Re: Vinks-vonks naiste duell
Kuupäev: 30. January 2014, kl 00.14
Nii, mul oli siin vahepeal netiga probleeme. Teate, meil siin, Atlantas, sadas ootamatult lumi maha ja milline katastroof. 1 tunnise etteteatamisega katkestati koolid, tööd, kõik ja kujutate ette, milline see ummik või siis olla, pluss lumi, kohalikud ei tea, ega pole neid kunagi õpetatud, kuidas lumisel-jäisel teel sõita, seega palju palju palju väikeseid kõkse, ka suuremaid, tundide viisi ummikus istumisi. Minu pereemal läks eriti kehvasti, alustas töö juurest kella 1 ajal sõitu suuremale poisile järgi kooli, tavaline 15 min sõit võttis aega 7 h, ja lõpuks ka tema tegi väikse kõksu, kuna teeolud olid õhtuks aga veelgi hullemaks läinud-puhas jää, siis pidasid nad ohutuks jääda ööseks kooli. Nad ei olnud ainsad, 40 inimest veel. Mu pereisa koguaeg ütles mulle, et ma kindlasti naeran sellise situatsiooni üle, mis mind loomulikult pahandas. Ma täiesti mõistan, miks selline ilma muutus konkreetse katastroofi põhjustab autoga liiklejatele: 1) neil ei ole talverehve 2) neil ei ole kogemusi 3)neil on liiga palju autosid ja inimesi on palju üle 5 miljoni.
Igatahes, nüüd on kõik kodus ja okei, kuid ma ei oleks tahtnud küll oma pereema nahas olla. Ja muidugi uudistest ainult ilmaoludest ja ummikutest räägitigi. Kõik korrapärased saated cancel`dati ning inimesed jagasid oma lugusid. Üks härra alustas sõitu samuti kodu poole eile kell 1 päeval ja jõudis kohale täna hommikul kell 7:15, tavalise 45 min asemel. Kujutate ette, mina ei kujuta, väga jõhker. Nii palju oli neid, kel sai kütus otsa, palju oli neid, kes hülgasid auto ja kõndisid mitu miili koju, koolibusse oli 90 teedel, koos lastega, kes täna hommikl alles koju said, oli neid, kes veetsid öö poodides, siiamaani on veel neid, kes eilsest lõunast saadik koju jõudnud ei ole. Samuti on täna kõik asutused suletud ja linnapealt on ka saadetud sõnum, et mitte kodust väljuda, esmalt, et saaks teed ohutuks muuta liiklejatele.
Jagasin Teiega seda lugu, et mina ja Teie võiksime olla õnnelikud selle riigi üle, kus elame ja just millises kliimavöötmes. Kuna mina siin, eemal olles, olen juba ammu aru saanud, et armastan Eestit ning igatsen tagasi, siis selline juhtum veel enam kinnitas seda. Jah, muidugi on Eestis majanduslik olukord raske, aga kus ei oleks. See-eest on meil palju muud hüvesid, nt ei mingeid looduskatastroofe-okei, jah, on olnud küll üleujutusi, ja pisemaid tormidest tulenevaid kahjustusi, kuid maailma mastaabis, elame me päris ohutus piirkonnas.
Selline väike mõttekäik siia. Loodan, et keegi nüüd ei pahanda, et täiesti teemavälist juttu ajan.
Toimetatud 1 kord(a). Viimati ICanDoIt 30.01.2014 00.15.