nädala "kokku" rida näeb kuidagi veider välja. Ta on kõike kokku liitnud aga tegelikult Lizette oma rohelisega tuleks lahutada...

Liz - nagu Porthita ütles siis tõesti on tore sinust midagi kuulda. Samas kahju, et sul kehvasti on läinud. Soovitan ka omalt poolt et uuri ise hästi palju - nagu su jutust aru sain, siis oled ennast juba vägagi palju kurssi viinud. Ja kindlasti pöördu ka erialaarsti poole - nagu iga inimene on erinev ja omab enda arvamust nii kehtib see ka erialade esindajate kohta - teine või kolmas arvamus on kindlasti väärtuseks vaid, sest räägime ju siin ikkagi sinu tervisest! Loodetavasti on sul praegu natukene parem juba olla

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 27. November 2013, kl 11.55

Hei hei!

Liz - Kindlasti küsi saatekiri erialaarstile. Ning uuri ka ise, et ehk annab toidu ja toidulisanditega (vitamiinid, probiootikumid ja muud käsimüügist leitavad taimsed asjad) ning ehk ka nende apteekides müüdavate taimeteedega midagi ära teha või vähemalt enesetunnet ja olemist parandada.

Violet - tegelikult on kokku rida täiesti õige, ma lihtsalt olin värvi valikus väikese apsaka teinud. Kuna Liz ei olnud vahepeal oma kaalu andnud, siis arvestuse kohaselt viimasest tabelis olevast kaalust oli siiski väike pluss.

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 29. November 2013, kl 11.51

Ahsoo, siis on sellega korras.Ma selle peale ei tulnudki, et kui värv võib ju ka võssa olla...

Igatahes, kaal liikus täpselt nii palju kui ma mõtlesin, et võiks. Ainult, et va tegelinski - vales suunas! :/ Saavutasin jälle selle ümmarguse 85. :/ See nädal toitumise osas on olnud kehvem ka. Käisin ujumas, käisin aeroobikas. Aga tuli vist vähem liikumist. Lisaks on mul mingid meeletud isud - tahaks kas mäkki friikaid või krõpsu või Felixi kartulikastet või.. miskit sellist spetsiifilist soolast. Üldiselt ma arvan, et isud võivad olla põhjustatud ka sellest, et kohe-kohe peaks ka "that time of month" olema. hetkel väga palju ei muretse, aga no natuke kurb on ikka. kuid hoidkem positiivset meelt, eksole!

Tüdrukud, kuidas teil?!

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 30. November 2013, kl 18.13

Tere!
Suur tänu Teile, nii tore, et te mul siin olemas olete.
Sel nädalal on veidi parem juba. Aga söömisega on nii nagu on.
Sellest ka kaal 114,4kg.
Tegelt on nii, et kui mõni päev hea on, siis saan süüa leiba, ja õuna ja tomatit ja mandariini jne. Kui halb siis ainult kuiva saia närida.
kohutavalt vastik on, et ei saa mandariine süüa...
Aga homme proovin. Ikkagi esimene advent smiling smiley
Loodan, et homseks veidi lund ka maha tuleb, siis looks tuppa veidi jõulumeeleolu ka, see aeg on ju niigi lühike, tuleb nautida.
Soovin Teile ka homseks ilusat jõuluaja algust smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 02. December 2013, kl 11.51

Hei hei!

Minu selle reedene kaal oli 97.7 ehk siis kenakesti plussis sad smiley Nooh, väga ei kurvasta, sest eks natuke olen ise süüdi, natuke on tervis süüdi ja siis veel üks väike osa on organismi iseärasustes kinni.
Igatahes tänaseks on tervis korras ja usun, et hiljemalt järgmise nädala lõpuks olen paari nädala taguses kaalus tagasi ja loodetavasti veel natuke pealegi.

Siit siis ka selle nädalane TABEL

Violent - Isud ja kaalu tõus võib täiesti olla seotud tsükliga. Nii et pärast läheb kõik jälle mööda ja normi jne smiling smiley

Liz - Loodetavasti asi ikka paraneb. Aga kui vähegi saad, siis ehk proovid saia asemel mõnda köögivilja süüa, aitab kaalulangusele kindlasti paremini kaasa smiling smiley Kartul oleks kindlasti üsna hea, lillkapsas tundub kah üsna mahe olema, kui toorelt ei saa süüa, siis keeda või tee ahjus, aga ma usun, et see saia vähendamine aitaks igal juhul kaasa ka tervisele.

Päikest ja kaunist jõuluootusaega!
Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 06. December 2013, kl 09.13

Hei hei!

Alustan siis tänast teavitamist ja anna teada, et minu tänahommikune kaal 0li 96,5 ehk eelmise nädalaga võrreldes -1,2 kg. Üsna ootuspärane tulemus, järgmiseks nädalaks ootan taas uusi langusi, kuigi nädalavahetus tuleb kiire ja kodust eemal, ehk ei ole aega teb mis toitu ette valmistada, siis loodan, et suudan siiski joonel püsida.

Täna on õhtul töö poolt jõulupidu. Eks näis, kuidas seal end kontrollida suudan. Igatahes püüan mitte märkimisväärselt üle süüa.

Käesolev nädal oli tegelikult selline enam vähem. Teisipäev oli kummaliste killast, kuna teisipäeva pärastlõunast järgmised 24 tundi olin nagu duracelli jänes ja öö jäi vahepealt magamata, siis tegelikult olen tänaseni veidi uimane, aga püüan end siiski õhtuks ärksaks saada smiling smiley

Kuidas teie nädal?

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 06. December 2013, kl 13.22

Minu nädal hakkas väga raskelt. Reedel oli natukene veider ja... nädalavahetuse veetsin juba voodis kõrges palavikus... täna võtsin viimase antibiootikumi, olek on vägagi hea (kui antibiootikumi kõrvalnähud välja jätta).

Nädala ise muidu veetsin üpriski liikumatult sest iga natukene äkilisem liigutus lõppes meeletu väsimusega. Ja eks arsti ettekirjutus oli ka, et puhata ja vett juua. Kaalunumber näitas 84, mis on haigusest mitte minu tublidusest. Sessuhtes on järgmine nädal arvatavasti plussis jälle... samas, näiteks sel nädalal ei ole kordagi kommi vms söönud - eelnevat sai ikka iga päev mõni komm põske pistetud sest üks-kaks kommi ei tee ju midagi. Ma natuke arvan, et seal võis enesepett ka olla selle üks-kaks osas.

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 07. December 2013, kl 12.47

Tere,
Minu kaal sel nädalal 114,1kg.
Ka mina sain külmetus viiruse külge, haigeks jäin esmaspäeval. Ja kohutav kui palju nohu ja tatti ühe inimese seest välja võib tulla. Hakkan tervemaks saama juba, rohtu võtnud pole, kõik teede abil.

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 10. December 2013, kl 11.36

Tere!

Mingil põhjusel ma ei pääse töö arvutist meie tabelile enam juurde, aga püüan mõnel õhtul kodus siiski arvuti käima panna ja ka tabeli korda teha.

Liz, Violet - kiiret paranemist teile. Õnneks mulle ei ole see hooaeg veel ühtegi nohu elukat külge hakanud.

Liz - ma mõtlesin sinu selle antibiootikumi talumatuse peale ja tuli selline mõte, et äkki proovid suuremas koguses pikema aja jooksul küüslauku tarbida - toorest, et need eeterlikud õlid ikka eriti effektiivselt toimiksid. Küüslauk on iseenesest ju antibakteriaalne ja ka tõestatult antibiootikumi omadustega. Äkki aitab see selle mao põletiku ja mis iganes sinna mitte kuuluva bakteri vastu? Ma arvan, et tasub proovimist smiling smiley

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 10. December 2013, kl 15.32

Porthita, kui suured need kogused olema peaks? Samas küüslauk on asi mis tekitab kõrvetisi ja puhitusi. Aga ma oleks täitsa nõus proovima, aga ma isegi ei tea kellelt nõu selle kohta küsida võiks...
Sest nüüd ma juba kolmandat nädalat võtan seda nexiumi, mis peaks ära võtma, valu, kõrvetised jms. Aga ometigi hakkab nüüd jälle imelikuks minema, kõrvetab aeg-ajalt ja valutab ka vahel. Aga tegelikult ei tohiks, iiveldab ka. Ja viimastel päevadel selline väsimus, et päris raske on end isegi auto roolis ärkvel hoida. Oh ma kohe ei tea...

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 12. December 2013, kl 11.53

Liz, ma arvan, et see väsimus on seotud sellega, et sisikond ärritatud ja ei omasta kõiki vajalikke vitamiine, mineraale ja muid mikroelemente toidust.
Kui vaid kõrvetiste ravist rääkida, siis ma küll ei tea, kas rohi mida võtad on retseptiga või käsimüügi oma. Igaljuhul soovitan pigem arstiga rääkida ja mõnd retsepti rohtu proovida ja kui üks ei toimi, siis katsetatada teist või kolmandatki.
Küüslauguga, ma ei teagi, äkki üks mõnskem küüs toidukorra kohta? Ehk siis umbes 3 paksu küünt päevas. Oluliselt halba see teha ei saa, mõjub igatepidi tervisele hästi. Seda ma ei ole varem kuulnud, et küüslauk kõrvetisi või puhitust tekitaks, aga kõik võib olla. Kui ikka ei saa, no siis hambad risti ja nui neljaks ei ole kah mõtet piinata organismi.

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 13. December 2013, kl 09.26

Hommik!

Minu tänane kaal 95,4 ehk siis nädala peale -1,1 kg. Tulemusega olen väga rahul.

Nädal ise oli raske ja stressirohke. Ööd jäid lühikeseks ja väsimus piinas. Aga pole hullu, elan üle ja järgmise nädala lõpuks peaks asi rahunema.
Trenne siiani on kolm, aga eks näis, kas täna tuleb ka neljas selle nädala trenn või murrab väsimus mind maha.

Kuidas teil?

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 14. December 2013, kl 10.36

Tere,
minu kaal 113,2kg. Oskan ennustada, et järgmine nädal on pluss, sest see lihtsalt on nii. Kuidas seekord selline miinus ma ei tea, suhteliselt halb on olnud, enamus päevad kodune, trenni ei teinud ega midagi.

Jah see rohi, mis võtan on retseptiravim, aitas kuni 2 nädalat ja siis justkui mõju vähenes. Käisin eile oma perearsti juures. Kirjutas juurde mingi ravimi, mis mao mikrofloorat parandama peaks ja käskis kõrvetiste rohtu vähem võtta. Aga eks näeb... Muidugi super kahju, et jõulude ajal ei saa mandariine süüa. Aga küüslauk tekitab tõesti kõrvetisi, gaase jms. Seda teeb ka sibul, tomat, šokolaad, leib vms, ühesõnaga paljud asjad. Uuel aastal teen uued vereproovid ja siis tartusse arsti juurde.

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 15. December 2013, kl 19.03

vabandust hilinemise pärast. Kaalumuutus suur ümmargune null. Mitte midagi ei oska muuta või teistmoodi kah teha. sad smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 17. December 2013, kl 20.31

Lõpuks siis ka tabel TABEL

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 21. December 2013, kl 01.08

Tere!
Eelmise nädala inetu hilinemise heastan selle nädala esimesena olekuga. nagu kellaaja järgi võib öelda, siis uneajaga on natukene kehvad lood. Viimasel ajal on kooli poolt natukene stressi olnud rohkem kui võiks. Trenni ei ole jõudnud üldse - ja see on tegelikult kurb.

Siiski siiski, labidat nurka veel ei viska. Kaalunumber näitas kergelt alla 84 kuid kuna teate, mis seis mul kaaluga on... seega muutust fikseerida ei oska ja jätame 0. Hetkel mulle piisab ka sellest, et ise tean, et muutus oli siiski - olgugi, et väike.

Jõulude osas on mul kuidagi väga hea tunne. Tööle ei pea enne uut aastat minema. Eksameid enne uut aastat koolis enam pole. Saan puhata, saan trenni teha (oi kuidas ma ootan!). Ja tänane üritus näitas, et suudan ka krõpsude jms vahel istudes õnnelikult oma õunu närida. Lootkem jõulude osas sama!

Kuidas teil, tüdrukud?
Kui enne siia ei jõua, kui pärast jõule siis..ilusat jõuluaega ning hoidkem saledat joont! Jõulud ei ole ülesöömiseks vaid ikka perega koos olemiseks! smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 21. December 2013, kl 11.22

Tere,
nagu arvata oligi, siis sel nädalala olen sajaga plussis grinning smiley
Minu kaal 114,2kg. Pole hullu, ehk see püsima ei jää. looduslikud iseärasused grinning smiley
Minul nii rahulikult pühad ei möödu, kui sinul Violet. Panen ikka täistambiga edasi, vaba on vaid 24. Siis tuleb ka õde oma perega siia ja siis saab kokata ja koristada jne. Ja 31 on mul ka vist vaba. uuest aastast veel veidi tööd ja 6.jaanuarist kooli ja tööle..
Tervis on nii nagu on. Saan elatud ja oldud, aga mitte hästi. Lihtsalt pean vastu...
Igatahes, ilusaid ja rahulikke pühi Teile!!!

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 22. December 2013, kl 21.37

Hei hei!

Ka minu kaal on sel nädalal kiloga plussis ehk siis 96,4 oli reedel kaalul. Pärast seda tuli käegalöömise meeleolu ja täna on veel suurem pluss, sest njah, neid hambaid on liiga palju kasutatud erinevate väga valede asjade sisse söömiseks - piinlik piinlik.
Igatahes püüan jõulud kuidagi enam vähem üle elada ja hiljemalt uue aasta algusest taas väga rangel reziimil.

Siit siis ka TABEL

Igatahes kauneid jõule teile!

Ühtlasi jagan ühte jõluprae ideed nimelt minu Jõulupart:
Marinaad:
ühe apelsini mahl
teelusika otsaga jahvatatud kaneeli, jahvatatud kardemoni, jahvatatud nelki.
mõnusalt jahvatatud apelsini koort
natukene muskaatpähklit
soola
pipart
Sega kõik kokku ja pane part marinaadi
(minul piisas sellest kogusestparasjagu kahe pardijala marineerimiseks)
Lase seista vähemalt 4 tundi (mida kauem, seda parem, aga mitte ka nii kaua, et halvaks läheb grinning smiley )

pahe ahjuplaadile/potti põhja natuke hapukapsast, aseta part kapsale, pane pardile veel paras kiht kapsast ja pane kõik ahju.
15 minutit enne küpsemise lõppu puhasta part kapsast ja lase pruunistuda.

Minule igatahes maitses tulem väga smiling smiley

Porthita!

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 27. December 2013, kl 10.05

Tere, saan siis esimene olla. smiling smiley
Jõulud oli kiire aeg, töö ja muud tegemised kaa. Siiski minu kaal sel nädalal 114kg.
Kuigi sai ikka vaadatud mida süüa ja minu tehtud toorsalat kadu laualt imekiirelt. Natuke patustasin ka, Napoleoni kooki sõin ja mitu tükki kohe. Vahel võib... Ja õde ise tegi selle, see oli super hea.
Tervis vaikselt hakkab sellele pingele alla andma vist... Magu enam-vähem rohtudega ok, kui valin ka mida söön. Aga mitu päeva juba pulss kõrge rahuolekus ka 100 ringis ja see väsitab tohutult, ja selline naljakas värin või ärevus on sees, palavikku ega midagi pole. Ei oska nagu teha ka midagi. Ehk läheb ikka üle, sest ees on veel mitu kiiret ja rasket nädalat.
Loodan, et Teie jõulud möödusid hästi smiling smiley
Ja ilmselt tuleb ette soovida ka juba head vana-aasta lõppu ja veel paremat uue algust winking smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 27. December 2013, kl 12.18

Minu jõulud võrreldes varasemate aastatega ei olnud nii söögirohked. Otsustasime perekonnaga olla laisad ja lohed ning kasutada ära seda, et kõik alati teevad jõuludeks liiga palju süüa ning meie masterplaan oli, et meie ise jõulusööke ei tee. Ei teinud ka. Käisime kõigil teistel külas - ja otse loomulikult pakuti kõikjal süüa.

Siiski sai võrreldes tavapärasega rohkem söödud komme jms. Ja pirukaid. Mõlemad vanaemad tegid pirukaid. Mõlemad vanaemad oskavad ülihästi teha pirukaid...

Kaalu osas aga... otsustasin eile, et olgu mis on - kõike annab muuta. Astun kaalule ja.. kaal näitab 20 kilo. Astun maha, astun uuesti kaalule. Kaal näitab 20. Astun maha, äsan jalaga kaalule, astun peale.. ja kaal näitab täpselt sama mis eelmine nädal - kergelt alla 84. (olgu öeldud, et tegemist on teise kaaluga, mitte eelmise nädala kaaluga). Alguses tundus küll nagu oleks jõuludeks keegi kaalu ära konfinud grinning smiley

Tänasest olen ilusti jälle oma nö tavatoidu peal. Plaanin trenni minna ja olen igati tubli. smiling smiley

Ja teile, tüdrukud! Langevat uut aastat ning et numbrid oleks veelgi madalamad!

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 27. December 2013, kl 13.43

Hei hei!

No vot, seekord siis juhtus nii, et ma tegelikult unustasin ära, et täna reede ja peaks tabelisse mingi kaalu kirja panema eye rolling smiley

Tunnistan ausalt ei ei ole nädala jagu päevi üldse jälginud mida söön ja ausõna ka koguseliselt liiga palju söönud. Tõsine patu nädal on olnud, on söödud kooki, praadi, kapsast, kommi, shokolaadi, jäätist ja selle nimekirajaga võiks veel jätkatagi tongue sticking out smiley

Kuigi ma unustasin, et täna reede ja peaks kaalul tammuma, siis harjumusest siiski igal hommikul kaalule astuda, astusin ka täna ja kui nüüd seal mälu sopist õige numbri välja kangutasin, siis see plaat seal vannitoa põrandal arvas, et võtsin elevandi endaga koos kaalule ja näitas ägisedes 100,4 kg. Mnjah, natuke nagu piinlik on kah selle numbri pärast, aga ma ei viitsi põdeda. Selge siht on järgmisest nädalast taas ülikorralik olla ja päevikutgi pidada ja kõigis korraldustes näpuga järge ajada.

Tabeli panen üles jällegi millalgi nädalavahetusel, kuna jätkuvalt mingil arusaamatul põhjusel ei saa ma töö arvutist seda tabelit hallata.

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 28. December 2013, kl 14.08

Hei hei!

Tegin siin tabelit ja aastakokkuvõtteid ja sattusin postitustele, kus kirjutasime ootustest uueks aastaks. Nii mõnigi eesmärk sai saavutatud, nii mõnigi mitte – suund on aga meil siiski läbi aasta õige olnud. Meenutused, millised need 2013 aasta eesmärgid olid:

Porthita:
2013 aasta loodan lõpetada 30 kg kergemana, mis teeb siis, et keskmine nädalane kaalukadu peaks olema 0,6 kg. Kindlasti tahaks vabaneda ka vererõhu tablettidest. Sportlik eesmärk on läbida sügisjooksu 10 km kõndi. Kõik eesmärgid on vägagi reaalsed ja teostatavad ka see vererõhu tablettide osa, kuna tean, et nii kui kaalu allapoole 105 kg saan, ei vaja neid tablette enam.

Violet:
• Kaalu võiks saada alla 20-25kg (näiteks 75 võiks olla kaalunumbriks)
• Sportlik eesmärk: tahan suuta kätel seista
• Liituda uuesti oma vana trenniga, kuhu hetkel kaalu pärast ei ole saanud minna
• Toitumine: Toituda endale allergiavabadest toitudest
• Eluviisid tervislikumaks.
Moment siis sellised. Muud eluvaldkonnad tahavad ka veidi muutusi. =)

Lizette:
* Püüan tervislikumalt toituda-vähem magusat, komme, saiakesi jms, rohkem puu- ja juurvilju. (Õnneks viimasel ajal isu soolaste asjade ja puuviljade järele).
Kuid vahel luban midagi endale, kuna meeldib väga süüa teha, siis ikka ise maitseks ka.
* Püüan rohkem liikuda-kodus trenni teha, jalutada või kui neid ei viitsi, siis vähemalt koristan elamist nii, et higimull otsa ees
*Samuti oleks hea, kui kaalu langedes, saaksin lahti vererõhu tablettidest ja kõhuprobleemidest ning paraneks ensetunne ja oleks energiat rohkem.
* Kõige raskem kaalu langust ennustada. Ütleme nii, et püüan langetada, nii palju kui võimalik.
Ideaalis oleks see muidugi mingi 40kg, aga see oleks üsna uskumatu lugu, kuigi mitte võimatu
Reaalselt olen üliõnnelik ka 20 langetatud kilo üle, sest see annaks juba energiat ja usku veel 20kg kaotada.

Kaalu tulemused on näha TABEL’is.
Muude eesmärkide osas eks igaüks oskab ise kõige paremini analüüsida, aga enda kohta saan öelda järgmist:
Vererõhu tablettidest olen vaba. Juba kaks nädalat pole ühtegi tarbinud ja enesetunne on kah täiesti OK selle juures. Ega seda mõõtjat ei ole just väga kasutanud, aga eks ta selline 130/90 ole ja edasine kaalulangus toob sellegi järjest rohkem allapoole.
Sportlikust eesmärgist sügisjooksul osalemine jäi täitmata. Kuigi nüüd tagant järele mõeldes olen üsna kindel, et oleksin suutnud seda teha, aga noh, mis seal ikka. Aga selle eest käin ma tänaseks vähemalt neli korda nädalas vägagi intensiivses trennis, millest aasta alguses ei julgenud unistadagi.

Igatahes neid kokkuvõtteid tehes tekkis mul idee ka 2014 aastaks mingid eesmärgid seada ja minu omad on siis sellised:
Kaal: aasta jooksul võiks kaotada veel nii umbes 40-45 kg (tean tean, kõlab ulmeliselt grinning smiley ) ehk siis ma tahaks aasta viimaseks kaaluks kirja saada 58 kg. Miks just selline number, siis selle pärast, et ma olen end ületanud ja teinud kohati ilmvõimatuna tunduva ja kaotanud tervelt poole oma kehakaalust alates oma kõrgeimast kaalust.
Sport: Paneme see aasta siis veidi julgema eesmärgi, läbida sügisjooksu 10 km ajavõtuga jooksu (ka see eesmärk kõlab hetkel ulmeliselt, kus ma suudan parematel päevadel vaevu 10 minutit järjest joosta. Kehvematel kõigest paar minutit).
Tervis: mnjah, ausaltöelda, ma ei oskagi siia väga midagi kirja panna, mida kaal ja sport ei sisaldaks ning mida ma see aasta juba ei oleks teinud, aga kirjutame siis nii, et jätkata 2013 alustatud tervislike eluviisidega ja loodan, et ka mu põhidiagnoosist (polütsüstilised munasarjad) tingitud II tüübi diabeedi oht taandub või vähemalt ei lähe hullemaks.
Muu: muus plaanis on mul kah unistus, mis täna tundub ilmvõimatu, sest ühelt poolt puudub mul üks vajalik komponent ja teiselt poolt ei võimalda ka mu tervis sellele mõelda, aga uuest aastast ma siiski loodan, et äkki … Ma olen viimase aasta jooksul taas kogenud seda, et vahest juhtub imesid. Ma tean, et see jutt on praegu segane, aga kuigi ma julgen unistada ei julge ma seda siiski siia veel kirja panna. Eks kui see juhtub, siis ma annan teada, et see oli see.

Kiri sai küll nüüd pikk, aga ehk viitsisite ikkagi lõpuni lugeda ja kirjutate ka ise sellest, kuidas teie 2013 eesmärkidega läks ja mida uuel aastal saavutada püüate.

Igatahes, ma tänan teid, et olete läbi kogu selle tee siiski siin toeks püsinud ja kergendanud muret või suurendanud rõõmu ning loodan, et uuel aastal on meil kõigil rõõmu rohkem, mida paljundada ja muresid, mida kergendada, vähem.

Igatahes rõõmsat vana aasta lõppu teile!

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 30. December 2013, kl 13.09

Tere,
Porthita, ma just mõtlesin üks päev, et kas paneme ka uue aasta ootused kirja. Ma ei ütle lubadused, sest need on pigem ootused. grinning smiley

Minu 2013 ootused olid:
Lizette:
* Püüan tervislikumalt toituda-vähem magusat, komme, saiakesi jms, rohkem puu- ja juurvilju. (Õnneks viimasel ajal isu soolaste asjade ja puuviljade järele).
Kuid vahel luban midagi endale, kuna meeldib väga süüa teha, siis ikka ise maitseks ka.
* Püüan rohkem liikuda-kodus trenni teha, jalutada või kui neid ei viitsi, siis vähemalt koristan elamist nii, et higimull otsa ees
*Samuti oleks hea, kui kaalu langedes, saaksin lahti vererõhu tablettidest ja kõhuprobleemidest ning paraneks ensetunne ja oleks energiat rohkem.
* Kõige raskem kaalu langust ennustada. Ütleme nii, et püüan langetada, nii palju kui võimalik.
Ideaalis oleks see muidugi mingi 40kg, aga see oleks üsna uskumatu lugu, kuigi mitte võimatu
Reaalselt olen üliõnnelik ka 20 langetatud kilo üle, sest see annaks juba energiat ja usku veel 20kg kaotada.

Kokkuvõte: Toitun kindlasti palju paremini ja tervislikumalt. Sellega olen hakkama saanud.
Liikunud olen ka veidi rohkem, tegemisi olen rohkem otsinud omale.
Tervis, sel hetkel ma veel ei teadnud, mis olukord on, et ma ei saagi kaalu langetada jne. Siiski, aastaga 3kg juurde, pole kõige hullem. Mao ja kõhuprobleemid on loodetavasti lahendamisel.


2014 aastaks teeks siis sellised eesmärgid:
Tervis, tervis, tervis. Jätkata uurimist ja loodetavasti teada saada oma probleemide põhjused ja neid ravida. Uuel aastal on minek tartusse nii mõnegi arsti juurde. Hoian siis pöialt, et ma abi saaksin.
Jätkata tervislikku toitumist.
Liikuda ja üleüldse teha rohkem ( käin nüüd ju koolis, see tahab tegemisi rohkem, lisaks saan vist ka jaanuari kuust tööle).
Tööl vastu pidada, tervis on nagu on, aga ma tahan seda teha ja see töö meeldib mulle. Loodan, et pean vastu.
Kaalu languse osas ma ei sea eesmärki mingit kindlat. Kui suudan kaalu mingil põhjusel langetada, siis on super. Ja kui ei, siis ei saa ma sinna midagi teha, kui mu tartu arst ei ole veel selleks ajaks põhjust leidnud.
Ja muus osas, mõelda rohkem iseendale, mitte teistele. Leida oma lahendustele probleemid. Olla positiivsem jne.

Tõesti on tore, et me siin nii kaua vastu oleme pidanud. Teie olete ka kaalu langetanud korralikult, mina olen pigem see, kes ilusa rohelise tabeli ära rikub grinning smiley
Aga mul on hea meel, et te siin olemas olete winking smiley
Soovin Teile siis head vana-aasta lõppu ja uute ootuste/lootuste täitumist uuel aastal. smiling smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 03. January 2014, kl 09.51

Hei Hei ja Head Uut Aastat!

Minu selle aasta esimene kaalunumber on siis täpselt 100,0. Nuuh, vähemalt ümmargune stardipunkt smiling smiley

Nädal on olnud raske. Tervis jukerdab ja uue aasta esimese päeva magasin maha või olin lihtsalt voodis siralik. Kõlab karmilt, aga eks ma teadsin karta. Kuu aega vähest uneaega, ebatavalist töö stressi, kehva toitu ja ebaregulaarset trenni jõudis järele ja mu organism vandus alla. Täna on jätkuval veel selline natuke hõre ja ebakindel olla, aga loodetavasti saan nädalavahetusel magada ja esmaspäevaks on kõik unustatud.

Kuna tervis jauras, siis söömine on olnud selline mitte just eeskujulik ja trenni sain kah ainult esmaspäeva õhtul. Tänaseks on küll treeneriga trenn kokku lepitud, aga kui intensiivseks see kujuneb, eks näis. Praegu igatahes tundub, et ma ei suuda mitte midagi ja soovin ainult koju magama minna.

Kuidas teie aasta algas?

Porthita

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: violet
Kuupäev: 03. January 2014, kl 12.21

Ahoi te imelised neiud!
Alustuseks tahan öelda, et kogu see aeg, mis teiega siin koos duellitatud on, on tõsiselt tore olnud. Olete olnud õlaks nii kurbuses kui rõõmustanud positiivse üle. See on tohtutu motivatsioon ja tugi. Aitäh teile!

Uue aasta esimene kaalumine oli täpselt see, mis ma ka arvasin. 85. Nagu Porthita, saan ka alustada nö ümmarguse numbri pealt. grinning smiley Põhjuseid tean ka ilusti.

Mis minu eelmise aasta plaanide kohta öelda.. Enamus neist said suuremas jaos ka täidetud. Praeguseks aastaks.. tahaks siis nö ideaalkaalu jõuda. Kuna ma tean, et trenniga mul tegelikkuses probleemi pole - liigun küll. Minu komistuskivi on just toitumine. Olles selle faktiga kursis võtsin härjal sarvist ja olen uurinud igasuguseid erinevaid teoseid ja kirjandust ning teinud endale ümbes mingi plaani, mida alguses jälgida. Käiku läks see alates tänasest. Näeme, kas ja kuidas mõjub!
Trenni osas - tahan painduda rohkem. ja tahan osa võtta mingist sportlikust üritusest. Jätan siinkohal veel lahtiseks, et millise aga mingi pisike jooksulõik võiks olla. Ja tahaks mitte kokku vajuda esimese kilomeetri peale kuskile põõsasse grinning smiley
Toitumise osas - nagu öeldud, kaotada oma komistuskivi. teiseks, õppida tegema rohkem erinevaid toite. hetkel ma tunnen, et tulen näljasena koju, mõtlen et ei tea mis teha ja kuna need tavalised valikud on kopa ette viskand siis.. lõpetan ikka pitsaga vms. Tahaks suuremat valikut enda menüüsse. hetkel jääb see kõik pelgalt teadmiste puudumiste taha.
Muus osas - tegelikult plaane on erinevaid ning kõiki siia kirja panna ei jõua. Üldiselt aga tahaks enda elustiili muuta veelgi rohelisemaks, teha mõned muutused enda elukorralduses jne.

Praegu võin öelda, et kõik need kirja pandud on ka tegevuses. smiling smiley Uue aasta esimene päev hakkas veekeskuses, kus sai mitu tundi erinevate saunade ja basseinide vahel lipatud. meil on see juba peresisene traditsioon - uue aasta esimesel päeval ujumas käia.

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 06. January 2014, kl 08.25

114,7kg
Kirjutan õhtul rohkem grinning smiley

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Lizette
Kuupäev: 06. January 2014, kl 15.24

Hei, hei, Head uut aastat!
Vabandust et hilinesin.
No mu kaalutõusu põhjuseks on ilmselt reede, laupäev ja pühapäev. Reedel jäi lõunasöök üldse ära, laupäeval oli ainult õhtusöök, pühapäeval sõin hommikust ja õhtust. Tean, et see paha, aga no ma ei saanud midagi teha, ikka supper kiire oli, tööd oli nii palju. Lõppes see kõik sellega et terve laupäeva õhtu pea valutas ja eile õhtul lõhkes silmas üks väike veresoon.
Aga täna sain isegi 8ni magada, siis kooli ja tulin veidi varem ära ja homme ka ei lähe. Tunnen, et ei jõua, puhata on vaja üks päev.

Aga mis siis ikka, alustame siis kõik uuel aastal uue hooga.

Ja mõte, mis tekkis violeti kirjast. me võiks aeg-ajalt oma toidu retsepte siin jagada?

Valikud: VastaOsunda
Re: DUELL: Lizette, Violet, Porthita
Saatis: Porthita
Kuupäev: 06. January 2014, kl 21.56

Hei hei!

Liz - vahest on tõesti vaja lihtsalt võtta see aeg ja natuke puhata.
Violet - ka mulle on see ideede puuduse probleem tuttav.
Seega nagu ka Liz ette pani, kui keegi leiab või nuputab ise välja mõne põneva retsepti, siis jagatud rõõm on veel suurem rõõm winking smiley
Kahjuks mul endal on hetkel kah vaimuvaegus kallal ja ühtegi head retsepti sedasi hoobilt välja käia ei oskagi, aga kindlasti annan teada, kui midagi ette jääb smiling smiley

Siit siis ka uue aasta uus TABEL

Et alustada uut aastat nagu jälle puhtalt lehelt, siis ei hakanud eelmise aasta viimase numbriga võrdlust tegema, eks igaüks oskab ise ka seda vaadata smiling smiley

Igatahes edukat nädalat ja kindlasti edukat uut aastat!

Porthita

Valikud: VastaOsunda


Sellesse rubriiki võivad kirjutada ainult registreeritud kasutajad.